sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Helppo vohveliohje ja lauantaiehtoon viettoa savolaiseen tapaan


Tein tänään pitkästä aikaa vohveleita. Minulla on ihan paras vohveliohje, millä teen yleensä vohvelit ja tällaiset extempore-vohvelit. Tällä ohjeella valmistuu vohvelit äkkiä myös aamiaiselle, välipalaksi tai iltapalaksi. Ja onpa tällä reseptillä tarjoiltu vohvelit myös vierahille.

Vohveleiden kera tänään oli mummon tekemää mansikkahilloa. Lisukkeena voi hyvin olla myös jäätelöä, marjoja, kuutioituja hedelmiä tai kermavaahtoa hillon kera. Vohvelit tulee tarjoilla heti paistamisen jälkeen, sillä ne jäähdyttyään pehmenevät pannareiksi.

Helpot vohvelit

4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1,5 dl suolatonta kivennäisvettä (itse käytän SodaStream hiilihapotuslaitteella tehtyä hiilihappovettä)
1,5 dl kylmää vettä
2 dl maitoa

100 g margariinia tai voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
(1/4 osa rasvasta käytetään paistamiseen)

Valmistus

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää vesi, kivennäisvesi ja maito.

3. Lisää sula rasva juokseva margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit.


Eilen ajelimme Kuopioon penkkiurheilemaan. Kävimme katsomassa KalPa-Jyp -ottelua. Olipa mahtava tunnelma Niiralan Montussa (Kuopion jäähalli)! Ottelua oli katsomassa 4314 jääkiekon ystävää. Ja voe mahoton sitä riemua, kun KalPa teki mualin!


Hei, hei! KalPa! Hei, hei! KalPa!

Tuomarin pilli ilimoja viilsi,
ilimoja viilsi, puolustuksen läpi mualille liisi,
lentävä KalPan ukko

Myöpä tehtiin muali, työpä että tehnä, hei,
työpä että tehnä, vastustajan mualiverkko se heiluu,
KalaPa on liijan kova luu.


Onnea KalPa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!