perjantai 6. marraskuuta 2020

Liukuvoide, lantiopohjajumppa ja keskustelu

Liukuvoide, lantionpohjajumppa ja keskustelu - näistä syntyy hyvä seksi. 

Siis mitä häh?

Maanantaina (2.11.2020) Variskankaan Marttojen marttaillassa kätilö ja seksuaalineuvojaopiskelija Minna kertoi seksuaaliterveydestä ja esitteli seksileluja


Minnan kaulakoru oli illan teemaan sopiva - klitoris.

Rinnat tulee tutkia kuukausittain kuukautisten aikana. Kun tutkit rinnat säännöllisesti, opit tuntemaan rintasi ja huomaat mahdolliset muutokset. Kaikki kyhmyt ja muutokset eivät ole syöpää, mutta kaikki muutokset on hyvä tutkia. Lue lisää rintojen tutkimisesta ilmansyopaa.fi ja tunnerintasi.fi sivuilta.

Liukuvoide suojaa yhdynnässä emättimen limakalvoa, tekee yhdynnästä miellyttävämpää ja lisää nautintoa. Liukuvoide sopii kaikille kaikissa elämänvaiheissa. Vesipohjainen vai silikoniliukuvoide? Silikoniliukuvoidetta ei voi käyttää kondomin tai silikonisten seksilelujen kanssa. Vesipohjaista liukuvoidetta voi joutua lisäämään yhdynnän aikana. Vai sittenkin makuasia? Liukuvoiteita saa myös eri makuvaihtoehdoilla, esim. mansikka, suklaa, vanilja, kanelipulla, persikka, granaattiomena ja hattara.


Marttailtaan osallistujat saivat lantionpohjan lihasten harjoitteluohjeen.

Lantionpohjan lihaksien tehtäviä ovat: tukea virtsaputkea, emätintä ja peräsuolta ylläpitää hyvää ryhtiä ja lisätä nautintoa seksuaalisissatoiminnoissa. Lantionpohjan lihasten kestovoimaa tarvitaan päivittäisessä liikkumisessa, nopeusvoimaa äkillisissä ponnistuksissa (esim. yskäisy) ja maksimivoimaa voimakkaissa ponnistuksissa (esim. nostamisessa). Lantionpohjan lihaksia tulee treenata useita kertoja viikossa.Lasinen dildo on käsinpuhallettu ja valmistettu karkaistusta lasista.

Liukuvoiteen ja lantionpohjajumpan lisäksi hyvään seksiin tarvitaan keskustelua kumppanin kanssa. keskustelua, mistä tykkää ja millaista seksiä haluaa. Jos keskustelu aiheesta on vaikeaa, niin keskustelun apuna voi käyttää tätä varten olevia kysymyskortteja ja julisteita. 

Yrttivinkki: Poimulehtitee auttaa moniin naistenvaivoihin. Se mm. tasapainottaa naishormonien tasoja ja auttaa erilaisiin kuukautisvaivoihin.

Lystikästä viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. tärkeitä asioita!
  Lantiopohja lihakset ,kannattaa ehottomasti pitää kunnossa! ! !
  ;)seksi on varmasti toisia kunnioittavassa parisuhteessa tärkeä..
  Hyvä vinkki,poimulehtitee. (löytyyköhän prismasta)

  😊 Kiitos!
  Lystikästä viikonlopua,Sinulle Tarja!🌹🤍🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lantionpohjan lihasten kunnossa pitäminen kuuluu kaiken ikäisille. Niin, kunnioitus on tärkeää. Ensi kesänä kerätään poimulehtiä! Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Liisa <3

   Poista
 2. Pojan syntymän jälkeen pitikin vähän treenailla noita lantiopohjalihaksia.
  Äitini rintasyöpädiagnoosin ja leikkausten jälkeen olen ottanut tavaksi tutkia rintojani pari kertaa kuukaudessa. Äitin lääkäri sanoi, että usein puoliso on se, joka löytää muutokset rinnoissa, että hyvä opettaa nämä hommat myös omalle puolisolle.
  Rentoa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuo rintojen tutkimiseen liittyvä vinkki; rintojen tutkiminen on hyvä opettaa myös omalle puolisolle. Ihan mahtavaa viikon jatkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 3. Erittäin tärkeitä aiheita. Seksi rakkaan kanssa on kuin supervitamiinia. Vahvempaa kuin Upiqinon Gold ja pitää mielen jaksavana.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seksuaaliterveys oli oivallinen marttaillan teema. Paljon tärkeää tietoa ja asiaa. Juurikin näin - vahvempaa kuin Upiqinon Gold! :)

   Poista
 4. Boa tarde. Ficou muito lindo. Imagino na forma de chaveiros para minha coleção.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boa tarde. Obrigado pelo comentário e por seguir ativamente meu blog.

   Poista
 5. Hienoa, että näistä asioista voi puhua jo ilman, että asiaa tarvitsisi millään lailla hävetä tai punastella.
  Tämäkin on niin luonnollinen ja tärkeä asia, joka helposti unohtuu, jos sitä ei oteta puheeksi.
  T: -Satuli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Martat esittivät rohkeasti ja avoimesti kysymyksiä Minnan esitelmän yhteydessä. Kokoonnuimme tärkeiden asioiden teemalla.

   Poista

Ilahdun kommenteista!