Sivut

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Korvapuusti-granola ja korvapuustit


 Kaupallinen yhteistyö: Fazer

Fazer ALKU myslit ja granolat saivat tuoteperheeseensä uuden maun, joka on tuttu ja kotoisa, Korvapuusti-granola. Uutuus on monikäyttöinen; syötäväksi sellaisenaan, osaksi ateriaa ja jälkiruokiin esimerkiksi jäätelön päälle.

Korvapuusti-granola, kuten kaikki Fazer ALKU -myslit ja granolat, valmistetaan 100% kotimaisesta viljasta Fazerin Lahden myllyssä. Granola on paahdettua täysjyväkauraa, joka on maustettu kanelilla, kardemummalla ja hunajalla. Korvapuusti-granolan runsaskuituinen (8%) eikä se sisällä lisäaineita. Granolan makeus tulee valmistukseen käytetystä hunajasta. 

Pakkaus on samanlainen kuten uusissa Fazer Leipurit-kotileivontatuotteissa, helposti avattava ja sujettava kaatonokka. Kartonkipakkauksessa on biohajoava ikkuna ja pakkaus voidaan kierrättää kokonaan kartonkikeräyksessä.




"Korvapuusti-granolan maku on tuttu ja kotoisa - kuin kotona leivottu kanelipulla."  

Fazer 

 

Ja siitähän se ajatus sitten vielä lähti - leivoin maanantaina isoja korvapuusteja. Pinnalle ripottelin värillistä raesokeria lähestyvän pääsiäisen innoittamana. 




KORVAPUUSTIT

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1½ sokeria
(1 tl suolaa)
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja (=n. 15-16 dl)
150 g sulatettua margariinia

Täyte:
margariinia
sokeria
kanelia

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita niin, että hiiva on kiuennut nesteeseen.

2. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin.


3. Sekoita puuhaarukalla nesteeseen jauhoja niin paljon, että saat sakean, paksuhkon seoksen. Jatka jauhojen sekoittamista taikinaan. Jätä vähän jauhoja leivontaa.

4. Lisää pehmeä, sulatettu ja jäähdytetty rasva. Jatka alustamista. Hyvin alustettu taikina on kimmoisaa ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi taikinakulho liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. 

6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä levyjen päälle ohuesti pehmeää tai sulatettua rasvaa. Ripottele sokeria ja kanelia. Kääri levyt rullaksi ja käännä rullat niin, että saumakohta on taikinarullan alla. Leikkaa taikinarullat paloiksi vinoon viiltäen. Käännä palat kapea puoli ylöspäin ja paina sormella palojen kapea kärki niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. 

7. Laita korvapuustit leivinpaperin päälle uunipellille. Paitä leivinliinalla ja kohota.

8. Voitele kohonneet korvapuustit ja ripottele päälle raesokeria. 

9. Paista uunissa 225°C:ssa  noin 10 minuuttia.



Maistuisiko sinulle korvapuusti?

Korvapuustin makuista viikon jatkoa!

26 kommenttia:

  1. no jo vain maistuisi... ja niin terhakasti seisookin puustisi...
    Mun puustit on saaneet lapsenlapsilta lempinimen "Joogaavat puustit" - kun niistä suurin osa aina innostuu uunissa kumartelemaan suuntaan jos toiseenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joogaavat puustit :D Pari joogaavaa puustia oli meilläkin uunissa. Niiden kanssa mennään maku edellä ja onhan ne aika lystikkään näköisiä. Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista
  2. Herkullisen näköinen pulla. Pitäisi oikeastaan tehdä, mutta oma versio. Kauramaidosta, maidottomasta margariinista ja täyteessä kaakaota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hyviä korvapuustivinkkejä. Kaakaota kokeilen seuraavalla kerralla. Aurinkoista viikon jatkoa <3

      Poista
  3. Boa tarde minha querida amiga, parabéns pela excelente matéria, que vontade de estar ai pessoalmente.

    VastaaPoista
  4. Pakko udella, että onko nuo granolat kovia? Minkä verran ne pehmenevät, jos liottaa maidossa? (Huonot hampaat nääs) Tykkään kaikesta missä on kanelia ja kardemummaa! Myös korvapuusteista.. 😋
    Mieluisaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  5. Kutsuvan näköinen tuore korvapuusti. 🤎

    Onpa pitkälle ajateltu ja kehitelty tuote tuo granola!
    Sitä on saatava. On varmaan ihan mummolan fiilis. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihastuin Korvapuusti-granolaan <3 Kuvailit kauniisti ja osuvasti - ihan on mummolafiilis <3 Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  6. Kiitti vinkistä,täytyypä seuraavalla kauppa reissulla ostaa granolaa🤗
    Maiskis korvapuusteja,tein muutama viikko sitten myös ja ovat kyllä syötävän hyviä.
    Aurinkoa viikkoosi🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvapuusti-granola on tosi hyvää <3 Korvapuustien tekeminen on kivaa ja maku - ovat tosiaan syötävän hyviä! Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  7. Kiitos kysymästä - kyllä minulle korvapuusti maistuisi. Viitsin leipoa vain ani harvoin, mutta jos leivon, niin mielellään voipullia ja/tai korvapuusteja.

    VastaaPoista
  8. Olen suuri pullan ystävä, joten todellakin maistuisi korvapuusti :)

    VastaaPoista
  9. Taas rupesi tekemään mieli korvapuusteja! Pitää ensin hoitaa valtaisat meneillään olevat multahommat, ettei sekoitu multa ja taikina :).
    Iloista ja aurinkoista päivää sinulle! Nyt mennään selvästi kevättä kohti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi tehdä homma kerrallaan, että ei taikinat ja mullat sekoitu :D Kohti kevättä mennään ja sehän meille passaa! Mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  10. Aikamoista herkkua olisi aamun jogurttiin. Kiitti vinkistä! Tämä vaikuttaa hyvältä. Korvapuustit on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lähtee Korvapuusti-granolla ja jogurtilla päivä maukkaasti alkuun <3

      Poista
  11. Korvapuustit maistuvat aina ja eilen teinkin pienen korvapuustitaikinan. Vain 9 korvapuustia, joista jäljellä on enää 1 :D
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on korvapuustin aikaa <3 Hyvin on korvapuustit sielläkin maistuneet :D Mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  12. Korvapuusti-granolalla alkaa päivä mukavasti. Tätä kun laittaa jätskin päälle, niin on kyllä herkullinen yhdistelmä. Aurinkoista viikon jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  13. vastavierailulla :)

    Saako jostain vielä värillistä raesokeria? En ole aikoihin nähnyt oman kaupan hyllyssä :(

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. DanSukkerin sivuilla kerrottiin, että värillisen raesokerin vähäisen kysynnän vuoksi tuote on poistunut valikoimasta. Käsissäni saattaa siis olla viimeiset desit tätä tuotetta! :D DanSukkerin sivuilla vinkataan linkistä, mistä löytyy vinkit raesokerin värjäämiseen.

      Tässä linkki: https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/varjatty-sokeri.aspx

      Raesokerin rapeaa viikon jatkoa!

      Poista
  15. No kyllä maistuisi <3 Korvapuustit (ja kaikki leipomukset) tuovat aina hyvää mieltä, mielihyvää ja turvallisuuden tunnetta, varsinkin näinä hulluina aikoina. Valoa viikkoon ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvapuustia ja sympatiaa - sitä tämmöisenä aikana tarvitaan <3 Mukaa viikonloppua sinulle <3

      Poista

Ilahdun kommenteista!