tiistai 9. marraskuuta 2021

Tuunaa pyyhe ja leivinliina kirjomalla
Vohvelikangaskirjonnalla uniikit lahjat

Olen postannut aiemmin, kuinka vohvelikangaspyyhkeisiin kirjotaan kivoja kuvioita. Vohvelikangaskirjonta toi monelle mieleen muistoja ala-asteen kässäntunneilta. Vohvelikirjonta-postaukseni kommentteja oli tosi mukava lukea. Kommenteissa oli muistoja vohvelikangaskirjonnasta ja uusia vinkkejä. Tässä muutama poiminta kommenteista: Leena Lumi kertoi vohvelikirjonnan olleen hänelle oikein intohimohommaa, Kruunuvuokko kertoi hänen poikiensa kirjoneen nyörillä varustetut vohvelikangaspussit ja Stanssalla on tallessa vielä yksi isompi pyyhe. Tauvonpaikan Kaisu kertoi, että eskareiden kanssa tehneensä peflettejä. 

Vohvelikangaskirjonta on kivaa, helppoa ja koukuttavaa! Tällä tekniikalla voi tehdä ikimuistoisen ja ainutlaatuisen lahjan tulevaksi isänpäiväksi tai jouluksi.


Tuunaa puuvillapyyhe kirjomalla

Nyt olen kirjonut puuvillapyyhkeitä. Ostin kaupasta keittiöpyyhesetin. Setissä oli vohvelikangaspyyhe ja puuvillapyyhe. Puuvillapyyhkeeseen kirjoin etupistoja mukaillen kankaan kuvioita.

Puuvillaiseen pyyhkeen voi myös kirjoa tekstiä käyttäen erilaisia pistoja. Tekstit voivat olla lauseita tai yksittäisiä sanoja. Hupsun hassun hauskoja kirjontavinkkejä löytyy mm. Mari Hyypiän Kirjontaa niille, joita v*tuttaa -kirjasta.Ruutukuvioinen pyyhe sopii myös kirjontaan

Ruutupyyhkeeseen sopii hienosti ristipistokirjonta. Kun pyyhkeen pingottaa kirjontakehykseen, on kirjominen helppoa ja ristipistoista tulee tasaisia.


Tahdotko mut tosiaan, aamuteesi kanssas jakamaan?

Blogiarkistostani löytyy kirjontavinkki lievinliinaan. Leivinliinan tekstin sain Popedan Tahdotko mut tosiaan -kappaleen sanoista. Leivinliinaan sopisi hauskasti myös Popedan biisin sanoja lainaten Beibi, nyt leivotaan :D

Runot ja laulujen sanoitukset, ajatelmat ja arkipäivän viisaudet sopivat täydellisesti tällaisiin kirjontatöihin. Pyyhkeiden kirjonnassa on vain mielikuvitus rajana!

Inspistääkö sinua pyyhkeiden ja leivinliinojen tuunaaminen? 


Mahtavaa viikon jatkoa sinulle!

8 kommenttia:

 1. Kansakoulun alaluokilla olen viimeksi vohveli- ja ruutukankaisiin kirjonut, mutta tallessa ruutukankainen käsityöpussi sekä ruokaliina.
  Sinulla on kaunis työjälki ja taas hyviä lahjavinkkejä.

  VastaaPoista
 2. Oih... veit mun takaisin ekaluokalle, kirjomaan ruokaliinaa pulpetin päälle vohvelikankaasta - muistan olleeni varsin ylpeä, kun tein monimuotoisia koukeroita (mummi oli ehtinyt opettaa jo kotona) toisten tuskaillessa siksakinkin kanssa, hih...
  Pala vohvelikangasta tuli ostettua kotiinkin, mutta ei siihen ole saanut innostettua lapsenlapsia kokeilemaan... hmm... näinkö ne perinteet kariutuu...
  Iloa ja energiaa vuoden harmaimpaan kuukauteen ja aiemmasta postauksestasi ihailen kettusukkia... simmoisia mulla ei vielä olekaan, vaikka kahdeksat kettusukat onkin!!

  VastaaPoista
 3. Vohvelikangastöiden teko voisi pitkästä aikaa olla kivaa. Äidilläni taitaa vieläkin olla minun kouluaikaisia vohvelitöitä kotonaan.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 4. Minulla on kaapissa ja käytössä vohvelikangaasta tehtyjä pyyhkeitä, joita hänen serkkunsa on kirjaillut. En hevillä luovu niistä, ne ovat niin suloisia :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania ja niinpä huikea yksilöllinen lahja ideakin🥰
  Leppoisaa viikon jatkoa sinulle😊

  VastaaPoista
 6. Ei ole koskaan tullut mieleen pistellä puuvillakankaan kuvioiden myötäisesti. Personoi kivasti peruspyyhkeen. Pitsiä vielä kupeeseen.
  Kirjokuvioinnista tulee mieleen yksi tunika, jonka olen neulonut. Kirjoin siihen vastaavanlaisin pistoin kiemuraa etuhelmasta olan yli taakse.

  VastaaPoista
 7. Poikani oli innokas kirjomaan vihveliliinoja alakouluikäisenä.
  Ajatella, ennen lakanaankin virkatiin pitsit ja nimikirjailet.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!