tiistai 16. kesäkuuta 2020

Jäätee Teekauppiaan tapaan ja maustetut vedet

Kaupallinen yhteistyö: Teekauppa Veiström (tee ja sihti saatu)Kesä - aurinko paistaa ja on se niin kovasti toivottu helle. Helle tekee kuitenkin meille pitkän talven koettelemille herkästi tepposet; ulkona puuhaillessa tai auringossa makoillessa helleuupumus tulee aina yhtä yllätyksenä. Neste- ja suolatasapaino heittää volttia - on janon tunne, väsyttää, heikottaa ja päätä särkee.

Kuumalla säällä tulisi muistaa juoda ennen kuin tulee jano. Pelkkä jääkaappikylmäkään vesi ei aina houkuttele, mutta vaihtoehtoja löytyy! Teekauppiaan Jäätee ja maustetut vedet tuovat mukavaa vaihtelua hanaveden juonnille.

Teekauppa Veitströmin Teekauppiaan Jääteen valmistuu kylmäuuttamalla ja säilyy hyvänä jääkaapissa 3-4 vuorokautta. Ohjeella saa litran valmista jääteetä.

Teekauppiaan Jäätee

Tarvitaan:
kannu tai vastaava astia
sihti
puolikas sitruuna
2 rkl sokeria
1. Laita kannuun teepakkauksessa olevan ohjeen mukainen määrä teelehtiä, sokeri ja ohuiksi viipaleiksi viipaloitu sitruuna. 

2. Lisää 1 litra kylmää puhdasta vettä ja sekoita kunnes sokeri on liennut.

3. Aseta jääkaappiin tai vastaavaan kylmään paikkaan 8-10 tunniksi, esimerkiksi yön yli. 

4. Siivilöi ja nauti. Hyviä hellejuomia ovat myös maustetut vedet. Blogiarkistossani olevassa reseptipostauksessa on ohjeet siruunalime-, mansikka- ja kurkkuveteen. Linkki reseptipostaukseen on tässä KLIK.

Aurinkoista juhannusviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta!
  Jäteetä olenkin joka kesä tehnyt kun superhelteet (40C) saapuvat tänne.
  Mutta minä olen aina keittänyt, hauduttanut ja sitten vasta jäähdyttänyt!
  Joten nyt kokeillaan kylmällä vedellä.

  Ihanaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteellä on erityisen tärkeää muistaa juoda. Tästä muistuttelen myös itseäni, kun tahtoo unohtua. Pitäisi juoda vaikka ei jano olisikaan. Tämä kylmäuuttaminen on minullekin ihan uusi juttu. Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 3. Juuri tässä niin kuumissani luin tämän jutun, että nyt pitää lähteä hörppimään jotain vilpoista. Kiitos juomavinkistä <3 ja ihanaa tiistaita sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä mukavilla kesäisillä säillä pitää muistaa juoda, vaikka ei jano olisikaan. Minä muistuttelen tätä muiden lisäksi myös itselleni. Hyvää viikon jatkoa, Outi <3

   Poista
 4. Kesään aivan nappi ohje. Tuo kannellinen astia vielä kätevä - ei tuu ötökät samalle kupille 😊 Mullakin tapaa olla kannet käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannellinen astia on hyvä kuljettaessa juomaa kassissa tai korissa. Ja pitää tosiaan pörriäiset poissa samalta kupilta :D
   Hyvää viikon jatkoa, Titta <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!