maanantai 3. helmikuuta 2020

MP-messut 2020 ja Hotelli Verso


Kuva: MP 20-messut fb-sivulta

Perjantaina oli se aika vuodesta, jolloin autonkeula käännettiin kohti Helsínkiä ja suuntasimme matkan kohti MP-messuja.

MP moottoripyörämessut on suunnattu motoristeille ja kaikille kaksipyöräisistä kiinnostuneille. Ja messuilla muuten kävijöitä riitti: lauantaina (1.2.2020) yli 30 000 kävijää ja kaikkina päivinä kokonaiskävijämäärä oli yli 55 000.

MP 2020-messujen mainoksessa varoitetaan, että MP Moottoripyörämessut sisältävät materiaalia, joka voi aiheuttaa voimakasta halua hankkia kaksipyöräinen moottoriajoneuvo. Saattaa siis olla, että tämäkin postaus voi aiheuttaa hieman samanlaista oirehdintaa.






Petrol Circus Custom Bike Show esitteli noin 100 rakennettua moottoripyörää, jotka kisailivat custom-, street, classic- ja open-sarjoissa. Katsottavaa ja ihailtavaa siis riitti! Hienoja moottoripyöriä ja upeita yksityiskohtia!






Why so serious? Let´s put a smile on that face.



Yksityiskohtia ja värejä oli myös niin rakennettujen moottoripyörien luona olevista kypärissä kuin myynnissä olevissakin.


Ajettuja kilometrejä, nähtyjä maita ja maisemia, huikeita matkatarinoita - vinkkejä ja tietoa matkailukohteista MP-messujen Tie vie -alueella.


MP-messuilla arvottiin ensimmäistä kertaa ainutlaatuinen hyväntekeväisyyspyörä. Moottoripyörän oli rakentanut Janne Juntunen. Arvonnan hyväntekeväisyyskohteena oli Nuori Kirkko ry:n kautta nuorten moottoripajatoiminta ja rahat kohdennetaan materiaalien ja laitteiden hankitaan.


Suzuki V-Strom 1050 "iso seikkailupyörä saa aggressiivisemman muotoilun ohella sähköisen ride-by-wire-kaasun ja sen mukana varustetaso kasvaa kolmella tehoasetuksella, luistonestolla, mäkilähtöavustimella ja kaarre-ABS-jarruilla." (Moottori-messuopas, s.11)

Olisko se siinä?


Messuilla esiteltiin 2020 uutuuksia kuten esimerkiksi tämä Harley-Davidsonin sähkömoottoripyörä HD LiveWire™. Moottori-messuesitteen mukaan tämä pyörä ei ole ensimmäinen sähkömoottoripyörä, mutta Harley-Davidson oli ensimmäinen perinteisistä moottoripyörävalmistajista, joka on ottanut sähköpyörän sarjatuotantoon.


Ja mitä löytää martta MP-messuilta! Villasukkia!

Helsingin Villasukkatehdas Oy on Suomen ainoa perinteinen villasukkatehdas. Yritys arvostaa suomalaista työtä ja yrityksen kunnia-asia on hyvä ja rauhallinen työilmapiiri. Tuotannossa yhdistetään 50-luvun neulontakoneet tarkkaan käsityöhön ja tuloksena on jalkaan istuva, kulutusta kestävä ja lämmittävä villasukka. Sukat on neulottu karstavillalangasta, jossa on 70% villaa ja 30% polyamidia.

Helsingin Villasukkatehdas Oy:n sivuille pääset klikkaamalla tästä KLIK.



MP-messujen jälkeen autonkeula kohti kotia. Matkalla majoituimme Jyväskylässä hotelli Versossa.

Mikäpä sen mukavampaa, kuin räntäsateessa voi ajaa auton parkkihalliin ja kävellä sisätiloissa suoraan hotelliin. Kauppakeskuksen katettu sisäpiha oli kauppojen sulkemisen jälkeen hiljainen.



Ihanaa luksusta: kahden hengen saunallinen superior-huone. Huoneeseen kuului oman saunan lisäksi teen- ja kahvinkeittovälineet, minibaari, kylpytuotteet, kylpytakit ja tossut. Huoneessa oli upeat Hilding Anders -sängyt ja ihanat silkinsileät lakanat.



Hetki hotellin alakerran baarissa ennen hotellihuoneessamme olevan saunan lempeitä löylyjä.


