maanantai 23. huhtikuuta 2018

Maailma on tehty meitä varten -seinätaulu (sis. kirjaimien ristipisto-ohje)


Viikonloppuna olin valvojana kanteleleirillä Mieslahdessa Paltamossa. Leirin aikana lapset ja nuoret kävivät kanteletunneilla ja harjoittelivat tunneilla käytyjä kappaleita. Vapaa-ajalla heillä oli mahdollisuus askarrella ja minun viikonloppuni kuluikin aika pitkälle askartelupisteessä. Leiri päättyi Kainuun musiikkiopiston kanteleensoittajien kevätkonserttiin. Aurinko paistoi ikkunoista sisään ja kanteleet soivat - siinä oli sunnuntainen musiikkielämys kohdillaan!

Mieslahdenopistolla oli samaan aikaan leirillä ryhmä kehitysvammaisia. He kävivät syömässä päärakennuksessa olevassa ruokalassa, minkä lähellä meidän askartelupisteemme oli. Aamiaiselle mennessässään yksi leiriläisistä kävi kertomassa, että aamusuihku meni hyvin. Tätä asiaa pohdimme ja totesimme, että niinpä, miksi pitää aina katsoa niin kauas ja suuria kokonaisuuksia. Miksipä emme tarkastelisi päivän tapahtumia erä kerrallaan, alkaen siitä, että miten aamusuihku sujui.

Tämän seinätaulun tein jokin aika sitten luokkani ilmoitustaululle. Teksti on Haloo Helsingin kappaleen Maailma on tehty meitä varten nimi ja kertosäkeen rivi:

Tässä mä seison kaipausta rinnassa
Vaikka tää loppuisi yhdessä illassa
Maailma on minun, maailma on sinun
Maailma on tehty meitä varten
Jokainen tänne jonkun jäljen jättää
Kirjoin työn käyttäen sinisen eri sävyjä. Kirjoin isommilla ristopistoilla - kolme ristipistoa senttimetrille.


Reunan taitoin ja "ompelin" kirjomalla reunaan risti- ja tikkipistoja. Seuraava teksti, jonka kirjon, on todennäköisesti ote runosta. Mieleisen tekstin etsintä on alkanut.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!