Keskiviikkona oli Kajaanin Neuroklubin kokoontumisessa makujen sinfoniaa! Iltaa vietettiin jouluisissa tunnelmissa joulupipareita leipoen ja koristellen. Ensin syötiin hyvin ja niin sanotusti pitkän kaavan mukaan.
Koska menu oli niin hieno, niin katsotaan sitä hieman tarkemmin ja sitten vasta leipastaan piparit. Illan aluksi teimme makumatkan Gastrobarin opastuksella: BBQ-glaseerattuja lihapyöryköitä ja tomaattisalsaa, Satay-marinoitua kanavartaita, Caesarsalaattia ja parmesan-dressing sekä
katkarapu-smørrebrødiä, vodkagraavattua lohta ja sitrusaiolia, pähkinäistä kaali-nuudelisalaattia,
kasvis-empanadoja kera chilidipin,
ja jälkiruokana Sticky rice -vanukasta ja mangolla.
Eikö ollutkin herkullinen makumatka!
Pikeeri (Martat.fi)
kahden munan valkuaiset3 dl tomusokeria
0,5 tl sitruunamehua tai etikkaa
1. Riko kananmunat ja erottele valkuaiset kulhoon.
2. Mittaa puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa pari minuuttia.
3. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunamehu ja vatkaa vielä muutama minuutti.
4. Siirrä pikeeri pursotinpussiin. Voit myös käyttää vahvaa pakastepussia, jonka kulmaan voi leikata pienen reiän.
Anna pikeerin kovettua ennen talojen kokoamista tai pipareiden tarjoilua.
Neuroklubin kokoontumisessa käytetty pikeeri tehtiin näin:
1 munan valkuainen
3 dl tomusokeria
0,5 tl sitruunamehua tai etikkaa
Aineet sekoitettiin vispilällä vatkaten tasaiseksi massaksi.
Käytimme piparien koristeluun valkoista pikeeriä. Pikeerin värjäämiseen voi käyttää pasta- tai elintarvikeväriä. Väriä kannattaa lisätä vähän kerrallaan, välillä sekoittaen.
Rentouttavaa ja sopivan puuhakasta viikonloppua sekä hyvää itsenäisyyspäivää!
Kiitos seurasta 🎄🎀
VastaaPoistaKiitos sinulle, Pia, ihanasta illasta 🎄
VastaaPoistaOlipas herkullisen näköinen makumatka, kiitos 🤍 Piparitkin hienoja ja varmasti herkullisia nekin. Mukavaa itsenäisyyspäiväviikonloppua sinulle!
VastaaPoistaMenu oli aivan mahtava makumatka! Piparkakut eivät kauaa piparipurkissa ehtineet syöjiään odotella :D Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta!
PoistaOlipa herkkuja kerrakseen.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle!
Ihanan paljon monenlaisia herkkuja - liian paljon hyvää on ihanaa ;D Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta sinulle, Kristiina <3
PoistaBoa tarde minha querida amiga. Gostaria de provar essas maravilhosas delícias que você nos trouxe através dessas imagens.
VastaaPoistaOh, obrigada! Nós mesmos assamos os biscoitos de gengibre e os decoramos com glacê feito de açúcar de confeiteiro.
PoistaJopas on ollut monipuoliset tarjoilut.
VastaaPoistaMukavaa adventin aikaa ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.
Pikkujoulun ruokakassi sisälsi monta rasiaa erilaisia ruokia, joiden kautta pääsimme tällaiselle mahtavalle makumatkalle. Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta!
PoistaNam, mitkä herkut!
VastaaPoistaPikeerillä saa tehtyä paljon tarkempaa jälkeä kuin tavallisella sokerikuorrutteella. Olen aina ihaillut noita pikeeripipareita, mutta toistaiseksi olen tyytynyt käyttämään kaupan valmista sokerikuorrutetta. Meillä pojat tykkäävät koristella pipareita siten, että päälle mätetään reilusti karkki koristeeksi. Siihen kelpaa sokerikuorrute hyvin :)
Kiitos <3 Pikeeri on minun lempparikourrutusaine joulupipaparien kuorrutukseen. Karkkikoristelu kuulostaa herkulliselta <3
PoistaOlipa hyvä menu! Aivan ihanat nuo pusupossut <3 Tänään juuri leivoin pipariherkkuja äidilleni ja en säästellyt pikeeriä :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tarja <3
Tuo menu oli kyllä mahtava makumatka! Pusupossut annoin omalle pusuttelijalleni <3 Oikea meininki - ei pikeerin kanssa kannata säästellä :D Näin instassa tekemäsi pipariherkun ja se näytti ihanalta! Hyvää alkanutta viikkoa, Outi <3
PoistaVarmasti maistuvia herkkuja.
VastaaPoistaHyvää tulevaa itsenäisyyspäivää.
Nämä joulupiparit eivät kauaa ehtineet olla piparipurkissa, vaan katosivat nopsasti herkkusuihin. Tein taikinan ja uusi satsi on tuloillaan.
PoistaVoi mitä herkkuja! Kiitos tästä♥ Onneksi juuri söimme...
VastaaPoista♥♥
:D Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta! <3
PoistaOlipas hyvä, että nostit pikeerin tähän... Nyt minun ei tarvitse enempää sopivaa pikeeriä pohtia ja etsiä. Ajattelin alkaa leipomaan vielä pipareita. Kell on 21:40 :D. Minkä sille voi kun luovuuden tuska iskee... se ei katso kellonaikaa :D
VastaaPoistaNäin se on - kun luovuuden tuska iskee, se on menoa se :D
PoistaVau mitä herkkuja ja niin kaunis tuo sydänpipari!
VastaaPoistaKiitos! Joulupiparien koristelussa on vain mielikuvitus rajana. Malleja voi hahmotella kynällä paperille ennen pikeerin pursotusta tai ns. antaa mennä vaan ihan fiilispohjalta :D
PoistaNam, ihania herkkuja! 😊😋❤
VastaaPoistaKovin nopeasti nämä piparipurkista hävisivät :)
PoistaHyvää alkanutta viikkoa sinulle ja ihanaa joulun odotusta! <3
VastaaPoistaEnsin makumatka ja sitten joulupiparit - todellaoli herkkuja monenmoisia! Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa joulun odotusta sinulle, Marja-Terttu <3
VastaaPoistaOi mitä kaikkea ihanaa. Ystävältä sainkin lahjaksi tuon Kismetin ja Geishan. Odottaa sopivaa maisteluhetkeä. 😋
VastaaPoistaHerkullisia hetkiä sinne Tarja❤️😘❤️
Kiitos samoin, herkullista viikon jatkoa sinulle <3
Poista