maanantai 13. marraskuuta 2017

Variskankaan Martat yritysvierailulla AavaCaressa


Variskankaan Martat kävivät eilen yritysvierailulla AavaCaressa. Aavacare löytyy helposti - Kajaanista Mainuantietä pitkin, Ojavuon puutarhan risteyksen kohdalta oikealle, pöllön osoittamaan suuntaan.

Teemailta aloitettiin kahvipöydästä :)Teemaillan emäntä, Eila Aavakare, oli tehnyt suussa sulavia wienereitä sekä superhienon ja maukkaan täytekakun!


Aavacare yritys valmistaa kynttilöitä ja saippuoita. Eila Aavakare sai kipinän kynttilöiden valmistukseen kansalaisopiston kurssilta, minkä jälkeen hän on opiskellut kynttilöiden valmistusta itsenäisesti vuosia.

Eila on eläkkeellä, mutta serkkunsa sanoin "Niin pitkään pitää mennä, kuin töppönen nousee". Ja illan isäntäparilla töppöset nousevat - he viihtyvät luonnossa, esimerkiksi tänä vuonna he olivat keränneet valtavan määrän hilloja, ja isäntä viihtyy metsätöissä.Kynttilöiden valmistus alkoi ruusukynttilöistä. Lumiruusukynttilän idean Eila sai, kun Kainuuseen muutettuaan hän huomasi, että täällä ruusujen vielä kukkiessa, sataa lumen ruusujen päälle.


Kynttilöitä AavaCare -yritys valmistaa myös tilauksesta esimerkiksi häihin. Väritoiveita toteutetaan vaikka kartonginpalan perusteella, kuten eräiden häiden kynttilät ovat tilauksesta tehty.


Pääsimme katsomaan kynttiläpajaa! Paja oli ihana työhuone piharakennuksessa, mihin kuljimme iltahämärässä lumisen pihan poikki vievää kynttilöin valaistua polkua kuin tontut <3


Pajassa, kaminan lämmössä, saimme kuulla kynttilänvalmistuksen salaisuuksista. Ja se on kuulkaa todellakin käsityötä ja monia työvaiheita vaativa prosessi!

Eila kertoi mm. muottien valmistuksesta, raaka-aineiden tilaamisesta ja kynttilän valmistuksen vaiheista. Eila kertoi myös kynttilöiden kuvioiden ja mallien ideoiden synnystä. Kuvioissa ovat mm. puolukoidenkäräysreissut isän kanssa, lumikinokset, kuusimetsät ja enkelit.


Pajassa oli esillä kynttilöitä sekä...


saippuoita.

Tuoksuttelimme kielontuoksuista saippuaa. Hillasaippuassa käytetään muuten aitoa hillansiemenöljyä.


Ja isäntäparin koira...


ystävystyi heti marttojen kanssa <3


AavaCaren tuotteita voi ostaa Karolineburgin ja Eino Leino -talon joulumyyjäisissä käydessään. Kynttilöitä on myynnissä lisäksi jälleenmyyjillä, kuten Niittykahvilan pitäjällä Suomussalmella.

Ps. Tässä postauksessa olen käyttänyt ottamieni kuvien lisäksi, puheenjohtaja Tuulan ja mukanani olleen martanpoikasen, Vilman, ottamia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!