tiistai 22. helmikuuta 2022

Kirjastokässäilta ja kässänäyttely

Kirjastokässäilloissa viihdytään

Variskankaan Martat ja Lehtikankaan kirjasto järjestävät yhteistyössä kirjastokässäiltoja. Käsitöista innostuneet kokoontuvat tekemään yhdessä käsitöitä, vaihtamaan kässäideoita ja oppimaan uusia tekniikoita. 

Lehtikankaan kirjastossa on kässäkerholaisten käsityönäyttely 7.3. saakka. Juteltiin, että näyttely voi olla esillä koko hiihtoloman ajan. 

Kävin nyt maanantaina kässäillassa neulomassa lapasta ja tapaamassa kässäilijöitä. Seuraavaksi muutamia kuvia käsitöistä ja käsityönäyttelystä.Tuula oli neulonut Taitoliiton Etelä-Pohjanmaa maakuntalapaset. Lanka on Novitan Nalle-lankaa. Kaunis kuvio ja ihanat värit!Eija virkkasi kauniista kellertävästä langasta verhoa. Hän yhdistää kaistaleet virkkaamalla ja reunaan hän virkkaa vielä pitsin. Eija on tehnyt virkkaamalla myös keittiöön verhon, joka oli koottu samalla tavalla virkatuista kaistaleista.Seijalla oli puikoilla keskiviikko sukat! Seija kertoi, että sukat ovat hänellä mukana Kansalaisopiston ompelukurssilla. Sukkia hän neuloo odotellessaan, jos opettaja ei ehdi neuvomaan Seijaa ompeluksen jatkamisessa. 

Seijan kässäkassissa näin vilauksen Strömsö-villapaidasta. Hän kertoi, että pusero on menossa synttärilahjaksi tyttärelle. Pirjo neuloi Muistoja menneestä -palapeiton "Mainio villatakki"-palaa. Hän oli jo aiemmin neulonut yhden peiton ja nyt oli toinen työn alla. Muistoja menneestä -peitto on neulottu palapeitto.  Palan koko ohjeen mukaan on noin 25 x 25 cm, paloja on seitsemän erilaista ja jokaista palaa neulotaan viisi palaa. Tuula neuloi villapuseroa. Viimeisen kahden vuoden aikana Tuula on neulonut 17 villapaitaa! 

Tämän villapuseron kuvio on Tuulan itsensä suunnittelema. Hän neuloo puseron ylhäältä alas ja kaulukseen hän teki italialaisen silmukoiden luomisen. Hihojen silmukat otetaan langoille, minkä jälkeen puseron neulomista jatketaan ympyränä.

Lankana on Novitan 7 Veljestä. Tämä pusero tulee 128 senttimetrin kokoiselle syntymäpäiväsankarille, Leeville.


Tuula ja Pirjo neulovat. Seija katselee käsitöistä otettuja kuvia kännykältä. 


Kässäiltaan kokoontumisen antia on myös toisten tapaaminen ja kuulumisten vaihtaminen.Kässänäyttely Lehtikankaan kirjastossa

Katsellaan kässänäyttelyssä esillä olevia käsitöitä.


Kirkas talvipäiväNeulottu liinaKori kahvipusseista (käytetty 60 pussia!)Virkattu huiviPatalappuja jämälangoistaPeukaloita vaille valmiit lapasetSöpöt sukat vauvalleMoneen kertaan paikatut ja parsitut lempivillasukatMakrameetöitäVillasukkia ja lapasiaElämä on parasta itse tehtynä.
Variskankaan Martat


Eikö ollutkin ihania ja inspiroivia käsitöitä? Saitko kipinää ja ideoita käsitöiden tekemiseen?

Innostavaa viikon jatkoa sinulle!

31 kommenttia:

 1. Ihania tuollaiset tapaamiset! Minulla on pitkään ollut haaveena sellainen käsityökerho, jossa joku lukisi ääneen kirjaa ja siinä saisi sitä kuunnellessa neuloa. Äänikirjaa voi toki kuunnella, mutta olisi jotenkin kivempaa ryhmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava idea! Kiitos ideasta <3 Yhteen kokoontuminen käsitöitä tekemään on maanantaisia kohokohtia.

   Poista
 2. Oli hienoja käsitöitä. Tuo palapeitto vähän innosti. Olen miettinyt seiskaveikanjämistä jotain peittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on mielestäni tosi hieno ja lämmin! Jämälangat saa kyytiä mielekkäällä tavalla ja peitolle on käyttöä. Novitan Viola KAL - palapeitto on kaunis. Se tehdään virkkaamalla ja siihen voi varmasti käyttää myös lankojen jämiä.

