perjantai 3. joulukuuta 2021

Retki lämpöliivi

Tuotetestaus yhteistyössä: Retki Finland 

Kuva: Tarja Karvonen


Talvi on ihana vuodenaika! Pakkanen, tuisku, hyytävä viima, räntäsade ja muut haastavat talviset säät eivät tunnu missään, kun pukeutuu sään mukaan. 

Sain testattavaksi Retki lämpöliivin. Liivi on suunniteltu erityisesti vapaa-ajan viettoon ja ominaisuuksiensa ansiosta se sopii mm. talviulkoiluun, retkeilyyn, veneilyyn ja kalastukseen. 

Retkilämpöliivin testaus sopi täydellisesti juuri tähän aikaan vuodesta, sillä täällä Kainuussa on talvi ja täysillä! Pakkaset ovat viikon sisällä olleet mukavan lupsakoista 7 asteen pakkasista yli 20 asteen narskulumi pakkasiin. Lunta on välillä satanut niin, että lunta on kolattu kolmekin kertaa päivässä. Eli talvi just niin kuin pitääkin.

Kuva: Ruusu-unelmia ja villasukkia 

Kuva: Ruusu-unelmia ja villasukkia 

Kuva: Ruusu-unelmia ja villasukkia 

Mikä tekee toppaliivistä lämpöliivin?

Sen tekevät liivin selkäosassa ja niskassa olevat lämpöelementit! Selkäosassa oleva lämpöelementti on kooltaan 30 cm x 11 cm ja kauluksen takaosassa oleva lämpöelementti 20 cm pitkä.  

Liivissä on kaksi tilavaa taskua. Virtajohto on sivutaskussa, jossa virtalähteelle on oma kankainen lokero. Tasku on niin tilava, että sinne mahtuu isompikin varavirtalähde. Liivin lämmitys toimii lähes millä tahansa (vastus 1.35A) USB-varavirtalähteellä. 

Lämmityksensäätö on 3-portainen: jatkuva korkea lämpötila, jatkuva lämpötila ja matala lämpötila. Lämmitystä säädetään liivin rinnassa olevasta säätönappulasta. 

Retki Finland vinkkaa: Tupla-USB-liittimellä mahdollisuus ladata samalla kännykkää.

Lämpöliivin sisällä on selkeät käyttöohjeet. Liivin pintakangas on 100% nylonia ja täyte polyesteriä. Liivi pestään käsin tai erittäin varovaisella 30°C konepesuohjelmalla.

Kuinka pitkäksi aikaa liivissä riittää lämpöä?

Liivin lämpimänä pysyminen riippuu powerbankin tehokkuudesta.

Esimerkiksi 5000mAh powerbankilla 

 • jatkuva korkea lämpötila (punainen toiminto) kestää noin 2 tuntia, 
 • jatkuva lämpötila (valkoinen toiminto) noin 3,5 tuntia ja 
 • matala lämpötila (sininen toiminto) noin 5 tuntia. 

Kuva: Ruusu-unelmia ja villasukkia 

Kokemuksiani lämpöliivistä

Olen testannut lämpöliiviä nyt pari viikkoa talviolosuhteissa kaupunkimiljöössä. Kokemukseni lämpöliivistä ovat olleet erinomaiset. TM Rakennusmaailman lämpöliivitestistä saadut arviot Retki lämpöliivi on todellakin ansainnut.

Lue, kuinka Retki lämpöliivi menestyi TM Rakennusmaailman 10/2018 lämpöliivitestistä.

Lämpöliiviä voi käyttää myös toppaliivinä, ilman lämpöelementtien lämmittämistä. Käytin liiviä parkatakin alla, kun -10 asteen pakkaspäivinä tuuli oli jäätävä viima. Liivi antoi kaivattua lisäsuojaa ja lämpöä kauluksen sekä takin alakautta tulevaan kylmää ilmaa vastaan. 

Joskus ulkoilman kylmyys menee "luihin ja ytimiin" ja palelee vielä sisätiloissakin.  Olen käyttänyt lämpöliiviä välillä toppaliivinä myös töissä sisällä. Toppaliivi on hyvän näköinen, joten sitä voi pitää pitkähihaisen puseron päällä näin talviaikaan oikein mainiosti sisätiloissakin. Kun liivin pitää auki, ei tule liian kuuma.

Ja sitten kokemuksia lämpöliivin lämpöominaisuuksista - siis vau! Käyttämäni varavirtalähde kulki kätevästi taskussa olevassa lokerossa. Lämmön säätäminen rinnassa olevasta säätönappulasta oli helppoa ja vaivatonta. 3-portainen lämmönsäätö on suorastaan luksusta - näin lämmön voi säätää kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. 

