perjantai 23. helmikuuta 2018

Kevätkokoustelua ja merkillisiä ihmisiäNäin juhlavat tarjoilut oli tällä viikolla Variskankaan Marttojen kevätkokouksessa!

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli vuoden 2017 tilien ja tilinpäätöksen sekä toiminnantarkastajien lausunnon kuuleminen, tilien hyväksyminen, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntämminen tilivelvollisille.

Viime vuoden toiminkertomuksen esittelyä kuunnellessani ihastelin, kuinka monipuolista marttojen toiminta tosiaankin on! Marttailtojen aiheina oli mm. yritysvierailuja, hyvinvointiluento, erilaisia puutarha-aiheita, ruuanlaittokursseja ja EA 1 -kertauskurssi. Kokoontumisia oli yhteensä erilaisten tapahtumien, kokousten, järjestötoiminnan, kansainvälisen toiminnan ja kotitaloustoiminnan parissa 37 kertaa, joihin osallistui yhteensä 1156 henkilöä!

Marttayhditysten sivuilta kiva katsella, millaista toimintaa eri paikkakunnilla on. Samalla voi napata hyviä ideoita oman yhdistyksen toimintaan. Yhdistysten sivut löytyvät osoitteesta http://www.martat.fi/marttayhdistykset/

Marttailtamme alussa puheenjohtaja sanoi, että kokouksessa on paikalla merkillisiä ihmisiä ;D Opiskelimme viime vuonna kolmen opiskelijan ryhmänä marttaopintojen Taitoavain I -opinnot ja saimme nyt valmistumisemme kunniaksi kunniakirjat ja Taitoavain I -merkit!


Taitoavain I -opinnoissa perehdyimme Marttojen toimintaan niin järjestön kuin yhdistysten tasolla. Aloitimme opiskelun tekemällä omat opintosuunnitelmamme. Opintoihin liittyen järjestimme yhdessä tapahtuman teemalla Villiinnytään villiyrteistä ja pidimme yhdessä viisi opintokerhoa syyskauden aikana. Näiden yhdessä toteutettujen opintokokonaisuuksien lisäksi teimme itsenäisesti kirjallisia tehtäviä Taitoavain I opintojen eri sisältöalueisiin liittyen.

Aluksi hieman mietitytti, että saankohan suoritettua nämä opinnot kaikkine opintokerhoineen. Yhdessä opiskelu oli tosi mukavaa ja saimme toisiltamme tsemppiä opintoihimme. Tapahtumat ja opintopiirit suunnittelimme yhdessä opintojamme varten tehdyssä Team Taitoavain -whatsupryhmässä viestitellen ja lisäksi saman pöydän ääressä istuen. Opinnoissani käytin Marttojen sähköistä Moodle-oppimisalustaa, minkä käyttö on varsin helppoa. Innostuin marttaopinnoista niin, että nyt suoritan kotipuutarhanhoito harrastusmerkkiopintoja :)


Marttojen patalappu -tempaus on saanut virkkuukoukut heilumaan! Pannulappujen tekeminen on niin koukuttavaa! Tapahtuma huipentuu torstaina 3.5.2018, mutta siitä lisää lähempänä h-hetkeä :)

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Ihanat tarjoilut teillä ollut! Hieman on ikävä kaikkia live-kokouksia ja kokouspalveluita nyt kun kaikki hoidetaan etänä. Pitäisiköhän seuraavaan kokoukseen tehdä itselle minivoilepäkakku. Ihania nuo patalaput, täytyy itsekin kaivaa virkkuukoukku esille ja laittaa jämälangat hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
  2. Just pidettiin Variskankaan Marttojen hallituksen kokous Teams-kokouksena. Onnistui hyvin, mutta live on aina live. On ihan ikävä marttakamuja, vaikka äänen kuulee ja kuvan tietsikan ruudulla näkee. Patalappujen virkkaaminen koukuttaa 😊👍

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!