sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Lankalauantai -käsityötapahtuma


Kajaanin seurakunta järjesti käsityönharrastajien ja Marttojen kanssa Lankalauantai -käsityötapahtuman. Tämän vuoden pääteema oli neulahuovutus. Lankalauantai oli yhteinen ompeluseura, missä eri käsityötekniikoihin tutustumisen ohessa kahviteltiin ja seurusteltiin tai tehtiin omia mukana olevia käsitöitä.

Tässä muutamia poimintoja tapahtumasta:


Eila Kostamon käsissä syntyy kauniita ikoneita, pääsiäismunia ja pupuja. Eilan pääsiäismuna ja ikoni näyttely on maaliskuun 2018 loppuun saakka Kajaanin pääkirjastolla.


Eila neuvoi, kuinka askarrellaan kauniita pääsiäismunia. Tässä Eilan opissa on Rauni Suutari.


Näin kaunis pääsiäismuna syntyi Raunin käsissä! Tämä on hänen ensimmäinen kankailla päällystämänsä pääsiäismuna.


Käsityötapahtumassa Leena Valtanen esittelemässä villasukat hoivakoteihin "Lämpöä vanhoille varpaille" - sukkaprojektista. Leena on projektin ideoija ja sukkamallin suunnittelija. Sukkaprojektin tarkoituksena on vapaaehtoisten voimin valmistaa 2000 villasukkaparia, jotka lahjoitetaan kuluvan vuoden aikana Kainuun kotihoidon ja hoivakotien asiakkaille. Mikäli neulominen ei suju, voi projektiin osallistua lahjoittamalla lankoja sukkien neulomista varten.


Tapahtumassa oli esillä Kyllikki Rytkösen huovuttamia upeita kransseja. Kyllikki oli tapahtumassa opastamassa neulahuovutusta.


Maire Klemetti neulahuovutti pääsiäismunan. Tiedä, vaikka Mairella on suunnitelmissa tehdä tuollainen samanlainen pääsiäismunilla somistettu kranssi, jonka Kyllikki on tehnyt.


Vinkki - korkista saat huovutusneulaan hyvän pidikkeen.


Kainuun Marttojen toiminnanjohtaja, Kaino Kinnunen, kertoi vinkkejä tekstiilien hoitoon.


Ulla Teno ja Tuula Karvonen virkkasivat patalappuja ja kertoivat toukokuussa olevasta Marttojen patalappu -tempauksesta.


Airi Härkönen esitteli paperinarukorujen tekemistä. Paperinaru koru valmistuu helmiharakkaa, "myllyä" apuna käyttäen.


Myynnissä oli yhteisvastuu - käräykseen varojen kertuttamiseksi mm. lapasia ja kirjanmerkkejä.


Tapahtumassa oli lankojen vaihtokori. Koriin oli tuotu myös kanavatöitä. Ihastuin (tietenkin) tähän ruusukanavatyöhön, joka on tarkoitettu tyynynpäälliseksi. Kanavatyöstä oli ommeltu vain vähän ruusun reunaa. Purin eri suuntaan tehdyt pistot ja ompelin kaikki pistot samaan suuntaan. Innostuin kanavatyön tekemisestä ja homma lähti (taas) lapasesta - tein viikonloppuna kanavatyön loppuun. Ei vissiin tarvitse pähkäillä, että mistä tämä niska hartia päänsärky tuli ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!