Sivut

torstai 20. heinÀkuuta 2017

Martta juhlii matkaillen 😊


Eilen oli syntymÀpÀivÀni. TÀmÀ Martta juhli syntymÀpÀivÀÀnsÀ tÀnÀ vuonna matkaillen. PÀÀset nyt nojatuolimatkalle Martta Matkailijan mukana juhlamatkan Eilisiin kohteisiin.


RovaniemellÀ pysÀhdyimme Joulupukin pajakylÀÀn NapapiirillÀ. PajakylÀssÀ on mm. lukuisa mÀÀrÀ kauppoja ja Joulupukin pÀÀposti.



Ikuistimme pohjoisen napapiirin sijainnin ja siirryimme sen yli arktiselle alueelle. Napapiiri on kartalla nÀkyvÀ raja, jossa aurinko pysyy 24 tuntia horisontin yllÀ (kesÀllÀ - keskiyön aurinko) tai alla (talvella kaamos).

Kerrotaan, ettÀ moni pitÀÀ napapiiriÀ kiireen ja stressin rajana, jonka pohjoispuolelle nÀmÀ ilmiöt eivÀt kuulu.


Postikonttorin lajitteluhyllyssÀ oli lasin takana nÀhtÀvissÀ useista eri maista Joulupukille tulleita kirjeitÀ.


Tarpeeksi isoksi tultuaan Lapset voivat luovuttaa tuttinsa postikonttorissa olevaan kerÀyslaatikkoon. NÀmÀ tutit menevÀt uusiokÀyttöön vauvatontuille ja vauvaporoille.


Tapasimme asiaan kuuluvasti Joulupukin ja kerroimme hÀnelle lahjatoiveitamme ;D

MeitĂ€ turisteja oli paljon ja eri maista. Joulu kaikkine koristeineen ei jouluihmisestĂ€ tuntunut mitenkÀÀn omituiselta heinĂ€kuussa. NĂ€htĂ€vÀÀ ja koettavaa olisi ollut pitemmĂ€ksi aikaa, mutta oli aika jatkaa matkaa koti ÄkĂ€slompoloa.

ÄkĂ€slompolossa Martta shoppaili tietenkin Jounin kaupassa. Kauppa mainostaa olevansa Lapin suurin ja kairan rouhein kylĂ€kauppa. K-ketjun Sekatavarakaupassa tarjontaa piisasi ja asiakkaita oli niin, ettĂ€ kolme kassaa veti asiakkaita solkenaan.


Martta matkailijaa ilahdutti paikallisten tuotteiden reilusti esille tuominen.


Mukaan lÀhti lÀhellÀ leivottu (Kolari) Sammalvaaran Leipomon Lapin rieska.



Kaulanen on sanonut, ettÀ jokainen tunnettu matkailukohde tarvitsee maamerkkinsÀ. TÀssÀ Jounin kaupan pihalla se todellakin on - PudasjÀrveltÀ kotoisin olevan taiteilija Kimmo Takaraution tekemÀ maailman suurin poro! Poro on ilman sarvia 5 metriÀ korkea, sarvien kanssa 6 metriÀ ja pituutta porolla on yli 10 metriÀ! Materiaalina taiteilija on kÀyttÀnyt rautarungon pÀÀlle polyuretaania ja lasikuitua. Poro on viimeistelty kynÀruiskumaalauksella. Upea maamerkki, tuumailee Martta.


Pikaisen Lapland Hotels Saaga -hotelliin tutustumisen jÀlkeen Martta pulahti kylpylÀn altaaseen uimaan ja pistÀytyi rentoutumassa mentholin tuoksuisessa höyrysaunassa.


PÀivÀn pÀÀtteeksi Martta Matkailija mietiskeli kaikkea pÀivÀn aikana nÀkemÀÀnsÀ ja kokemaansa katsoen nÀkymÀÀ hotellihuoneen ikkunasta. On siinÀ nÀkymÀ kohdillaan - YllÀstunturin on kaunis karuudessaan.

Matka jatkuu :)

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Ilahdun kommenteista!