lauantai 2. toukokuuta 2020

Tärkeintä tänään - Näin saat vähemmällä enemmän ARVONTA

Blogiyhteistyö:  Entä jos-kauppa
Tänään on hyvä päivä, juuri tänään.
Ei huomenna tai ylihuomenna vaan tänään.
Tänään on se päivä, jota olet odottanut.

Maaretta Tukiainen on kirjailija, muutosvalmentaja ja puhuja, joka uskoo minimalismin voimaan. Tukiainen kertoo teoksessaan Tärkeintä tänään - Näin saat vähemmällä enemmän, minialismin tuoneen elämään rauhaa. Hän kutsuu kirjansa kautta pohtimaan, mitä yksinkertaistaminen omassa elämässä voisi olla, itselle sopivalla tavalla, itselle tärkeitä asioita vahvistaen ja merkityksellisyyden kokemuksia voimistaen.

Kirjan avulla tutustutaan minimalistisen ajattelun syntyhistoriaan ja toimintamalliin, jonka avulla voimme soveltaa minimalismia omaan elämäämme.  Minilialismi on periaate, missä keskitytään kaikkein olennaisimpaan ja karsitaan kaikki turha pois. 


Minialismi liittyy moniin nykytrendeihin. Sisustusminialismissa rajoitetaan värisävyjä, muotojen moninaisuutta tai materiaaleja (esim. skandinaavinen hillitty sisustustyyli ja mustavalkoinen tila) ja ravitsemusminialismi liittyy erilaisiin dieetteihin (esim. lihaton, maidoton ja munaton ruokavalio). Kirjassa nostetaan vapaaehtoisen yksinkertaisuuden esimerkiksi myös japanista tullut Konmari-ajattelu - tavaroista karsitaan pois kaikki ne tavarat, jotka tuota iloa tai ole tarpeellisia. (s.39-40)

Minialismin ilmentymiä on monissa ajattelumalleissa ja uskonnoissa; meditaatio, wellness, buddhalaisuus, stoalaisuus, taolaisuus, kristinusko, luostarisääntö, kultainen keskitie, askeesi ja ateismi. Digitaalisuuden rajoittaminen on myös yksi tapa harjoittaa minialismia. Muutama vuosi sitten olisi naurettu ajatuksille digipaastosta, nettilukosta, kännykkäriippuvuuden vieroitusleireistä ja digityökalujen keräämisestä pois ennen kokouksen alkua. (s. 39-45)

Tukiainen ohjaa teoksessaan tarkastelemaa elämää kolmesta eri aikaan sidotusta näkökulmasta: koko elämän, yksittäisen viikon ja päivittäisen toiminnan tasolla (kolmen pisteen menetelmä). Mallin avulla on opitaan rajaamaan, mitä tekee ja mitä ei. Näin on helpompi fokusoitua siihen, millä on eniten merkitystä. (s. 47 -48) Menetelmän taustalla on ajatus siitä, että se kasvaa, mihin huomio kiinnittyy (s. 51-52). 


Yksinkertaista elämää on mahdollista elää ja jokaisella on siihen tavittavat taidot. On vain ensin ymmärrettävä, mikä sen estää. Usein tmä tarkoittaa opittujen strategioiden ja piintyneiden ajattelumallien kriittistä tarkastelua. Maaretta Tukiainen esittelee teoksessaan selkeästi ja konkreettisesti kymmenen ajatusta, joita voi soveltaa pyrkiessään kohti yksinkertaista elämää. (s. 70-132) 

Jos tahtoo tuloksia, nöyrtyy tekemään. Jos kaipaa selkeyttä, karsii tekemisiään. Jos haluaa merkitystä, elää sen mukaan, mikä on tärkeää. Yksi, kaksi, kolme. Askel kerrallaan. (Maaretta Tukiainen, s. 132)

Entä jos-kaupasta löytyy itsensä kehittämisen kirjoja eli ns. self help- ja brainy books-genrejen kirjoja useilta eri kustantajilta. Entä jos-kaupan löydät sinua kiinnostavat ja lahjaksi tulevat tuotteet helposti, koska kaikki tuotteet löytyvät myös aihepiireittäin esiteltyinä: jaksaminen ja elämänkriisit, brainy books, viihde, työelämä ja johtaminen, ihmisenä kasvaminen, laatikon ulkopuolelta, kortit, elämänmuutos, hyvän mielen taidot, terveys ja hyvinvointi, mielenterveys ja psykologia, parisuhde ja perhe & kalenterit, tehtäväkirjat ja plannerit.

