tiistai 13. maaliskuuta 2018

Pääsiäisaskartelua


Maanantaina Variskankaan Marttojen marttaillassa tehtiin pääsiäisaskarteluja. Ja se on taas menoa, innostuin nimittäin styroxmunien koristelusta! Yllä olevassa kuvassa on illan aikana tekemäni, ensimmäinen kankaalla päällystämäni pääsiäismuna.

Päällystin stryroxmunan kankaalla ja pitsillä. Saumat peitin nauhoilla. Teen pääsiäismunien koristamisesta kankailla ja erilaisilla somisteilla oman postauksen eli pääsiäisaskarteluohje on tulossa.Ilta aloiteltiin kaffettelemalla ja herkuttelemalla Pirjon tekemillä appelsiinikakulla ja kinkkupiirakalla. Kinkkupiirakka oli eri ohjeista soveltama ohje ja muuten aivan erinomainen sellainen! Appelsiinikakun ohje on Marttojen "Arki ruoka on järkiruokaa" -ohjekirjasesta. Ihana arki ja ihana arkiruoka!
Puheenjohtaja Tuula neuvoi paperikukkien tekemisessä ja kertoi ortodoksiseen pääsiäisenviettoon kuuluvista virpovitsoista. Hän kertoi virpovitsoina käytettävän pajunoksia, elämänoksia. Vitsoiksi valitaan kolmihaaraisia oksia ja jokaiseen oksaan kiinnitetään kukka. Kolmihaarainen oksa symboloi Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä. Virpovitsat siunataan palmusunnuntain aaton eli Lasaruksen lauantain vigiliassa. Lapset käyvät sukulaisten ja ystävien luona toivottamassa Jumalan siunausta tulevalle vuodelle.Pääsiäismunien tekemisen opena oli kontiomäkeläinen Ritva Huovinen. Ritvalla oli mukana laatikollinen koristelemiaan munia - yksi niistä laatikoista, joissa ovat hänen tekemänsä pääsiäismunat. Hänellä riittää todellakin kokemusta pääsiäismuna-askartelussa. Tässä on kolme munaa Ritvan tekemistä 150 munasta. Kauniita!

Ritva kertoi, että munien somistamiseen voi käyttää erilaisia kankaita, pitsejä, nauhoja, koruja, korupohjia, paljetteja... Mitä kiiltävämpi, sitä kauniinpi lopputulos. Siis kirppareilla kiertäessä silmät auki ja kimallepuseroita bongaamaan.


Maire sai pääsiäismunan valmiiksi marttaillan aikana. Kuviollinen kangas on muuten vanhasta solmiosta.


Tässä on lankakeriä Marttojen patalapputempaukseen ja Kainuussa meneillään olevaan Leena Valtasen ideoimaan Lämpöä vanhoille varpaille -sukkaprojektiin. Sukkaprojektin tarkoituksena on valmistaa jopa2000 villasukkaparia, jotka lahjoitetaan kuluvan vuoden aikana Kainuun kotihoidon ja hoivakotien asiakkaille.

Kyllä tässä mukavaa puuhaa riittää - pääsiäisaskartelua, patalappujen tekemistä ja sukkien neulomista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!