tiistai 5. toukokuuta 2020

Mallun marttamaiset villasukkavinkit

Kuva: Mallu Mannila

Mallu Mannila, martta Pornaisten Martoista, kertoi facebook-päivityksessään villasukkaprojektistaan ja samalla antoi hauskan villasukkavinkin.

Mallu on aktiivimartta, jonka kalenterin koronaepidemia tyhjensi kertaheitolla. Pitämättä jäivät sovituista illoista mm. villiyrttiretket kahdelle yhdistykselle. Kun aikaa koronakaranteenissa on, keksi Mallu itselleen projektin - hän päätti neuloa päiväkotiin villasukkia lapsille varasukiksi. Tavoitteekseen Mallu asetti neuloa tusinan varasukkaparia ja tavoitteensa Mallu saavutti.

Päiväkoti, mihin Mallu sukat toimittaa, on lähellä. Päiväkoti on entuudestaan tuttu, sillä Mallu on käynyt siellä opettamassa mm. kehikkoneulontaa. Muutama vuosi sitten Mallu oli virkannut päiväkotiin 22 erilaista vihannesta. Yhdessä he olivat tunnistaneet ja maistelleet vihanneksia sekä laulaneet vihanneslauluja.

Tässä ideoita korona-ajan marttatoiminnalle - neulotaan varasukkia ja virkataan vihanneksia!

Kuva: Mallu Mannila

Mallu vinkkaa, että erilaisilla napeilla merkatut parit on helppo pitää yhdessä. Tätä vinkkiä voimme hyödyntää myös lapasten merkkaamiseen.

Tutustaan tarkemmin marttaan tämän oman villasukkaprojektinsa ja villasukkavinkin taustalla.


Mallu Mannila on Pornaisten Marttojen jäsen jo neljännessä polvessa. Isän mummo ja äiti olivat yhdistyksen perustajajäseniä 1908 eli 112 vuotta sitten. Mallun miniä ja pojan tytär ovat myös jäseniä. Mallu kertoi, että seitsemän vuotias Noomi on erittäin innokas marttailija. Noomi on siis martta jo kuudennessa polvessa!

Mallu on aktiivimartta; hän on ollut Marttojen jäsen jo 32 vuotta, kuuluu nyt Uudenmaan Marttojen piirin hallitukseen ja aiemmin hän on ollut oman yhdistyksen puheenjohtaja 6 vuotta. Mallu on vertaismartta, kässämartta, sienimartta ja kansainvälinen martta. Mallu vetää oman yhdistyksen kässäkerhoa ja käy vetämässä muiden marttayhdistysten marttailtoja eri teemoilla. Hän kertoi, että on kaikkea muuta paitsi mediamartta. Olen Mallun facebook-kamu ja voin kertoa, että hän on aktiivinen somemartta, jonka päivityksiä on mukava seurata.


Jos et ole vielä osallistunut kirja-arvontaan, ehdit vielä osallistua arvontapostauksessani ja instagramissani.

23 kommenttia:

 1. Hieno projekti:) Itse en osaa lainkaan kutoa sukkia, se tyssäsi alaluokilla kun en saanut sukkiani millään valmiiksi vaikka muut saivat;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkien kutomisen oppii aikuisiälläkin :) Ei kannata alakoulussa saadusta villasukan neulomiskokemuksesta lannistua. Novitan sivuilta löytyy selkeitä ohjeita ja Novitalla on myös ohjevideoita netissä. Kannustan neulomaan, kun tämä on niin mukavaa puuhaa <3

   Poista
 2. Voi miten mukava tuollainen projekti! Monet viluvarpaat saavat lämmikettä:) Ihana kun on noin ahkeria käsityöläisiä! Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Mallin projekti on aivan mahtava! Ja näin saa ajan kulumaan tällaisena korona-aikana. Mallukin on tottunut tekemään ja touhuamaan, aktiivimartta kun on.

   Poista
 3. Terveisiä Mallulle! Oli kiva postaus :)
  Vihannesten virkkaus vois olla kivaa, mut kun ei oo lapsukaisia lähipiirissä. Mukavaa, että joku jaksaa projektoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkatut vihannekset ovat varmasti päiväkodin suosikkileluja. Voin kuvitella, kuinka leikkikaupasta shoppaillaan virkattuja vihanneksia ja niistä sitten tehdään leikkiruokaa <3 Niiden avulla myös oppii tunnistamaan erilaisia vihanneksia.

   Poista
 4. Onpa tehokas martta ja aivan ihania sukkia projektiin on tehnyt!
  Kaunista iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallu on tehokas aktiivimartta <3 Sukkaprojekti on lämmittänyt monia pikku varpaita!
   Aurinkoista viikon jatkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 5. Kiitos ihana tarina!
  Tosi Martalle-paljon kiitoksia!
  ..mones polvi on jo menossa.;))elämän tapa se on Marttailu:)
  Hauskat sukkaideat!
  Päiväkodissa työskennelleenä 12 vuotta ja vastuu henkilönälasten vaatteet..tuo idea on huippu!!
  Mukavaa torstaita,Tarjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa ❤ Sinä kokemuksesta tiedät, mikä helpotus tämä Mallun vinkki on! Marttailu taitaa heillä olla jo geeneissä, kun sukupolvelta toiseen syntyy marttailijoita <3
   Aurinkoisia loppu viikon päiviä sinulle, Liisa <3

   Poista
 6. Laitetaan Mallulle etähalaus. Hän on tehnyt ison työn sukkia kutoessaan.
  Aurinkoista viikon jatkoa sinulle, Marja-Terttu ❤

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava projekti ja niin ihanaa ettö joku tällaiseen ryhtyy <3

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihanan onnellista päiväkodin väki voikin olla. Hienoa ele. Ja niin on tuo marttailukin. Ihailen ja arvostan suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin ajattelin! Onnea ja iloa päiväkodin lapsille ja henkilökunnalle. Marttailu on ihanan monipuolinen harrastus!

   Poista
 9. Tosi ihana ajatus ja toteutus tämä sukkien kutominen. Napit tuovat myös piristystä sukkiin. Olen itse käyttänyt niitä pitkien sukkien sivuissa koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näin Mallu facebookäpäivityksen ja ajattelin, että tästä on syytä kertoa muillekin. Napit ovat käteviä ja sieviä somisteita. Kiitos sinulle kivasta vinkistä jatkona Mallun villasukkavinkille - nappeja voi käyttää koristeena pitkissä sukissa.

   Poista
 10. Ihanaa kun jaoit tämän. Ihana Mallu ja niin kauniit villasukat. <3 Sydämellistä viikonloppua Tarja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita ja ihmisiä niiden takana on tuon mielelläni esiin blogissani.
   Hyvää viikonloppua, Tiia <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mallun yhteistyö päiväkodin kanssa on todella hieno juttu. Villasukkien neulominen on mukavaa puuhaa ja monet pienet varpaat saivat lämmikettä.

   Poista
 12. This socks are lovely, I love the colors and they look so soft and comfy.
  Amalia
  xo

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!