perjantai 23. maaliskuuta 2018

Patalappupajassa virkattiin patalappuja, askarreltiin ja vaihdettiin käsityövinkkejä


Keskiviikkoiltana käsityönystäviä kokoontui tekemään käsitöitä taiteen äärelle Kajaanin Taidemuseolle. Variskankaan Martat järjestivät Taidemuseolle patalappupajan ja käsityöklinikan. Illan aikana virkattiin Marttojen patalappu-tempauksen innoittamina patalappuja.

Käsityöklinikalla oli mahdollisuus saada neuvoja sukan kantapään ja lapasen peukalon neulomiseen sekä muihin kiperiin käsityöprobleemiin. Probleemoita ei kuitenkaan kenelläkään ollut, vaan patalaput ja paperikukat veivät mennessään.


Kerroin tapahtumasta viime viikolla Lehtikankaan kirjaston kirjastotädeille. He olivat etsineet ja hankkineet meille mahtavan lähdeaineiston patalappujen tekemisen. Saimme monia ihania uusia patalappuohjeita! Kiitos kirjastotädeille!


Näin ihania patalappuja olivat Raija-Martan kädet loihtineet.

Martat ovat suorastaan hullaantuneet Marttojen patalapputempauksesta ja patalapuista. Tempauksen tarkoituksena on yllättää ja ilahduttaa sekä kannustaa tekemään itse ja lisätä kotityön arvostusta. Nyt on siis eri puolella Suomea tehty erilaisilla tekniikoilla patalappuja - virkaten, neuloen, huovuttaen ja ommellen. Facebookissa #Martalta patalapputempaus -ryhmässä tulee useita kertoja päivässä uusia innostavia patalappupäivityksiä.

Patalappuja viedään torstaina 3.5.2018 puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin sekä annetaan myös kädestä käteen. Löytäjä saa ottaa patalapun mukaansa!


Tuula-Martan käsissä syntyi kauniita keväisiä paperikukkia.


Soile Taidemuseolta kertoi meille Lempi-mummon ohjeen, kuinka lanka keritään niin, että kerä purkautuu sisältä. Jätä alkuun pätkä lankaa (tästä neulotaan/virkataan) ja keri lankaa kahdeksikon muotoon.


Taita kahdeksikko kaksin kerroin ja keri kerä loppuun normaaliin tapaan.


Ja tältä Lempi-mummon käsityövinkillä keritty kerä näyttää. Kerää voidaan pitää vaikka taskussa neulottaessa tai virkatessa. Kätevää!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!