tiistai 29. tammikuuta 2019

Peruna-suklaakakkua (resepti) ja kainuulaisia marttoja mediassa

Tällä viikolla ollaan jännän äärellä. Torstaina 31.1.2019 klo 17-19 vietämme Maailman suurinta marttailtaa - eri puolella Suomea samaan aikaan. Täällä Kajaanissa maailman suurinta marttailtaa vietetään Lehtikankaan monitoimitalossa. Kaikille avoimessa tapahtumassa tutustutaan hyvää mieltä ja virkeyttä tuoviin yhteisöihin, yrityksiin ja 120 -vuotta täyttävään marttatoimintaan. Kajaanin Maailman suurimman marttaillan järjestäjinä ovat Variskankaan Martat yhteistyössä Kajaanin, Kuluntalahden ja Purolan marttayhdistysten ja Kainuun Marttojen kanssa.

Olemme saaneet tapahtumallemme näkyvyyttä mediassa niin paikalliselle kuin valtakunnallisellakin tasolla! Kainuun Sanomissa oli kirjoitus tapahtumastamme 26.1.2019.


Radio Kajaus on haastatellut Variskankaan Marttojen puheenjohtajaa, Tuulaa, radiossa. Haastattelu tuli tänä aamuna (29.1.2019 klo 9.15) radiosta ja se tulee vielä uudelleen torstaina 31.1.2019 klo 13.15.


Ja Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa tulee torstaina 31.1.2019 kolmen minuutin mittainen suoralähetys Kajaanin Maailman suurimmasta marttaillasta!


Tällaisissa Maailman suurinta marttailtaa odottavissa megafiiliksissä leivoin peruna-suklaakakkua perheen iloksi. "Kaapien kätköjä" tutkiessani löysin Marttojen Parasta perunasta arkeen & juhlaan-reseptivihkosen. Olen pariinkin kertaan marttailloissa saanut maistaa tätä kakkua, mutta en ollut vielä itse tätä herkkua leiponut. Nyt otin ja leivoin. Hiukan arkisen niminen kakku, vaan voi valtava, miten hyvää!


PERUNA-SUKLAAKAKKU

Valmistusohje

200 g jauhoisia perunoita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
4 keltuaista
3 rkl appelsiinimehua
60 g mantelijauhetta
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauheseosta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista

1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetken.

3. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.

5. Sekoita joukkoon perunasurvos, sulatettu suklaa, appelsiinimehu,
keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.

6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.

7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja
kypsennä uunissa 175°C noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta vielä mehevä sisältä.


Jos haluat kuorruttaa kakun, valmista kuorrute paistamisen aikana.

Kuorrute:

50 g voita
1 tl appelsiininkuorta
½ tl kanelia
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
3 ½ dl tomusokeria
½ dl maitoa

Vatkaa voi, appelsiininkuori, kaneli, suola ja kaakaojauhe keskenään.
Lisää tomusokeria ja maitoa vuorotellen, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.

Tälläisella herkulla kohti Maailman suurinta marttailtaa :)

4 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen resepti. Tuo peruna ei varmasti millään tavalla maistu tässä? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Ei peruna maistu. Tuo ehkä rakennetta ja suutuntumaa kakkuun. K8keile reseptiä ja kakkukokemuksestasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilen tätä pian. Uusi ja sen verran mielenkiintoinen resepti. :)

      Poista

Ilahdun kommenteista!