torstai 9. elokuuta 2018

Kalkkimaalilla maalattu valokuvakehys, Muumin päivä -muki ja back to school -tunnelmia
Ostin Facebookin Myydään/Ostetaan Kainuun alueella -ryhmässä myynnissä olevan ruusukuvioisen valokuvakehyksen. Kehys maksoi kolme euroa. Koska kehys oli myynnissä lähellä kotiamme, pyyhkäisimme polkupyörillä hakemassa kehyksen myyjän luota ja näin ei tullut postituskuluja. Olin jo aika päiviä sitten ostanut Prismasta maalia odottamaan inspiraation syntymistä ja kipinän syttymistä. Nyt löysin oivallisen kohteen.

Chalky Finish -kalkkiväri on vesiohenteinen maali. Monikäyttöinen maali sopii mm. huonekalujen, seinien, lasin ja metallin maalaamiseen. Maali sopi siis erinomaisesti muovisen valokuvakehykseni maalaamiseen, koska maalattavaa pintaa ei tarvitse karhentaa. Maalatun pinnan voi viimeistellä lakkaamalla paremman kestävyyden ja kiillon aikaansaamiseksi, kuten esim. huonekalujen ja ovien pinnoilla.

Otin kehyksen lasin ja taustan pois maalaamisen ajaksi. Puhdistin kehyksen kostealla liinalla ja maalasin kehyksen vesivärisilveltimellä kahteen kertaan. Annoin ensimmäisen maalikerran kuivua ennen kuin maalasin kehyksen toisen kerran.
Laitoimme viime yönä kellon herättämään klo 23.50, että ostaisimme verkkokaupasta klo 00.00 myyntiin tulevan Muumi -mukin. Arabia laittoi nimittäin myyntiin rajoitetun määrän Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi lanseerattua Muumin päivä -erikoismuumimukia, jota myytiin vain yhden päivän ajan.

Sain aikani yritettyä ostoskoriin kaksi mukia, mutta verkkokauppa kaatui ennen kuin sain mukit maksettua. En saanut ostettua mukeja vielä klo 01.24, enkä klo 02 (nukuin kyllä shoppailuyritysten välissä). Aamulla olin yhteydessä Forumin Muumi shoppiin. Mukeja oli kuulema vielä myynnissä ja ostajia oli jonkin verran jonossa. Myyjä kehoitti tulemaan nopeasti, jos aioin saada mukin. Puhelun jälkeen leikittelin ajatuksella, että montakohan mukia olisi ollut enää jäljellä, kun olisin hurauttanut autolla Helsinkiin. Täältä nimittäin on netin välimatkalaskurin mukaan Helsinkiin 560 kilometriä ja matkaan menee aikaa 6 tuntia 20 minuuttia. Lähdin töihin. Sinne minä tällä aikataulullani ehdin jopa etuajassa.

Tänään oli lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä. Kesäloma on ohi - back to school! Työmatkalla näin koulua kohti käveleviä hymyileviä, kirkassilmäisiä ekaluokkalaisia reput selissään. Vierellä käveli vakavia vanhempia. Matkalla alkoi itseäni hienoisesti jänskättää sellaisella positiivisella, pienesti kihelmöivällä tavalla. Mitenkähän päivä menee ja mitenkähän saamme luokkani kanssa syyslukukauden polkaistua käyntiin. Hienosti meni. Työvuosista ja rutiinista huolimatta, on jokainen lukuvuosi silti ainutlaatuinen ja oloni on yhtä innostunut kuin ekaluokkalaisella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!