keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Marttailua - Variskankaan Martat auttajakoulutuksessa ja Hyrynsalmen Martoille nettisivut


Pirjo Kontio ja Jouni Halonen SPR:n Kajaanin osastosta pitivät Variskankaan Marttojen marttaillassa SPR:n auttajakurssin. Illan aikana harjoittelimme mm. paineluelvytystä, verenvuodon tyrehdyttämistä ja ensiavun antamista tajuttomalle. Lisäksi opimme, kuinka toimia liikenneonnettomuuspaikalla.

Illan aikana saimme sellaisia tietoja ja opimme taitoja, joita kaikilla olisi hyvä osata. Suomen lain mukaan pelastustoimen laiminlyönti on rikokseksi katsottava teko eli jokaisella, joka tietää toisen olevan hengenvaarassa, on auttamisvelvollisuus.

Kuvassa Variskankaan Marttojen puheenjohtaja Tuula elvyttää SPR:n elvytysnukkea. Elvytysnuken lempinimi on Valopää; valo kertoo elvytyksen onnistuvan ja veren virtaavan päähän. Hyvin onnistuu siis Tuulalla paineluelvytys!

Tuula kertoi, että hänellä on aina repussa mukana avaruushuopa. Avaruushuopa suojaa kylmältä, heijastaa lämpöä ja sopii pieneen tilaan. Tämä on todella hyvä idea! Jos esimerkiksi löydät kadulla makaamassa tajuttoman ihmisen, niin avaruushuovan avulla saat hänet pysymään lämpimänä ambulanssi paikalle tuloon saakka. Avaruushuovat maksavat vain muutaman euron ja kyllä sitä kassissa tulee kuljetettua turhempiakin tavaroita!

Pirjon haave on, että tulevaisuudessa kaikki osaavat ensiaputaitoja. Kun kuulimme, kuinka moni aikuinen ja lapsi ovat olleet Pirjon ja Jounin opissa, totesimme lähestyttävän Pirjon haavetta huimaa vauhtia. Oli hienoa olla näiden taitavien kouluttajien opissa. Lämpimät kiitokset Pirjolle ja Jounille sekä SPR:n Kajaanin osastolle koulutusvälineiden lainasta!


Pidin Kainuun Marttojen ensimmäinen nettisivukoulutustilaisuuden pari viikkoa sitten. Päivän aikana Maila ja Teija Hyrynsalmen Martoista tekivät yhdistykselleen hienot nettisivut. Sivuihin pääset tutustumaan klikkaamalla TÄSTÄ. Peukkua Mailalle ja Teijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!