tiistai 27. syyskuuta 2022

Makramee perussolmuja ja makrameesomiste lasipurkin päälle (tulostettavat ohjeet)
Vähän(kö paljon) häävimpi päivä II

OAJ Kainuun jäsenyhdistysten jäsenet kokoontuivat tänään yhteiseen hyvinvointipäivään. Osallistujat saivat valita työpajan aamupäivälle ja iltapäivälle. Päivän päätteeksi Duudson Jarno Laasala luennoi otsikolla Itsemyötätunnon vaikutus työhyvinvointiin – Kuinka päästää irti peloista ja luoda kulttuuria jossa menestys kohoaa rohkeudesta olla haavoittuva? Mistä löydämme rohkeuden?

Päivää vietettiin Kajaanin kaupukialueella, Kaukametsässä, Kaukavedessä, Scandic Kajanuksessa. Tapahtuma oli samalla Kajaanin kaupungin perusopetuksen vesopäivä.

Päivän pajat olivat Voimaannu väreistä, Olet enemmän® Tunteet ja kohtaamistaidot voimavaroiksi, Unen ja levon merkitys, Näkyväksi tekemisen taito – pedagoginen kohtaaminen opettajan työssä, Missä pettää, kun ääni jättää?, Virkisty ja voimaannu – miten ruoka voi tukea työssä jaksamisessa?, DIY – makramee marttailua yhdessä!, Yin-jooga, Taideterapeuttinen paja, Laulun iloa -treenataan laulua yhdessä!, Äänimaljarentoutus, Joka kodin juridiikkaa, LavisItämainen tanssi, TRE- Tension and Trauma Relaxing Execises, Kummituksia ja kummajaisia -kummituskierros, Työelämän Kauppakadun Appro, Siltojen lenkki työporukalla, Vesitreeni Kaukavesi, FatBiket, Kehonhuolto, TFW Training For Warriors, Spinning, Kuntosali, BodyPump, Muotitansseja nyt ja ennen, Tiimityöskentelyä pakohuoneessa, Ilma-aseammuntaa, Tea tasting, Skumppajooga, Lyseoon tutustuminen ja Pro Suksihuolto SWIX. Lisäksi luennot Tarinoita Ärjästä ja Hossa ja värikalliot. 

Eikö ollutkin vähän häävimpi määrä kiinnostavia pajoja ja luentoja!Makramee-paja

Minä pidin päivän aikana kaksi makramee-työpäjaa. Molemmissa pajoissa on 15 solmeilusta kiinnostunutta OAJ Kainuun jäsentä. Pajoissa perehdyimme makramee perussolmujen solmeilemiseen. Perussolmuja harjoiteltiin solmeilemalla somiste lasipurkkien päälle. Tunnelma ja meininki oli kuin marttaillassa!Makramee-pajan ohjeet 

Tein osallistujille ohjeet paperiversioiksi. Tässä on ohjeet pdf-tiedostoina. 

Kun käytät ohjeitani, niin muista kertoa ohjeiden lähde!

Lataa tästä ohje makramee perussolmujen solmimiseen.

Lataa tästä ohje makrameesomisteen solmimiseen lasipurkin päälle.


Kauniita lokakuun päiviä sinulle!

11 kommenttia:

 1. Kiitos Tarja! Oli kiva paja. Ja tällainen ei-käsityöihminenkin sai onnistumisen kokemuksia. Täytyy kokeilla kotona lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ♡ Oli upea päivä ja ihania kohtaamisia ♡ Makramee-solmeilu koukuttaa. Mahtavaa, että kiinnostuit solmeilusta. Kauniita lokakuun päiviä sinulle ♡

   Poista
 2. Makramee purkit ovat niin ihania. Kauniit purkit sielläkin! Sain viime jouluna lahjaksi
  ystävältä kaksi. Itsellä pari lasipurkkia odottaa somisteita, voisin
  itsekkin kokeilla.
  Iloa lokakuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Makrameella somistetut purkit ovat sieviä. Mukavaa, että kiinnostuit makramee-solmeilusta! Kauniita lokakuun päiviä sinulle ♡

   Poista
 3. Olipa kerrassaan hengästyttävän mahtava ohjelmatarjonta tuolla häävimmässä päivässä! Löysin ainakin neljä pajaa joihin olisin halunnut osallistua. Makramee kiinnostaa myös ja kerran jo ilmoittauduin kansalaisopiston kurssillekin, mutta jänistin kun pelkäsin etten koskaan oppisi muistamaan miten jokin solmu tehdään ja peruin osallistumiseni.
  Oikein hienoa lokakuun alkua sinulle<3

  VastaaPoista
 4. Olipa kivan ja monipuolisen kuuloinen päivä. Minun pitäisi tulla sinun makrame tunneille, jotenkin tuo solmuilu ei vaan mene jakeluun :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 5. Mahtava ohjelmatarjonta, siitä jokainen varmasti löysi itselleen sopivaa tekemistä ja kokemista!

  VastaaPoista
 6. Paljon oli kaikkea 👍 aivan ihanat makramee purkit 😊

  VastaaPoista
 7. No WAU.... varsinaisen HÄÄVI-päivä!!
  Meidänkin keskiviikkokerhossa muutama on tehnyt makrameita purkkien päälle... minä en ole vielä ennättänyt kokeilemaan... tänään olisi kyllä keskiviikko!!
  Värikästä ja lokoisaa lokakuuta sinulle toivotellen!!

  VastaaPoista
 8. Makramee juttuja olisi kiva itsekin opetella :) - Suvi -

  https://suvivusuvivus.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kun laitoit linkin makrameen perussolmujen solmimiseen. 😊😊

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!