perjantai 26. marraskuuta 2021

Joulutorttumalleja



Joulutortut! Mikäpä sen mukavampi tapa alkaa fiilistellä joulun lähestyessä kuin paistamalla ja syömällä joulutorttuja. Torttu maistuu glögin, teen tai kahvin kanssa - ja ihan vaan sellaisenaan. Olen koonnut tähän postaukseen erilaisia joulutorttumalleja ja linkkivinkin ihan uusiin joulutorttumuotoihin.

Torttutaikinan voi tehdä itse tai ostaa leivontavalmiita taikinalevyjä. Minä käytän yleensä valmiita torttutaikina- tai voitaikinalevyjä. Yhdestä torttutaikinalevystä saa kaksi perinteistä joulutorttua. Marttojen sivuilta löytyy joulutorttujen leivontaohje ja gluteiinittoman torttutaikinan resepti.  

Tortun täytteeksi sopivat perinteisen luumuhillon lisäksi myös muut paiston kestävät hillot ja marmeladit sekä erilaiset karamellit. Täytteeksi voi laittaa myös tuorejuustoa ja hedelmiä, kuten esimerkiksi vaniljatuorejuustoa ja persimonin viipaleita. 

Torttujen viiltojen tekemiseen voi käyttää terävää veitseä, pitsaleikkuria tai taikinapyörää. Taikinapyörällä saa tortun reunoihin hauskan kiharareunan.

Perinteinen tähtitorttu




Vinkki: Jaa yhden joulutortun kokoinen pala neljään osaan ja tee neljä pientä joulutorttua.



Vinkki 2: Voit laittaa hillon sakaroiden alle tai päälle. Kumpi on sinun tapasi?


Joulukukka



Hyrrä









Jouluruusu







Joulutorttu piparimuotilla




Ota piparkakkumuotilla torttutaikinalevystä kaksi palaa. 



Tee tortun päälle tulevaan palaan pienellä sydänmuotilla aukko. Voitele alemman palan reunat kananmunalla (tai vedellä) ja keskelle hilloa. Laita sydänaukkoinen pala päälle. Voitele halutessasi kevyesti kananmunalla ja paista torttutaikinalevypaketin ohjeen mukaan.




Tähtimuoteilla tehtyyn joulutorttuun saa kivaa kolmiulotteisuutta asettamalla palat limittäin.

Joulutortut muffinipellillä paistettuna




Leikkaa piparkakkumuotilla torttutaikinalevystä paloja. Voit tehdä palat esim. perinteisellä pipari- tai tähtimuotilla. Voitele muffinipellin kuoppa ja paina torttutaikina kuoppaan. Laita keskelle hilloa ja paista torttutaikinapaketin ohjeen mukaan.




Lumihiutaletorttu


Karamelli -joulutorttu


Arkistoni kätköistä joulukuulta 2017 löytyy Vihreä kuula-joulutorttu -postaus. Postauksessa on torttujen leivontaohje vinkkeineen. Vihreä kuulan tilalla voi käyttää myös muita Fazerin makeisia.



Vinkki: Tomusokerin saa kätevästi ripoteltua torttujen päälle teesiivilällä.


Linkkivinkki


Lisää joulutorttumalleja löydät @tasty_finland videolta YouTubesta. Videolla neuvotaan, kuinka tehdään ruusutorttu, kynttilä- ja palmikkotorttu. 


Oletko sinä joulutorttuihmisiä? Minkä muotoinen on sinun lempijoulutorttusi?
Enpä mikä on sinun lempijoulutorttusi täyte?



Ps. Ja vielä yksi vinkki: Ensi viikolla alkaa huikea arvonta Instagramissa! Järjestän arvonnan yhteistyössä Retki Finlandin kanssa. Seuraa siis @ruusu_unelmia!

42 kommenttia:

  1. Nam, mitä herkkuja. Ja todella hyvin näytetty miten tehdään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutortut maistuvat hyville. Meillä aloitellaan jouluun valmistautuminen leipomalla joulupipareita ja -torttuja. Tein tällaisen ohjepostauksen, niin voi kokeilla erilaisia joulutorttumalleja.

      Poista
  2. Ihania joulutorttumalleja! Hih, joulutorttuni muodolla ei väliä, sillä nakkaan sen kitaani niin nopeasti, ettei sitä kauaa ehdi ihailla ;-) Luumuhillotäytteinen perinteinen joulutorttu on namia, muille mauille en ole lämmennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on kyllä välillä sama juttu - joulutortun muodosta viis, torttu kitaan siis :D

      Poista
  3. Kivoja ideoita tehdä torttuja.
    Komppaan Sailaa, oikea joulutorttu maistuu luumulle, muut ovat jotain muita leivoksia. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos erillaisista malleista ja ohjeista. Teen joka joulu ja varsinkin joulun alla torttuja, nautin joulun tuoksuista.
    Mietin,että miten ihmeessä teen aina tuolla perinteisellä mallilla ja luumuhillolla.
    Jotenkin luumuhillo toimii joulun aikaa mutta voisin kokeilla jotain noista muista malleista.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Torttujen tuoksu ja tortut kera glögin kuuluvat jouluun. Joissakin torttumalleissa täytettä tulee tasaisemmin joka suupalaseen ja ei jää kuivahkoja sakaroita. Mukavaa joulun odotusta!