ARVONTA

Arvonta järjestetään yhteistyössä Entä jos-kaupan kanssa. 

Palkintona on Maaretta Tukiaisen Tärkeintä tänään Näin saat vähemmällä enemmän -kirja.

Arvonta päättyy äitienpäivän aattona, lauantaina 9.5.2020 klo 20.00. 


Voit osallistua arvontaan seuraavasti:

1 arpa blogini seuraajille tai liittymällä blogini lukijoihin JA kommentoimalla tähän postaukseen. 
Lukijaksi voit liittyä klikkaamalla internetversiossa sivupalkissa olevaa Lue-tekstiä. Mobiiliversiossa sivun alareunassa olevasta tekstistä voit vaihtaa internetversioon ja pääset liittymään blogini lukijoihin.

1 instaseuraajille (seuraat SEKÄ ruusu_unelmia ETTÄ entäjos-kauppaa) kommentoimalla instassa tätä arvontakuvaani.


Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.

Entä jos-kauppa postittaa kirjan voittajalle. Palkinto postitetaan vain Suomeen.

Onnea arvontaan!
18 kommenttia:

 1. Mukaan Arvontaan ! :)
  mielenkiintoinen kirja...
  Käyppä siellä minun blogissa ois tärkiää asiaa Tarjalle:))
  Mukavaa viikonloppua!,SINULLE:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin heti katsomassa, mitä blogistasi löytyy :) Ihanaa! Upea yllätys!
   Hyvää vappuviikonlopun jatkoa, Liisa <3

   Poista
 2. Monesti olen tätä kirjaa jo halunnut, mutta jäänyt hankkimatta.
  Kahdella arvalla mukana, instassa myös seuraan.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Yhdellä arvalla mukana mielenkiintoisessa arvonnassa:)

  VastaaPoista
 4. Yhdellä arvalla mukana. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. En osallistu arvontaan, mutta tulin toivottamaan sinulle mukavaa lauantai-iltaa <3

  VastaaPoista
 6. Mukana kahdella arvalla , tämä olis kuin minulle tehty ��

  VastaaPoista
 7. Mukana kahdella arvalla. Mukavaa kevättä!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Kahdella arvalla mukana. Mielellään kirjan lukisin. Self-help-kirjallisuudesta tykkään kovin, jotkut luetuista jää lukemisen asteelle, mutta monesta kirjasta ollut minulle konkreettista hyötyäkin ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Best wishes to the participants. Have a happy weekend.

  VastaaPoista
 10. Tuo kirja sopisi minulle varmaan tosi hyvin. Helpottaisi karsimaan tätä tavarapaljoutta joka kotini on vallannut =)

  VastaaPoista
 11. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan.kiva kirja. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 12. No on siinä sukkaa poikineen. Minä en oo neulonut, mutta käytän villasukkia kesät talvet. Oikeastaan oistavat kesäsukat vaikkap sandaaleissa. Eivät hiosta. Marttajärjestö on sen verran tuttu, että niiden ohjeilla oon opetellut monet omavaraistaidot. Hyvää kesäntulonodotusta sinne Kajaaniin :)

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoista! Luulen että minimalismin toteuttaminen todellakin vaatii minulta opettelemista. Toivottavasti arpaonni suosii...

  VastaaPoista
 14. Arvonta on suoritettu ja voittaja on tavoitettu! Kirjapalkinnon voitti @Karhunsammal Onnea voittajalle! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!