Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Marinoidut punasipulit


Eilen puhalsi pihalla raikkaat tuuloset ja vesisadekuuroja liikkui. Koska rentoudun ja mieleni kirkastuu puuhastelemalla, päätin tekaista marinoituja punasipuleita kesäisten ruokien lisukkeiksi. Kokeileppa sinäkin näitä esimerkiksi salaatteihin, hampurilaisen ja täytettyjen patonkien väliin.

Tällaisella ohjeella sipulit marinoin:

MARINOIDUT PUNASIPULIT

4-5 punasipulia
O,5-1 dl sokeria tai hunajaa (tällä kertaa käytin fariinisokeria)
1 dl punaviinietikkaa
1 dl dl oliivi- tai rypsiöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa


1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna muut aineet kattilassa kiehuvaksi.

3. Lisää sipulit joukkoon ja sekoita.

4. Anna jäähtyä ja marinoitua useamman tunnin ajan ennen käyttöä.

Nyt siis juhannukseksi marinoitujen punasipulien tekoon!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistuivat. Mukavan pirtsakka maku. Reseptiä voi soveltaa kokeilemalla eri etikoita.

      Poista

Ilahdun kommenteista!