tiistai 2. kesäkuuta 2020

Viola-palapeitto-CAL - Tänä kesänä virkataan yhdessä!


Tämän kesän isompi käsityöprojektini on Viola-palapeitto. Peitto on Novitan yhteisvirkkuupeitto, jonka on suunnitellut Sisko Sälpäkivi. Ohje julkaistaan pala kerrallaan kaksi kertaa viikossa NovitaKnitsissä ja Novitan fb-sivulla. Julkaisupäivät ovat maanantai ja perjantai klo 10 (juhannusviikolla julkaisupäivä on torstai). Ensimmäisen palan ohje julkaistiin 22.5. eli tähän menessä on julkaistu neljän palan ohjeet. 

Palat virkataan Novita 7 Veljestä-langasta neljällä eri värillä. Viola-palapeiton mallissa värit ovat luonnonvalkoinen (010), hiekka (060), syreeni (742) ja munakoiso (796). Paloja on yhteensä kymmenen. Peitosta on kolme kokoa; pieni, keskikokoinen ja iso.

Yhteisvirkkauksessa mukana olevat jakavat kuvia peittoprojektistaan somessa tunnuksella #violapeittoCAL. Instagramissa näkee, millaisia ihania väriyhdistelmiä yhteisvirkkuussa mukana olevat ovat peitonpaloihinsa käyttäneet ja millaisia luomuksia syntyy jämälangoista! 

 
Tässä palassa sovelsin ohjetta; virkkasin viimeisen kerroksen pylväillä (ohjeessa viimeinen kerros virkataan puolipylväillä), että palasta tuli saman kokoinen toisten palojen kanssa.
Novitan ohjetiedustelusta vinkataan NovitaKnitsin kommenteissa, että langanpäät voi virkata silmukoiden sisään tai lopuksipujotella nurjalle puolelle.

Virkataan tänä kesänä yhdessä! Mikäli ruutujen virkkaaminen on sinulle uusi juttu, niin virkkaamisen alkuun pääset katsomalla ohjevideon. Videoon on linkki tässä KLIK.


Joko sinä olet aloittanut virkkaamaan oman Viola-palapeittosi?

19 kommenttia:

 1. Aivan ihania ruutuja ja tuosta peitosta tulee kyllä upea! Hauskoja tuollaiset käsityöprojektit! Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä virkataan intopinkeänä ja odotetaan malttamattomana aina seuraavan palan ohjetta :D
   Hyvää viikonloppua sinulla <3

   Poista
 2. Tämä palavirkkaus ei nyt minua sytytä, vaikka nuo värit on aivan ihanat ainakin sinulla. tykkään myös tuosta ruutujen epäsymmetriasta. Seurailen muiden tuotoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä on ihan höpsähtänyt nyt palavirkkaukseen. Tää on menoa nyt :D Ihastuin näihin ohjeen mukaisiin väreihin <3

   Poista
 3. Minulla ei taidot riitä edes isoäidin neliöihin, huoh!
  Ihanalta näyttää ensimmäiset palat. Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä ole niin varma - tiedä, mikä virkkaaja olet <3 Meissä jokaisessa asuu pieni virkkaaja! Novitan videossa oli hyvä ohje palojen virkkaamiseen. Hyvää viikonloppua, Outi <3

   Poista
 4. Hienot värit! Upea peitto on tulossa!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit värit neliöissä. On varmasti upea peitto valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin näihin ohjeen mukaisiin väreihin. Mukava sitten nähdä, millainen peitosta tulee. Kokonaisen peiton kuvaa ei näytetä, koska ohje julkaistaan pala kerrallaan. Saattaa viimeisten palojen aikaan olla kovin Malttamaton mieli :D

   Poista
 6. Kiva idea!
  Mukavaa vaihtelua iänikuisiin isoäidinneliöihin (todellakin voinen noin sanoa, liki 20 mummoa tehneenä - enkä voisin myös vähän laajentaa repertuaaria...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoäidin neliö on klassikko, mutta mukavaa ja innostavaa on virkkailla välillä erilaisia paloja.

   Poista
 7. Virkkaan ohjeen mukaisilla väreillä, kun ovat niin ihanat värit <3

  VastaaPoista
 8. Voi mitkä värit! Ihania! Tuo kulma numerolla 2 on huippu. Minä en osaa tämmösiä tehdä mutta tahtoisin oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nämä ovat ohjeen mukaiset värit; luonnonvalkoinen, hiekka, syreeni ja munakoiso. Palojen virkkaaminen on kyllä helppoa ja kun yhden saa tehtyä, niin sitten muiden virkkaaminen onkin helppoa. Pala kerrallaan peitto valmistuu :)

   Poista
 9. Voiko saada tarkempaa tietoa peiton koosta? Pieni, keskikoko ja suuri ei paljon kerro. Vaunupeitoksi ajattelin tulevalle lapsenlapselle tehdä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin peittojen koot Novitan sivuilta ja ne ovat 60 x 74 cm
   74 x 116 cm ja 116 X 144 cm. Tällainen Viola-palapeitto on sievä. Mikäli peitosta haluaa vielä pienemmän, voi paloista käyttää vain osan ja sommitella niistä oman Viola-peitto version.

   Poista
 10. Olisiko ohjeet vielä saatavilla, jäi tämä työ kesällä kesken

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin peitto kesken ja ohjeet olikin hävinny novitan sivuilta

   Poista

Ilahdun kommenteista!