maanantai 6. marraskuuta 2017

Viikonloppu - kulttuuria, marttaopintoja, pihahommia ja neuleprojekteja!


Viikonloppu mennä hurahti aivan kuin siivillä! Viikonloppu meni kulttuurin, lepäilyn, Netflixistä sarjojen katsomisen, marttaopintojen, pihahommien ja neuleprojektien merkeissä. Satotaan, että laiska töitään luettelee, mutta listattu kuitenkin nyt on ;D

Perjantaina kävin katsomassa Mehiläiskoodi -esityksen teatterissa. Olen aiemmin postauksessani kertonut päässeeni teatterikaveritoiminnan puitteissa katsomaan harjoituksia. Ensi-illassa näimme, kuinka hieno kokonaisuus esityksestä tuli!

Nyt toisen kerran katsoessani katsoin tarkemmin ja ehkäpä hieman erilaisia asioita, kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin keskityin yleisesti esitykseen ja sen juoneen. Katselin mm. lavasteita ja niiden saumattomia muutoksia esityksen aikana. Ja nyt annoin musiikin viedä mennessään, chillailin silmät kiinni takarivissä ja nautin.

Sää lämpeni viikonloppuna. Lämpöasteita oli +5 asteen paikkeilla. Niinpä saatin tehtyä loput pihahommat ja talvi saa nyt tulla. Kompostissa on edelleen lämmin meininki, vaikka sunnuntaina tyhjennettiin kompostoitunutta ainesta täysi kottikärryllinen.

Orava kiipeili heti lintulautojen täyttämisen jälkeen hakemassa auringonkukansiemeniä ja piilotteli niitä pensaiden juurille ja terassin alle. Mahtaakohan löytää piilottamiaan siemeniä enää talvella.

Nyt maanantaina lunta ei juurikaan enää ole ja sataa vettä.


Lauantaina kävimme katsomassa Kekrijuhlaa. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Kulttuurosuuskunta G-voima (käyntännön järjestelyt) ja Routa (ohjelma).


Tapahtuma on jo perinne, joka vuosittain on kerännyt sankan joukon katsojia joen rannoille. Tapahtuman tuottajan, Juho Hannikaisen, mukaan tapahtumaa oli katsomassa noin 4000 katsojaa!

Tänä vuonna katsojia pyydettiin ottamaan mukaan taskulamput tai käyttämään kännykän valoa. Katsojat pääsivät itse osallistumaan tapahtumaan, kun kaikkia pyydettii sytyttämään taskulamppunsa yhtä aikaa.


Kekrijuhlan huipennus on kekripukin poltto. Pukki on tuotu Kajaaninjoelle Sotkamon Tipasojalta maanantaina. Tilaisuus oli vaikuttava musiikkeineen, tanssiesityksineen, valoineen ja tietenkin kekripukin polttoineen!


Sunnuntaina innostuin opiskelemaan marttaopintoja ja tein Taitoavain I -opintojen opintokerhosuunnitelman Moodle-oppimisalustalle. Aloitin myös oppimispäiväkirjan tekemisen. Oppimispäiväkirja liittyy noihin opintokerhoihin eli kerron mm. omia kokemuksistani ja oppimistani asioista opintokerhojen teemoihin liittyen.

Opinnot ovat edenneet kivasti ja jäljellä on enää kolme opintokerho kokoontumista. Näillä näkymin saan opinnot loppuun tämän vuoden puolella ja juhlimme Taitoavain I -opinnoista valmistumista ensi vuoden alussa.

Vaikka viikko sitten satoi reilusti lunta, sulatti viikonlopun lämmin sää lunta huomattavasti. Mutta muistelen kelin olleen useampina vuosina melkolailla samanlainen ja kyllä niistä lumituiskuista ja pakkaskeleistä päästään vielä nauttimaan :)


Minulla on ollut melkoiset neuloosioireet! Tein viikonloppuna peukaloita vaille valmiiksi ihanasta Novita Ajaton -langasta aluslapaset. Lanka on ohutta ja höpönassun pehmoista viskoosilankaa. Aluslapaset ovat vielä tarpeen, kun talvi toden teolla tulee.

Viimeistelin myös huivineuleprojektini. Mutta siitä tarkemmin toisella kertaa. Ohje oli muuten mahdottoman helppo ja lanka hurmaava!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!