keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Marttajuttuja ja ampiaisten puijaamista

Nyt luetaan lehtiä! Postilaatikossa oli Martat- ja Meidän Suomi-lehdet. 

Ensin perinteinen lehtien nopea läpi selaaminen ja päivällisen jälkeen takaisin lehtien ääreen  teekupposen kanssa.Martat -lehti

Lehden monipuolinen sisältö ilahduttaa aina! Marttojen jäsenlehti ilmestyy mestyvä lehti on aina yhtä innostavat ja kiinnostava.

Tässä numerossa mm. ihastelin Virtalan isännän puuhamaata, ihastuin pajuverhoon, hurmaannuin Anni-Katrin garderobista, innostuin Jokioisten Marttojen laatikkoviljelystä, pohdin kemikaalikuormittamista, perehdyin Martan lakitieto artikkelissa koeaikaan työsuhteessa ja katselin Monessa mukana-sivuilta, mitä marttayhdistyksissä ympäri Suomen tapahtuu.

Paljon kiinnostavaa luettavaa, eikö totta!Netissä nyt -sivun tärppejä

Joonas Jylhä on koonnut Martat-lehden Netissä nyt -sivulle ajankohtaisia vinkkejä. Niistä tässä pari:


Siemenet multaan

Taimikasvatus jouduttaa ulos istutettavien kasvien kukintaa ja satoa. Maalis-huhtikuussa luonnonvalo riittää jo, eikä erillistä kasvivaloa enää tarvita.

martat.fi/taimikasvatus 

 

Kohta kirkastuu

Ikkunanpesu kuuluu kodin kevättöihin. Nyt pitäisi vain päättää, laitanko lasit loistamaan ennen siitepölykautta vai sen jälkeen.

martat.fi/ikkunat-puhtaaksi 

 


Meidän Suomi -lehti 

Meidän Suomi -lehden artikkelit veivät mukanaan mm. tapaamaan juoksija Sara Kuivistoa, tanssija Antti Keinästä, pitsileidi Maija Aateloa, ehtymättömään ideagenetraattoria Peter Vesterbackaa ja elokuvasta tuttua Prinssi-poroa.  Luin hirsirakentamisesta, lemmikkihotelliketjusta sekä siitä, kuinka naiset kaatoivat kieltolain. Pöytä on katettu -artikkelin suolainen piirakka on ehdottomasti tulevan viikonlopun leipomukseni.
Meidän Suomi -lehdessä käännetään katsee kevääseen huhtikuun ja toukokuun kalentereiden päiväkohtaisissa tehtävävinkeissä sekä Puijaa ampiaisia-artikkelissa. Tuossa artikkelissa julkaistiin myös tekemäni valeampiaispesän ohjeeni. Ohjeessani valeampiaispesä tehdään virkkaamalla.


Katseet kohti kevättä !

15 kommenttia:

 1. Minullakin on tapana ensin selailla lehti läpi ja sitten vasta keskityn sen lukemiseen. Parhaimmassa tapauksessa selaan hyviä juttuja monta kertaa vielä uudestaan.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3 ja lukemisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva aloittaa lehden lukeminen tekemällä yleiskatsauksen lehden sisällöstä. Sitten rauhassa luen artikkeleita tarkemmin. Joihinkin palaan vielä useasti uudelleen.

   Poista
 2. Onko taas aika valaampiaispesien?! Joko tänä vuonna tulisi minullakin sellainen värkättyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se aika kuluu ja kesä lähestyy! Ehkäpä tänä vuonna virkkaat valeampiaispesän, jos toisenkin :)

   Poista
 3. Tein aikoinaan kaksi valeampiaspesää; toinen muutti Seinäjoelle ja toinen jäi eksän parvekkeelle...
  Hyvää vaihtuvaa kuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valeampiaispesät ovat kivoja virkata. Jos haluaa hifistellä, niin voi värkkäillä siihen vielä amppareita. Hyvää alkavaa huhtikuuta sinulle!

   Poista
  2. Kiitos!
   Tein toki "omiini" ampparit mukaan.
   Hyvää alkanutta huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 4. Meidän Suomi on minulle ihan tuntematon lehti. Kevätpuuhat alkavat kyllä olla kohta mielessä, vaan piha on vieäkin kinosten peittämä täällä Helsingissäkin.

  Me olemme onneksi välttyneet kotona ampiaispesiltä eikä ole ollut tarvetta valepesiin. Mökillä on joinain kesinä ollut hieman ampiaisriesaa.

  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta riittää ja vielä pitkään. Keväiset puuhat olen jo aloittanut. Olen mm. aloittanut taimikasvatuksen. Vanhempieni mökillä on ollut amppareiden kanssa haastetta, mutta ei ole enää. Liekkö valeampiaispesien ansioita. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Voih, olen ollut jo monta vuotta niin surkea avaamaan lehtiä... en edes muista koska viimeksi. Se on tämä netti, joka on sen ajan napannut... klups... Olen muutenkin "heikoilla vesillä" tämän postauksesi kanssa... pihatyöt, klups... isäntä onneksi innostunut... ikkunanpesu... ei kai sitä joka vuosi...
  Ja ampiaisetkin on tullut karkoitettua muovisin vesipussein, toimii loistavasti sekin ja laiskalle virkkaajalle nopeampi....
  Että ei lainkaan kätevä emäntä täällä... mut keväisiä viikonloppuja osannen kuitenkin toivotella ihan erilaisin tekemisin, hih!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään lukea lehtiä. Netissä tulee luettua myös. Olet selvästikin kätevä emäntä - konstit on monet amppeliin puijaamisessa :) Kätevällä emännällä on ikkunanpesusta innostunut isäntä - peukutan! Hyvää viikonloppua teille ja kauniita huhtikuun päiviä!

   Poista
 6. Olen aika skeptinen noiden valeampiaispesien suhteen. Ampiaiset ei ole niin tyhmiä kuin luullaan. Jos pesä on tyhjä, voi siihen viereen hyvin pykätä oman pesän. Mutta voihan sitä yrittää ja toivoa. Virkkasin minäkin noita joskus. Ei toimineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin voi toki olla. On kuitenkin lystiä kässäilyä ja mukavaa hupsuttelua.

   Poista
 7. Minulle on vieras Meidän Suomi-lehti. Ei ole osunut edes kaupan lehtihyllyssä silmiin. Lehtiä kyllä luen, silloin kun mielenkiintoinen löytyy. En tilaa, mutta irtonumeron ostan.
  Ampiaisia olen puijannut monet kesät. Opettelin tekemään niiden pesän näköisiä virkkauksia harmaasta villalangasta. Niitä ei voi pitää vuosikausia samassa paikassa, vaan kesän jälkeen ottaa pois ja löytää seuraavana keväänä uusi paikka. Ei ole amppaririesaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valepesien siirtely on hyvä juttu. Ampparit ovat ihan ok, mutta esim. mökin kuistilla en toivo amppareiden pesivän. Siksi käytän tätä luomumenetelmää eli valepesiä :)

   Poista

Ilahdun kommenteista!