sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Hakekaa kätilö - peitto, Call the Midwife Baby Blanket


Virkkasin peiton Novitan Nalle-langasta. Malli on Hakekaa kätilö-peitto (Call the Midwife Baby Blanket), jonka löysin Pinterestistä. Peitosta löytyi erilaisia versioita, joista käytin peiton keskiosaa ja reunan pitsin suunnittelin itse virkatessani.

Peiton malli on tuttu televisiossa esitetystä Hakekaa kätilö-sarjasta. Peitto on sarjassa vauvanpeitto. Kuvio sopii hienosti tällaiseen isompaankin peittoon.


Draamasarja Hakekaa kätilö! kertoo 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden ankarasta elämästä kätilön silmin. Jennifer Worthin romaaniin Call the Midwife perustuva draamasarja löytyy YLE Areenasta.

Novitan Nalle-lanka on 75% villaa ja 25% polyamidia. Nalle-langasta tehdyt työt ovat 40 asteessa konepestäviä.Yhden kuvio-osuuden leveys on 16 silmukkaa ja korkeus 6 kerrosta. Kuvio toistuu samana ja on helppo oppia ulkoa. Koska peitto ei ole palapeitto, niin ei ole palojen yhdistämisiä ja lankojen päättelyä.Reunaan virkkasin näin:

1. krs: 3 ketjusilmukkaa (=1 pylväs ja pylväiden väliin tuleva silmukka). Jatkoin koko kerroksen virkkaamalla pylvään joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan ja pylväiden väliin virkkasin ketjusilmukan. Kerroksen päätin piilosilmukalla.

2. krs: 2 ketjusilmukkaa (=1 pylväs), pylväs jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kerroksen päätin piilosilmukalla.

3. krs: Virkkasin 5 pylvästä edellisen kerroksen toiseen silmukkaan (kaikki samaan edellisen kerroksen silmukkaan), viimeisen pylvään jälkeen virkkasin piilosilmukan toiseen silmukkaan pylväistä. Jatkoin kerroksen loppuun.

Tämä peitto sopii virkattavaksi vaikkapa YLE Areenasta Hakekaa kätilö-sarjaa katsoessa :)

35 kommenttia:

 1. Tämä näyttää kivalta! En ole itse (vielä) sarjaa katsonut, mutta kuopukseni on siitä pitänyt. Miten paljon sinulla meni lankaa peittoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peittoon meni noin 500g eli viisi Novita Nalle-kerää. Peitto on juuri sopivan kokeinen sohvan nurkassa neuloessa päälleen laittaa tai harteille kietaista. Jos haluaa pötkötellessään peiton päälleen, pitää peitosta tehdä isompi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tähän malliin. Ja niin kiva ja helppo oli tehdä!

   Poista
 3. Kaunis peitto ja tuo, ettei vaadi lopuksi hillitöntä palojen yhdistelyä, on ehdottomasti plussaa :) Mikä peiton koko on ja paljonko kului lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä just, että ei sitä ainaista lankojen päättelyä! :) Lankaa kului noin 500g eli viisi Novitan Nalle-lankakerää. Peitto on kooltaan noin 132x70cm.

   Poista
 4. Kaunis vauvanpeitto. Kiva selkeä ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on sievä malli. Tällä virkkausmallilla voi tehdä myös kivan laukun tai pöytäliinan.

   Poista
 5. Ihana peitto eikä ilmeisesti ole mikään maailman hitain tai työläin. Pitäisiköhän opetella virkkaamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, ei kovin montaa päivää mennyt, että peitto oli valmis. Malli on helppo virkata ja onnistuu Netflix-maratoonillakin :) Ihan lämpimästi suosittelen opettelemaan virkkaamisen. Semmoinen varoitus tosin, että tähän virkkaamiseen jää koukkuun :) Tämä malli voisi olla ihan hyvä ensimmäinen virkkaustyö.

   Poista
 6. Todella kaunis kuvia peitossa ja ihanat nuo piparireunat!
  Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että tämän selkeän pitsikuvion huolitteluun tarvitaan hieman pehmeyttä - piparireuna sopi mielestäni parhaiten.
   Hyvää alkanutta viikkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 7. Tosi nätti peitto!
  Kaunis malli!
  Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa!
   Minä ihastuin tähän virkkausmalliin ja siitähän se sitten syntyi - oma peitto, jonka alla on lämmin istuskella ja neuloa villasukkia :)
   Hyvää alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 8. Kaunis malli. Lankakin hyvä valinta. Lopputulos on pehmeä ja taipuisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sartsa! Kokeilin ensin paksumpaa lankaa, mutta siitä tuli ihan mahdotonta pökelöä. Nalle-lanka oli ihanan ohutta ja kuvio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Peitto on tosiaan ihanan pehmyt ja taipuisa.

   Poista
 9. Ihana peitto. Kiva kun jaoit mallin!

  VastaaPoista
 10. Very pretty. The workmanship is very neat. Maybe one fine day, I will get down to make this type of blankets for my family.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Nancy! This was easy to crochet and it didn´t take many days. When I started I didn´t want to stop - maybe it was the reason for that it was ready so soon ;D

   Poista
 11. Oi miten ihana peitto ❤️ Ohje näytti siltä että ehkä minäkin osaisin tehdä 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihastuin tähän peiton malliin ja tein oman mieleisen huolittelun peiton reunaan. Malli on kivan helppo, joten osaisit varmaan virkata tällaisen!
   Hyvää alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 12. Kiitos, Marja-Terttu! Minä ihastuin tähän malliin ihan mahdottomasti. Helppo malli, joka ns. taipuu moneen - vaikkapa laukuksi tai pöytäliinaksi.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana peitto <3 ja ihan tekisi mieli alkaa tekemään tuota koska siitä on jo aikaa kun olen virkannut peittoa.Palapeiton olen tehnyt viimeksi,mutta se palojen yhdistäminen oli aika työläs vaihe.
  Pöytäliinoja olen tehnyt samalla tekniikalla kuin sinun peitto.
  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3 Nyt vasta huomasin tähän postaukseen tulleen kommentteja! :D

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nyt vasta huomaan tähän postaukseen tulleen kommentteja :D

   Poista
 15. Nyt keväällä tuli tarve tälle peitolle. Oli oikein mukava ohje virkata, kiitos!

  VastaaPoista
 16. Ihana peitto! Miten monta kuviota laitoit reunaan? Eli kuinka leveä yhdestä kuviosta tulee?

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!