   Poista
 3. Oi miten paljon kauniita töitä Ahkerien käsien tuloksia. Nuo Etel''-pohjanmaan lapaset on kauniit, pitäisi ihan kutoa sellaiset kun kerran etelä pohjanmaalla asun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin noihin Etelä.Pohjanmaan lapasiin. Ne ovat niin sievät <3 Minä olen neulonut Kainuun lapaset. Värit ovat ihan erit kuin virallisessa ohjeessa. Lankana käytin nimittäin Novitan Martta-lankaa :)

   Poista
 4. Todella kauniita käsitöitä ja ihana tuollainen näyttely missä ovat esillä. Itse olen neulonut nyt sukkia niin ahkerasti, että tätä voi kutsua jo neuloosiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä oli mukava koota näyttely käsitöistämme. Kyllä se nyt siltä vaikuttaa, että sinulle on iskenyt neuloosi <3

   Poista
 5. On ollu mukava tapaaminen. Hienoja töitä siellä tehhään ja näyttelyynkin on ahkeroitu. Tuommosessa tapaamisessa ois mukava olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kässäillan jälkeen olo oli virkistynyt, vaikka työpäivän jälkeen oli nuutunut olo. Nuo kirjastokässäillat ovat tosi mukavia <3

   Poista
 6. Kiva tapaaminen teillä! Ihastutti nuo Tuulan tekemän lapaset; todella kaunis Etelä-Pohjanmaan malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin noihin Tuulan neulomiin lapasiin. Maakuntalapasissa on hienoja malleja ja niitä on kiva neuloa.

   Poista
 7. Kauniita, innostavia käsitöitä! Ja onpa kiva idea tuollainen kässänäyttely kirjastossa. Itsekin tykkäisin sellaista käydä katsomassa. Näyttely tuo ihan mieleen lapsuuden koulukäsityönäyttelyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikankaan koulun kässäope laittaa oppilaiden töitä esille käytävällä olevaan vitriiniin. Kun olin tuolla koulussa töissä, oli kiva katsella käsityötunneilla valmistuneitä töitä ja saada niistä inspiraatiota omiin käsitöihin.

   Poista
 8. Onpa upeita käsitöitä. Välillä himottaisi aloittaa neuletakin tekeminen tilkkutyönä, mutta saa nähdä, että saanko sellaista tämän ihmisiän aikana tehtyä.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että saisit neuletakin melkoisen nopeasti valmiiksi. Neulominen on niin kivaa ja koukuttavaa! Yhden palan kun saa valmiiksi, niin heti on toinen aloitettava. Joskus on niin, ettei illalla meinaa malttaa nukkumaan mennä, kun neulotuttaa :D

   Poista
 9. Kyllä oli kauniita töitä kaikki ihanaa kun ihmiset kokoontuu yhteisen harrastuksen kautta. 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien näyttelyyn töitään tuoneiden puolesta <3 Kässäily on mukava harrastus ja yhdessä käsitöitden tekeminen voimauttaa.

   Poista
 10. Voi miten ihania töitä❤
  Kyllä on ilo katsella kaunista
  kädenjälkeä.
  Huippu juttu tälläiset kokoontumiset ja
  käsityöt tulevat esille.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien käsityönäyttelyyn käsitöitään tuoneiden puolesta <3 Yhdessä käsitöiden tekemisen ääreen kokoontuminen on mukavaa ja aina oppitaan jotain uutta. Mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 11. Käsitöiden ei todellakaan ole pakko olla mitään yksin nyhertämistä! Kuulostaa kivalta tuo teidän tapaamisjuttunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, kuten Sartsa toteat - käsitöiden ei ole pakko olla yksin nyhertämistä! Nuo kirjastokässäillat ovat maanantaisia helmihetkiä!

   Poista
 12. Hieno kässänäyttely! Taitavia tekijöitä!

  Minusta käsitöiden tekeminen ryhmässä on paljon mukavampaa kuin yksin. Parasta on jos paikalla on opettaja ei edes joku kokeneempi, jolta voi kysyä neuvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja yhdessä kässäillessä saa mukavia ideoita omien käsitöiden tekemiseen.

   Poista
 13. Kävin joskus kerran täällä Helsingissä Marttojen neulomiskokoontumisessa, mutta kun toiset tunsivat toisensa entuudestaan, niin jäin syrjään. Voi kyllä olla, että oli vähän omakin vika. Taisi olla satunnainen juttu ko. paikassa.
  Hyvää pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmään tutustuminen vie aina hetkensä. Mukana voi aina olla, vaikka ei heti juttelussa ole mukana. Ovat taitaneet antaa sinulle tilaa ja rauhan tutustua ryhmään omaan tahtiin. Käy kokeilemassa uudelleen, miltä kässäily ryhmässä tuntuu. Siitä vaan vieruskaverin kanssa juttelemaan, niin siitä se lähtee. Mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 14. Olipa ihanaa katsoa kaikkea tuota. Taidokkaita ja sympaattisia töitä. ❤️ Kiva että kässäilijät kokoontuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien näyttelyyn töitä tuoneiden puolesta <3 Yhteen kokoontuminen käsitöitä tekemään on maanantaisia helmihetkiä <3

   Poista
 15. Aivan upeita käsitöitä. Nuo lapaset ovat todella kauniit ja pitkät villasukat oikein saivat sydämen sykkimään. Käytän aina mielelläni pitkiä villasukkia (tosin ilman villaa ;-)).

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!