      Poista
  5. Hienosti paistuneita torttuja. Minä taidan nyt jättää väliin. Leivontainto on kadonnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ikävää, että sinun leivontainto on kadonnut <3 Minä voimaannun leipomisesta. Joskus, jos en jaksa tehdä oikein mitään, niin leipoa jaksan. Leivon silloin yleensä nopean marjapiirakan. Näin jouluna torttytaikinalevyistä torttujen tekeminen on nopeaa ja helppoa. Joulutorttujen tuoksu ja lämmin joulutorttu kera glögin. Siinä on jouluista meininkiä kerrassaan.

      Poista
  6. Oi, nyt pitääkin paistaa tämän joulun ensimmäiset joulutortut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että innostuit torttujen paistamiseen! Joulutortut ovat hyviä <3

      Poista
  7. Kiva katsella malleja. Olen juuri itse miettinyt, millaisia meillä tänä vuonna tehdään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on kiva kokeilla erilaisia joulutorttumalleja.

      Poista
    2. Totta! Hillona meillä on sitä Vihreä kuula -marmeladia.

      Poista
  8. They are very pretty designs. Looks yummy too.

    VastaaPoista
  9. Kivoja torttuideoita, kiitos! Leivon joulutorttuja miehelleni ja vieraille, eilen kokeilin Lidlin päärynäkinuskihilloa ja sekin kelpasi. Itse en syö joulutorttuja, koska gluteenittomina ne ovat harvoin onnistuneita. Lapsena söin yhtenä jouluna niin paljon joulutorttuja, että sen jälkeen meni ainakin 15 vuotta, etten koskenutkaan torttuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hillovinkistä! Tuota päärynäkinuskihilloa pitää kokeilla. Täällä Kajaanissa Pekka Heikkisen leipomosta saa hyviä gluteiinittomia joulutorttuja. Eilen myyjäisissä maistoin sotkamolaisen Leipurit valmistamaa gluteiinitonta kuivakakkua,joka oli maustettu tervalla. Se oli täydellinen maultaan ja koostukseltaan.

      Poista
  10. Kylläpäs on monta kivaa tortun mallia.Tähtimuotilla tehty torttu on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkumuoteilla saa kivoja joulutorttuja. Tähtijoulutorttu on kuitenkin se kaunein.

      Poista
  11. No nyt on malleja mistä valita mieluisan!
    Joulukukka on kaunis:) Itse teen useimmiten hyrrä-mallilla kun koen että se onnistuu kaikinpuolin helpoiten:) Piparimuotilla tehty tähtikin on kiva samoin myös muffinsipellillä muotoiltu:)
    Kiitos kun laitoit näin selkeästi malleja esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joulutorttujen tekeminen on ihanaa. Muistan, kuinka lapsena taittelimme perinteisiä joulutorttuja yhdessä äidin kanssa. Välillä meinasi mennä sakarat ihan miten sattuu :)

      Poista
  12. Olen ehdottomasti joulutorttuihminen :)
    Luumuhillotäyte on minulle se oikea, mutta muoto saa olla mikä tahansa noista kauniista tortuista, jotka olet taikonut. Taidan kokeilla piparitaikina-sydän mallia. Se näyttää niin söpöltä.

    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vaikka kokeilen ja käytän erilaisia hilloja, niin joka kerta teen joulutorttuja myös luumuhillolla. Piparimuotilla saa kivoja joulutorttuja. Mukavaa joulun odotusta sinulle, joulutorttuihminen <3

      Poista
  13. Torttuja taiteillaan täälläkin, ovat mieheni suurta herkkua, enkä minäkään niistä kieltäydy :)
    Kukkia teen yleensä meidän tortuista ja käytän omena-kanelimarmeladia.
    Herkullista viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutorttuja tulee syötyä monta kertaa jo ennen jouluakin. Leivon torttuja suunnilleen aina sen verran, kun oletan niitä menevän päivän aikana. Tuo omppu-kanelimarmeladi on suosikkimme luumuhillon kera.

