tiistai 8. maaliskuuta 2022

Pyllytin x 2

 Pyllytin vaaleanpunaisella villiruusu-twistillä

Hiihtoloman ensimmäinen neule on valmis! Se on pyllytin vaaleanpunaisella villiruusu-twistillä. Villiruusu tulee pyllyttimen nimeen käyttämästäni vaaleanpunaisesta Novitan Seitsemän Veljestä villiruusu-nimisestä  langasta (väri nro 514). Käytän pyllytintä paksujen legginssien kanssa. Tätä voi käyttää myös farkkujen päällä. 

Pyllyttimen neulominen aloitetaan luomalla 200 silmukkaa.

Pyllyttimen helmaan neulotaan 11 kerrosta resoria (1 oikein, 1 nurin). 

Resorin jälkeen neulotaan oikein silmukoin kirjoneuleohjeen mukaan. Ohjekuvio on neljässä osassa ja kirjoneuleen neulominen aloitetaan ohjekuvasta 1. Jokainen ohjeen kerros toistuu samanlaisena kerroksen loppuun.


Ohjemerkkien värien selityksetTässä pyllyttimessä käytetään Novitan Seitsemän Veljestä lankoja: 

harmaata (kivi, lanka nro 043) tarvitaan kaksi kerää, 
valkoista (lanka nro 011) vajaa yksi kerä, 
mustaa (noki, lanka nro 099) vajaa yksi kerä ja 
vaaleanpunaista (villiruusu, väri nro 514) vajaa yksi kerä. Kirjoneulekuvio osa 1a ja 1b


Osa 1a


Osa 1b
Ohje 1a ja 1bKirjoneulekuvio osa 2

Kirjoneulekuvio osa 3

Vyötärö
Neulo kirjoneuleen jälkeen oikeaa neuletta. Sovita neuletta työn edetessä ja tarkista, mikä on sinulle sopivin ja mieluisin pyllyttimen pituus. 

Vyötärökaistale neulotaan resorina; 1 oikein, 1 nurin. Kuminauhakuja neulotaan tässä pyllyttimessä käyttäen isompia neulepuikkoja 

eli

kun olet neulonut 5 kerrosta resoria, vaihda kerroksen ajaksi paksummat puikot. Jatka tämän jälkeen resorin neulomista pyllytintä neuloessasi käytössä olleet puikot. Neulottuasi 3 kerrosta käytän uudelleen kerroksen verran paksumpia puikkoja. Neulo viimeiset 2 kerrosta ohuemmilla puikoilla.

Päättele langat. Höyrytä kevyesti silitysraudalla. Pujota kuminauha hakaneulaa apuna käyttäen.

Tämän pyllyttimen ohje on aiemmassa postauksessani. Pyllyttimen kuvio on eri ja pirtsakkaa ilmettä tuo Novitan oranssi Seitsemän Veljestä lanka (appelsiini, lanka nro 278). Helman ja vyötärön resori neulotaan 2 oikein, 2 nurin. Vyötärölle neulotaan reikäneuletta kuminauhaa varten.

Ohjeen löydät siis Minari, peputin vai pyllytin -postauksestani.


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa!

Mikäli innostuit neulomaan pyllytintä ohjeellani tai sitä mukaillen, muistathan kertoa ohjeen olevan Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogista. Kiitos!


Joko sinulla on oma neulepyllytin?

Kaunista talvista viikon jatkoa sinulle!

22 kommenttia:

 1. Onpa ihania, molemmat! Innostuin aiemmasta postauksestasi tekemään itselleni pyllyttimen, tosin aion käyttää sitä enemmän alaselän lämmittämiseen, mutta voi sitä hilata alemmaskin. Näin juuri yhdessä toisessa blogissa nauhan vyötärön kohdalla, kuten sinulla on kuminauha. Sen voisi lisätä, jos vaatetta käyttää kumminkin välillä niinkin, että yläreuna on vyötäröllä.
  Tykkäsin erityisesti neuloa tällaista, jossa on tosi helppo tehdä kirjoneuletta pyöröpuikolla, kun kappale on aivan suora ilman mitään kavennuksia tai levennyksiä. Kuviona käytin uusimmassa Kodin Pellervossa näkemääni argyle-ruutua, vähän mukaillen, koska ohje oli vain kahdelle värille, mutta halusin käyttää kolmea väriä. Silmukkamäärän ja muun otin Saimaa-neulemallilehdestä, sielläkin on pari pyllytin-ohjetta.
  Niin ja neuloessa sekin oli ihanaa, että vaate on kerrasta valmis, ei tarvitse tehdä paria tai toista etukappaletta tai yhtään mitään toistoja! Niin hauskaa ja harvinaista herkkua. Tähän asti vain huivit ja pipot ovat olleet tällaisia, joissa ei tarvitse tehdä samaa asiaa taas alusta, joka on niin äärimmäisen tylsää :-D