Lämpöominaisuuden lisäksi tykkään liivin mallista! Se on juuri sopivan mittainen antamaan suojaa alaselälle. Käsien aukot ovat tarpeeksi tilavat ja näin liiviä voi käyttää esimerkiksi villapaidan tai fleecen päällä. Väreille peukutan myös; päällykangas on aina varma musta ja vuori on reippaan värinen Retki Finland oranssi. 

Retki - tuotteita ulkoilmaihmisille

Retki on suomalainen retkeily- ja ulkoilutuotteisiin erikoistunut brändi, joka palvelee kaikkia ulkoilmaihmisiä. Ensimmäiset Retki-tuotteet suunniteltiin jo 1990-luvun alkupuolella Kouvolassa. Retki.fi

Missä Retki lämpöliivejä myydään?

Retki lämpöliiviä myydään päivittäistavarakaupoissa ympäri Suomen. Jos paikkakuntasi kaupoista ei liiviä löydy, niin löydät myyjiä netistä hakusanoilla "Retki lämpöliivi myydään". Näiden hakusanojen avulla löydät linkkejä verkkokauppoihin, joista Retki lämpöliivin voi tilata. Lämpöliiviä on saatavissa koossa S-XXL.

Mikä on sinun vinkkisi? 

Missä ja milloin sinä käyttäisit Retki lämpöliiviä?

Nostan kommentteihin tulevat käyttövinkit tähän kohtaan postausta ja kommenttien noston jälkeen muutan väliotsikon otsikoksi Vinkkejä lämpöliivin käyttöön. Vinkkien perään laitan sulkuihin vinkkaajan nimen. 

Postauksen kommenteissa olevia vinkkejä nostan postaukseen joulukuun 2021 loppuun asti. Tämänkin jälkeen ovat kaikki kommentit lämpimästi tervetulleita!

Arvontavinkki

Sinulla on mahdollisuus voittaa omaksesi Retki lämpöliivi. Järjestän yhteistyössä Retki Finlandin kanssa arvonnan blogini Instagram tilissä @ruusu_unelmia.

Arvonta alkaa perjantaina 3.12.2021 klo 18 ja päättyy maanantaina 13.12.2021 klo 24.00.  Arvonnan säännöt löydät @ruusu_unelmia Retki lämpöliivi-arvontapäivityksessä.


12 kommenttia:

 1. Mä olen sellainen vilukissa että tää tulisi kyllä aktiiviseen käyttöön koiralenkeillä, ja jospa jaksaisin reippailla myös töihin kävellen kun pysyisi lämpimänä koko matkan ��

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen aikasmoinen vilukissa,ulkoiluun ja retkiin kyllä minullekki olisi hyvä🥰
  Sielläkin päin talvi teki tulojaan,täälläkin kiristyvää pakkasta,nyt mittari näytti -17. Yöstä tulossa kylmä.
  Ja lunta saimme mekin kertaheitolla.
  Mukavia ulkoiluhetkiä ja puuhasteluja sinulle viikonloppuusi🥰

  VastaaPoista
 3. Nyt on 26 asette pakkasta.Liivi olisi hyvä nyt ulkoillessa.

  VastaaPoista
 4. Ooh miten ihana ja pitkä. Nyt kaikki lämpöiset liivit ja toppaukset tulevat tarpeen. <3 Sydämellistä sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
 5. Boa tarde minha querida amiga. Acho que eu morreria de frio. Mais teria vontade de conhecer a neve.

  VastaaPoista
 6. Nyt on lunta ja pakkasta. Liiville on tarvetta. Se näyttää ja onkin varmasti ihanan lämpöinen.

  VastaaPoista
 7. Jopa on erikoinen vaate! En ole ennen törmännyt moiseen. Varmaan kätevä erityisen kylmillä ilmoilla ja jos on jotain ulkotöitä, joita täytyy tehdä. Ehkä ihan lumitöihin ei kannata lähteä, ettei tule hiki ;D

  VastaaPoista
 8. Onpas kiinnostava vaate, tällaiselle vilukissalle ainakin :)

  VastaaPoista
 9. Jo on mahtava keksintö. Ikkuna kuva on todella upea.

  VastaaPoista
 10. Kaikkea ne keksiikin - ilmapuhalteisen peiton alla olen ollut leikkausten jälkeen, mutta että ihan ulkoiluun. Sukat/kintaat sopisi mulle äärimmäisen huono verenkiertoisena ihmisenä.
  Huikea tuo jäähileinen kuva!!

  VastaaPoista
 11. Liivi onkin hyvä jo koko Suomessa. Kylmyys puskee etelää myöden. Tämä on kyllä jo melkoinen uutuus. En ole ennen nähnytkään!

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo ensimmäinen kuva!
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Tuollainen liivi olisi varmasti ihanasti lämmittävä. Täällä vieläkin -22 C tällä hetkellä. :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!