      Poista
  14. Minä en ole koskaan erityisemmin joulutortuista välittänyt, mutta aina niitä on tullut tehtyä. Sinulla oli tosi upeita torttumalleja. Nehän ovat ihan taideteoksia. Meillä otetaan tänä jouluna käyttöön tuo muffinsivuokaversio. Enää en voi torttuja syödä keliakian vuoksi, mutta muu perhe voi syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Meillä joulutortut ovat perinne. Leivon niitä kerrallaan sen verran kuin oletan päivän aikana menevän. Tai lienekkö niin, että sen minkä leivon,niin kaikki menee :D Muffinssivuokaversio on kivaa vaihtelua joulutorttuihin.

      Poista
  15. Kiitos paljon eri malleista. En ole ahkera leipomaan mutta näitä leivon ainakin kerran Jouluksi. Nyt sain monta kivaa ideaa, joten voin niitä vähän muunnella.
    Hyvää viikonloppua /Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joulutorttujen leipominen on kivaa ja helppoa, kun on valmiit torttutaikinalevyt. Otan ne ennen leipomista hetkeksi sulamaan ruokalautasen päälle leviteltynä. Näin torttutaikinalevyjen leikkaaminen ja käsittely on helppoa. Mukavaa joulun odotusta!

      Poista
  16. Kivoja joulutorttumalleja. Meillä mies yleensä leipoo joulutortut. Perinteinen tähtitorttu luumuhillolla on se minulle mieluisin. Ensimmäiset joulutortut onkin jo leivottu ja aina ne maistuvat yhtä ihanilta.

    VastaaPoista
  17. Joulutortut eivät ole lemppareitani, mutta kerta vuoteen tulee tehtyä. Tuota muffinssipeltijuttua voisin kokeilla, näyttää uudelta jutulta. Kivasti koottu eri malleja. Lapsena tykkäsin niistä taskumallisista.

    VastaaPoista
  18. Leivoin perjantaina tämän joulun ensimmäiset tortut. Yleensä tulee tehtyä perinteisiä tähtitorttuja, mutta nyt kaipasin jotain muuta mallia. Netistähän niitä löytyi. Tästä postauksestasi sain monta uutta vinkkiä, jotka tulevat käyttöön. Kiitos!

    VastaaPoista
  19. Kiitos muistutuksesta, että voisin kokeilla taas erilaisia torttumalleja. Olen jämähtänyt tuohon kukkamalliin. Tykkään joulutortuista tosi paljon. Nykyään suosikkimarmeladimakuni on omena-kaneli.

    VastaaPoista
  20. Kiitos,ihanista uusista torttuvinkeistä:)
    Tännään paistoin "pikku uunissa 6 torttua.Otan sulamaan kaksi levyä ,kaulitten hiukan saa kolme...eivät ole niin isoja;))ja voi reilusti ottaa toisenkin;)Ihan tavismallilla,tein mutta touhutessani muistelin noita kauniita uusia juttuja,tuon tähden sen teen,lakkaomenahillolla .
    Hyvää adventin aikaa.Sinulle Tarja!

    VastaaPoista
  21. Kiitos vinkeistä, joista osa olikin tuttuja! Saas nähdä teenkö itse yksin itselleni tänä jouluna ollenkaan...
    Hyvää pian alkavaa viikkoa! Ja vaihtuvaa kuuta!

    VastaaPoista
  22. Minä olen aina tyytynyt perinteisiin tähtitorttuihin ja hillo sakaroiden päälle keskelle. Ehkä seuraavan kerran kokeilen vihreäkuulatorttuja?
    Hienoja tortun malleja postauksessasi on.

    VastaaPoista
  23. Kiitos!! Olen joskus miettinyt miten noita erilaisia malleja tehdään. Tästä voin käydä lunttaamassa ohjeet ja kokeilla erinäköisiä. =)

    Iloa joulunodotusaikaan! Pirteyttä päiviin!

    VastaaPoista
  24. Tottakai olen joulutorttuihminen :) Nam nam! Meillä herkutellaan joulutortuilla joulukuussa :)

    VastaaPoista
  25. A-jai-ja-jai... nyt oli totisesti paras torttupostaus ikinä!!
    Moni torttu tullut kokeiltua (vain se yhden ja ainoan kerran) ja aina vaan palattua siihen perinteiseen tähtitorttuun... se jotenkin sujuu niin nopsasti&helposti autonomisellakin hermostolla... muissa joutuu miettimään - hih... mutta nyt kyllä kokeilen tuota kukkasta - niin söpö.
    Piparikuppeja paistoin joskus muffinivuokan "pyllypuolella" - niitä oli kiva täyttää haluamillaan täytteillä - juustoja suosi aikuiset ja lapset jäätelöpallolla.
    Minä olen jouluherkuista se torttu... ne maistuu kyllä omaankin suuhun - piparit saa mennä muihin suihin... en pipareita syönyt edes lapsena - menin kananlihalle kun joku toinenkin haukkasi, hih!!
    Tuli tässä samalla vuodatettua joulumuistoja!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!