perjantai 11. tammikuuta 2019

Nilviäisten kasvutarinoita ja terraarion siivoustaSiivosin tällä viikolla tikrujen (tiikerikotiloiden) terraariot oikein viimeisen päälle. Otin terraarioiden pohjalla olevan turpeen pois ja vein sen takapihalle kukkapenkin kohdalle lumeen kaivamaani koloon. Pesin terraariot lämpimällä vedellä ja veteen laimennetulla tiskiaineella.

Minulla on ulkovarastossa iso säkki Kekkilän lannoittamatonta luonnonturvetta, mistä käyn hakemassa kulloinkin tarvittavan määrän turvetta. Turve oli hieman kohmeista, mutta se suli ja lämpesi, kun kaadoin sekaan kuumaa vettä ja annoin turpeen rauhassa imeä vettä itseensä. Turve laitetaan terraarioon kosteana, joten puristelin ylimääräisen veden pois. Kotiloiden päivittäiseen hoitoon kuuluu turpeen kostuttaminen sumuttamalla kukkasumutinpullosta vettä.Käytin tikruja suihkussa eli huuhtelin kotiloita vuorollaan vesihanan alla. Ja kylläpä he ovat kasvaneet! Vaikka nämä eivät ole liikkuessaan mitään pikakiitäjiä, niin kasvavat melkoisella vauhdilla. Tikrut muuttivat meille syyskuun ensimmäisellä viikolla. Silloin tuo albiino kaverineen olivat noin 1/3 kirsikkatomaatin kokoisia ja nuo kaksi isompaa noin puolen kirsikkatomaatin kokoisia.

Pesin myös terraariossa ruokia ja kaahluuta varten olevat metalliset ja muoviset purkkien kannet sekä tekokasvit. Tikrut eivät kaipaa noita tekokasveja, mutta onpahan meille viehkeämpiä katsella. Laitoin uudet seepiansuomut sekä ruuaksi avokadoa ja päivälliseltä jääneitä höyryssä kypsennettyjä porkkanoita. Seepiansuomut ostan eläinkaupasta ja ne maksavat euron kappale.


Tiikerikotiloiden elon kaltaista lupsakkaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!