Verson suomalainen aamiainen tarjoiltiin ravintolasali Silmussa. Hotellin sivuilla kerrotaan, että "aamiainen koostuu rehellisistä ja aidoista suomalaisista mauista". Aaamiaisella oli tarjolla ohrapuuroa, talon mustikka-, mansikka- ja lakkahilloja, luomu mustikkamehua, Ahvenanmaan omenamehua, Pielisen savumuikuja, juustoleipää...

Aamiaistilat, kuten kaikki hotellin tilat olivat viihtyisiä, siistejä ja tyylikkäästi sisustettuja. Ravintolasalin viimeistellyt yksityiskohdat ilahduttivat, kuten esim. tee juotiin Iittalan Taika Siimes-mukeista! Mukien nimi ja kuvio kulki samassa linjassa niin hotellin kuin sen tilojen nimien kanssa ( juhlatila Kerkkä, ravintolasali Silmu).


Aamupuuro oli yön yli haudutettua ohrapuuroa. Puuron lisukkeeksi oli tarjolla mm. mehukeittoa, sokeria, kanelia ja hilloja. Koska en osannut päättää, otanko talon mustikka- vai mansikkahilloa, otin molempia.


Verson leivät leivotaan omilla resepteillä paikan päällä ja ruisleipä leivotaan talon omaan juureen. Leipien leivonnassa hyödyntään lähituottajien viljoja.

Makeat leivonnaiset valmistetaan myös paikan päällä. Mikäpä sen ihanampaa, kun aamiaisen päätteeksi voi nauttia siivun (jos toisenkin) hotellin keittiössä valmistettua tuoretta, lämmintä pullaa.




Kerroksemme hissiaulassa saattoi istahtaa keinutuoliin. Käytävämattojen kuosi ihastutti ja ilahdutti - kuosihan sopi mainiosti uusimman Martat-lehden kansikuvan kanssa.

"Elämys ja nautinto asuvat yksityiskohdissa." Noita elämyksiä ja nautintoa tuovia, viimeisteltyjä ja mietittyjä, yksityiskohtia hotelli Versossa riitti! Aamiaisen jälkeen lepoa, hieman shoppailua Jyväskylässä ja kohti kotia. Kotona matkatavarat sisälle ja lumitöihin - lunta oli satanut viikonlopun aikana ihan reippaasti.


Hotelli Verson
(Kauppakatu 35, Jyväskylä) sivuille pääset klikkaamalla tästä KLIK.

6 kommenttia:

  1. Matkailu avartaa :) MP-messuilla en ole koskaan käynyt. Onnekseni myöskään mieheni ei ole kiinnostunut moottoripyöristä, sillä se harrastus kai vie mennessään. Minulla oli skootteri Pepe Benelli, minkä myin pois tieltä, kun hankin avoauton kesäautoksi toissa kesänä. Mukavaa tiistaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava matkailla, mukava on lyös palata kotiin. Viikonlopun lomanen tunti kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla. MP-messuilla oli hyvä tunnelma ja niiiiin paljon nähtävää! Vau, avoauto! Kesällä se on ihan mahtava! Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Minä rakastan olla moottoripyörän kyydissä. Yhdellä ystävälläni on pyörä ja sen kyydissä olen silloin tällöin istunut. Siinä voi unohtaa kaiken ja antaa vain vauhdin viedä.
    Kiva hotellihuone ja oma sauna on hotellissakin sitä luxusta jota minäkin arvostan.
    Kivaa iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on moottoripyörä. Minä olen kyydissä. Ajamiseen meidän isolla pyörällä ei raito riitä. Kyydissä rentoutuu, katselee maisemia ja tuoksuttelee kesän tuoksuja. Olipa mahtavaa saunoa messupäivän päätteeksi! Mukavaa viikon jatkoa, Outi!

      Poista
  3. Tottakait villasukkia,mopo-pojathan niitä tarttee.Mahtavia prätkiä"""
    Ja todella kauniita kynäruisku maalauksia!
    Kiitos Tarja!
    tästä tarinasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukkia tarvitsevat kaikki! Ohuesta villalamgasta valmistetut sukat mahtuvat niin ajokenkiin kuin lenkkareihinkin. Oli hieno myös seurata maalarien työnäytöksiä, kun he maalasivat siveltimellä.

      Poista

Ilahdun kommenteista!