lauantai 9. toukokuuta 2020

Hyönteishotelleja, terassi- ja puutarhaunelmiaTorstaina postissa tuli Terassi-lehden juhlanumero. Lehden pääteema on juhlat. Kuten päätoimittaja Eeva Ek kirjoittaa, on kevät koronamyllerryksestä huolimatta täynnä osanottajamäärältään pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä juhlia - äitienpäivästä muihin merkkipäiviin ja valmistujaisiin. Lehden toimituskin juhlii, sillä Terassi-lehden ensimmäisestä numerosta  on 19.5.2020 kulunut 10 vuotta! Onnea!

Terassi-lehdessä annetaan ohjeita, vinkkejä ja ideoita kotipihan kesäkuntoon laittamiseen sekä näytetään lukuisia esimerkkäjä puutarhoista ja terasseista niin kotimaasta kuin ulkomailta. Juhlanumeroon on koottu reseptejä, joiden annosmäärää on helppo muuttaa juhlijoiden määrän mukaan. Resepteissä on ohjeet suolaisiin ja makeisiin tarjottaviin sekä lasten vadelmasimaan ja aikuisten lime fresh-juomaan. Lehdessä kannustetaan liikkumaan ja treenaamaan ulkona; ohjeet löytyvät porrastreeniin ja puisto-/leikkipuistojumppaan sekä linkkivinkit erilaisiin ja eritasoisiin treenimuotoihin. 


Kuva otettu Terassi-lehdestä

Pelasta pörriäinen-kampanja on innoittanut ihmisiä tekemään hyönteishotelleja. Terassi-lehdessä annetaan vinkkejä pörriäisten pelastamiseen ja ohjeen helppoon hyönteishotelliin säilyketölkeistä tai kukkaruukusta antaa Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogi. Helppo hyönteishotelli-postaukseeni pääset klikkaamalla tästä KLIK.
Otin kuvan viime kesänä Variskankaan Marttojen puheenjohtajan Tuulan ja hänen miehensä Martin mökillä olevasta hyönteishotellista.  Hyönteishotellin rivitaloversion tekemisessä Tuula ja Martti ovat hyödyntäneet siirtolavaa. Siirtolavasta on sahattu suikale niin, että hotellin päätyseinät ovat valmiina. Väliseiniksi Martti on sahannut laudasta palat. Hotellin sisustukseen Tuula on käyttänyt mm. käpyjä, rullattua tuohta ja ontoilla järviruokoja.
 


Tämän kääreen sisältä löytyy kyynärpää.

Minullahan sitä aikaa nyt on terassiunelmoida ja tehdä suunnitelmia. Perjantaina minulle tehtiin oikean käden  kyynärhermon vapautus ja käden käytössä on nyt seuraavat neljä viikkoa rajoituksia. Eilen illalla kaikkiin sormiin palasi tunto ja aamuyöllä herätessäni huomasin tunnon tulleen myös operoituun kyynärpäähän. Nukkuminen onnistui aika mukavasti, kun keinon keksin - tuin kättä tyynyllä ja käsi lepäsi avoinaisessa yöpöydän laatikossa :D 

Mutta nyt teekuppi leikkaamattomaan käteen ja terassiunelmoimaan!   
11 kommenttia:

 1. Oikein hyvää paranemista käpälällesi, toivottavasti toivut hyvin ja käsi on käyttökelpoinen kesään mennessä.

  Terassilehteä ostan silloin tällöin irtonumeroina ja muitakin saman kustantajan lehtiä tutkailen mielelläni, mukavia tuttavuuksia.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tätä mokomaa käpälää! Tänään on ollut kipeähkö, vaan ihmekös tuo, kun vasta eilen operoitiin.
   Terassi-lehdessä oli paljon ideoita ja vinkkejä. Jahka käpälä on kunnossa, niin puhaltaa pihallamme hienoiset uudet tuulet :)
   Hyvää viikonloppua ❤

   Poista
 2. Pelasta pörriäinen kampanja on kyllä todella tarpeellinen kun ottaa huomioon kuinka paljon meidän pölyttävä hyönteiskanta on vähentynyt. Käsipaketille pikaista paranemista jotta unelmiin pääsee taas käsiksi <3

  VastaaPoista
 3. Näppärät ja kivat ohjeet hyönteishotelleille!
  Toipumista kädellesi ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tuo lehti on kyllä aivan ihana. Täällä on suunnitteillä hyönteishotellin teko :)
  Ihanaa, että leikkaus on auttanut vaivaan. Pikaista paranemista ja kaunista äitienpäiväviikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos ,helposta ,hyönteishotelli-ohjeesta!
  Niitä on "ihan pakko -tehdä";))
  Me tarvitsemme pörriäisiä;))
  miten minä en muka ooikinä nähny tuota lehteä,vahinko täytyy korjata seuraavalla kauppareissulla.;))
  Eipä äkkipäältään tietäis että kyynerpäästä kysymys,Hyvä että leikkaus onnistui ja auttaa,Paranemisia:)
  ja unelmoimaan tulevasta kesästä;)

  VastaaPoista
 6. Minäpä sain juuri tänään valmiiksi yhden DIY-ötökkähotellin. Ja olen siitä niin ylpeä. Tuo Terassi-lehti on vielä hankkimatta. Siinäkin olisi hyviä ideoita.

  Ja hei - paranemista sulle!

  VastaaPoista
 7. HYvä, jos ihmiset laittaisivat noita hyönteishotelleja ja hyönteisille mieluisia kasveja myös. Sinulla on nyt pakollinen tauko pihatöissä, mutta haaveillahan voi aina ja katsella pihaan puhkevia kasveja!

  VastaaPoista
 8. Parantumistoivotukset ja sinulle onnea entistä ehompaa kättä odotellen!

  VastaaPoista
 9. Terassilehti on hyvä lehti, löytyy monia kiinnostavia juttuja. Paranemista sinulle ja hyvää äitienpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 10. Mekin innostuttiin tekemään hyönteishotelleja tänä keväänä, toivotaan paljon pörriäisiä omalle pihalle. Suunnitelmissa on myös hankkia muutama perhosia ja pörriäisiä houkutteleva kasvi lisää. Toipumista kyynärpään kanssa :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!