perjantai 2. syyskuuta 2022

Retki-luonnonsaippua - kotimaista puhtautta


Retki-luonnonsaippua

Kaupallinen yhteistyö: Retki Finland

Otan luontoretkelle mukaan termospullossa lämmintä vettä ja Retki luonnonsaippuan. Marja- ja sieniretken lopuksi on mukava pestä kädet ja näin ei esim. mustikkatassut tahraa kotimatkalla vaatteita ja autoa. Luonnonsaippua on oivallinen tuote marjastajalle, sienestäjälle, kalastajalle ja kaikille luonnossa liikkujille.

Retki-luonnonsaippuat valmistetaan Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Luonnonsaippualla voi pestä kasvot, kädet, vartalon ja hiukset. Runsasvaahtoinen ja säilöntäaineeton saippua sisältää vain luonnosta saatavia raaka-aineita ja kasveista uutettuja tuoksuja. Metsän lumo-tuoksuinen saippua sisältää mm. pohjoiskarjalaista kuusenkerkkää, koivunlehtiä, rypsiöljyä ja mäntykuoriuutetta. 

Retki luonnonsaippuoiden tuoksuvaihtoehdot ovat Metsä lumo, Kanerva-hunaja ja hajusteeton Natur. Mikä on sinun suosikkisi?

Luonnossa ollessa peseydytään aina kuivalla maalla, viiden metrin päässä vesirajasta. Järvessä voidaan kastautua, mutta saippua huudellaan kuivalla maalla vesipullosta vettä kaataen. Luonnossa liikkuja suosii biohajoavia tuotteita.


Mennään metsään!

Kuvan otin, kun kävin toissa iltana keräämässä hieman mustikoita. Puolukkasato on kypsymässä. Sienestämässä käyn viikonloppuna. Sienisato ei kuulema ole tänä syksynä runsas, mutta siitä viis ja luontoon siis. Luonnossa liikkuminen tuo hyvää oloa. Syyskuu on mahtavaa aikaa!

Työkaverini Merja, kertoi tehneensä omppupiirakkaa Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogissa olevalla ohjeella. Hän kehui omppupiirakkaa ja Merjan inspiroimana leivoin minäkin omppupiirakan viikonloppuna.

Maailman suurin marttailta

Ensi viikolla vietetään eri puolilla Suomea Maailman suurinta marttailtaa (13.9.). Illan teema on kohtaamisia ja syksyn satoa. Variskankaan Martat viettää marttailtaa yhteistyökumppaniensa kanssa ja ohjelmaa on koko perheelle. Odotan innolla yhteistä tapahtumaa!

Best moments happen outdoors ♡

Satorikasta syyskuuta!

15 kommenttia:

 1. Sienisato vaihtelee todella paljon. Niin kuin mustikkasato. Ainakin meilläpäin. Pesuvehkeet on hyvä olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon löytäväni viikonloppuna sieniä. Puolukoiden kypsymistä odotan innolla. Kuvauksellista syyskuuta sinulle, Sami!

   Poista
 2. Jes, retkeilevälle ystävälle joululahjaksi saippua!

  VastaaPoista
 3. Tuo saippua kuulostaa hyvältä tuotteelta. Lähdemme maanantaina Turkuun käymään ja olen aikeissa ainakin etsiä vastaavanlaista saippuaa. Olen lukenut arvosteluja eräästä toisen merkkisestä palasaippuasta ja uskon että se sopisi minun iholleni ja hiuksilleni, mutta sitä ei täältä Ahvenanmaalta saa. Laitanpa ylös tuon sinun saippuasi nimen. Tuli nyt mieleen, että sitä ehkä voisi löytyä meiltäkin päin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käyttänyt tätä Metsän Lumo-saippuaa. Iholle jää miellyttävä tunne ja tuoksu on ihanan metsäinen <3 Kauniita syyskuun päiviä sinulle, Kristiina <3

   Poista
 4. Itse en ole kuin pari kuppia mustikoita kerännyt lähimetsästä. Sain ystävältä pussillisen suppilovahveroita ja niistä aion tehdä herkkukastikkeen broilerin filepihvien kaveriksi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppisvahverokastike sopii upeasti broikkufilepihvien kanssa. Lähimetsän mustikat ovat ihan parasta syksyn lähiruokaa. Kauniita syyskuun päiviä sinulle, Outi <3

   Poista
 5. Tilasin noita saippuoita pienen pussukan ylijäämäpaloja. On yllättäin tällainenkin tarvis :)

  VastaaPoista
 6. Luonnossa liikkuminen on niin parasta ja sienisadosta nauttiminen.
  Syys ilmat ovat niin ihanan raikkaita ja vielä lisäksi aurinkoisiakin, vaikka vettä välillä ripsuttaa.
  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo saippua, täytyypä perehtyä tarkemmin aiheeseen...kiitos!
  Iloa alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Kiitos saippuavinkistä - sille voi olla metsäretkillä käyttöä.
  Aurinkoista syyskuuta sinne pohjoisempaa Suomeen!

  VastaaPoista
 8. Hyvä keksintö viiä käsienpesu vedet mukana mehtään!

  VastaaPoista
 9. Saippua kuulostaa laadukkaalta ja varmasti olisi myös hyvä joululahjaidea. 😊

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa hyvältä tuo saippua. Minäkin pääsisin metsään maanantaina. Löydettiin kolme sankollista puolukoita vain muutaman metrin päästä autolta. Ajettiin metsätiellä. Minulla on keinolonkat, joten hyvää tämmöinen ulkoilu

  VastaaPoista
 11. Pitääpä minunkin kokeilla tuota omppupiirakkaa. Se kun maistuu näin syksyllä! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!