  VastaaPoista
 2. Pyllyttimelle olisi kyllä välillä käyttöä töissä. En vaan osaisi tehdä noin hienoa. Ehkä peruspyllytin onnistuisi minultakin.
  Ihanaa naistenpäivää sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis. Itse en tuollaista voisi käyttää, sillä vartaloni tuo osa on jo muutenkin liian leveä ja uskon että tämä vielä saisi sen näyttämään vieläkin leveämmältä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis on. Ja kaunis on se toinenkin. Minulle ei sovi, ei pallomahan takia, mutta ei muutenkaan. Mieluummin pyllyn peittävä takki tai paksut housut.

  VastaaPoista
 5. Tykkään:) Ja vaaleanpunaisesta vielä enemmän, vaikka molemmat on kivoja. Tuontahan voi helposti vaikka pidentää hameen mittaan halutessaan.

  VastaaPoista
 6. Oikein hieno pyllytin sinulla; ja vielä kirjoneule kolmella langalla yhtä aikaa. Minulla sama vika kuin yllä Kristiinalla, että en mitenkään haluaisi korostaa tuota vartalon osaa entisestään.
  Mutta kiitos kuminauhakujavinkistä. Suunnittelen neulovani säärystimiä ja niihin voisin käyttää tuota kuminauhakuja-ajatusta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Tämän voisi toteuttaa, sillä uskoisin, että toimisi kivasti farkkujen kanssa ja lämmittäisi.

  VastaaPoista
 8. Nimenä pyllytin on minulle uutta, mutta joskus muutama vuosikymmen sitten tein vastaavanlaisia "minimekkoja", kun paksujen trikoiden käyttö yleistyi.
  Nyt innostuin aiemmasta vinkistäsi tekemään ryijykoruja, harmi vain, etten löydä mistään kilttihakaneuloja!

  VastaaPoista
 9. Ei ole vieläkään peputinta ;D Se odottaa syntymistään aina vaan ;)
  Tämä versio on erittäin kaunis väriensä ja kuvion puolesta. Muotokin on mieleinen.

  VastaaPoista
 10. Tää on niiin ihana❤
  Makee leggareiden ja lyhyen takin kanssa😍
  Kauniit värit...tykkään!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana pyllyn lämmitin. <3
  Tämän teen sitten islantilaisneuleiden jämälangoista.
  Ja niin selkeä ohje!

  VastaaPoista
 12. Pyllytin on tuntematon vaatekappale minulle :D Nyt tiedän senkin. Kauniita pyllyttymiä :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis on, hauska nimi pyllytin!

  VastaaPoista
 14. No nyt on pakko kaivaa esille puikot.... sohvannurkassa "NukkuMatti" sukat nukkuneet ilman silmällistäkään jo yli kuukauden...
  TE kaikki muut niin ahkeria puikon kilisyttäjiä....
  Ihana Pyllytin tämäkin...

  VastaaPoista
 15. Hittara miten kivat molemmat ja olet nähnyt suuren vaivan tosta kuvion paperille panosta.
  Ihania päiviä sinne.

  VastaaPoista
 16. Upeat värit!! Todella kaunis pyllytin.
  Minä mietin tällaista pari vuotta. Keskustelin jo kertaalleen yhden ystävänkin kanssa, hän kun on noita puikkojunkkareita. =)
  Mutta en saanut aikaiseksi.
  Ja tänä vuonna, tai syksyllä, hankin sitten merinovillaiset shortsit villahousuiksi.
  Ongelmani on takareisien kylmettyminen, joka vetää selkään ja saa aikaan kipuja yöllä.

  Tuollainen pyllytin olisi kyllä aivan mahtava taukopaikkojen pepunlämmitin vielä villahousujen lisäksi. Saatan sittenkin kantaa pari kerää lankaa ystävälle....

  VastaaPoista
 17. Tein oman ahterinlämmittimen muistaakseni viime talvena ja nauhakujalla, mutta sinun on kyllä hienompi. Aivan ihanat värit ja kuviot!🤗🤗

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoinen vaatekappale, ennemminkin näyttäis kudotulta minihameelta. Mutta jokatapauksessa, sana on aivan ihastuttava - pyllytin.

  VastaaPoista
 19. Hei, aloitan pyllyttimen teon, pohdin kokoa. Siksi kysynkin, että minkä kokoisia vaatteita käytät. Kiitos tiedosta. T. Tutu

  VastaaPoista
 20. ostin tollasen urheilukaupasta, voi vaikka hetkeksi istahtaa

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!