torstai 16. elokuuta 2018

Ruokailuryhmän päivitys maalaamalla ja tuoleja tuunaamalla

Tuumasta toimeen. Viimeinkin. Olin nimittäin jo pitemmän aikaa katsellut ruokailuryhmän tuoleja ja todennut niiden tarvitsevan uutta maalia pintaan ja kankaat istuinosiin. Pöytä on aikoinaan tuotu mökiltä ja tuolit olen ostanut opiskeluvuosinani. Tuolit olivat jo ostaessani vanhoja ja vuosien varrella ne ovat päivittyneet niin värinsä kuin istuinosien kankaidenkin osalta.


Aloitin ruokailukaluston tuunauksen ostamalla kankaan tuolien istuinosiin. Pentikillä löytyi heti ihana kangas; vaaleanharmaa Pioni. Kankaan on suunnitellut Liina Harju. Koska kankaan leveys on 150 cm, sain yhdestä leveydestä kolme tuolin päällystä. Ostin kangasta hieman reilu kaksi metriä, sillä ajattelin tehdä lopusta kankaasta tyynynpäällisiä olohuoneeseen. Ruokailuryhmä on keittiön ja olohuoneen välissä ja olisi näin yhdistävä tekijä sisustuksessa.

Kävin hakemassa Prismasta maalinäytelappusia, joita mallailin kotona kankaaseen, löytääkseni sopivan sävyn tuolien maalaamiseen. Maalina käytin Helmi 30 puolihimmeää maalia sävyllä N499.


Ensin hioin tuolien vanhan maalipinnan hiomapaperilla karheaksi. Kohdat, joista vanha maali oli irtoillut, hioin tarkemmin. Niissä kohdissa käytin ensin karkeampaa ja lopuksi hienonpaa hiomapaperia. Tämän jälkeen pyyhkäisin pölyt pois ja aloin maalaamaan. Hioin tuolit ulkona, niin pölystä ei ollut haittaa. Maalasin kalusteet sisällä, niin ei ötökät pihalla tarttuneet kuivuvaan maaliin. Lisäksi maalin kuivuminen käyttöönottokuivaksi kesti kuitenkin noin kolme vuorokautta.
Vanha kangas irroitettiin istuinosista ja uusi kangas nidottiin kiinni. Pehmuste oli säilynyt hyvänä, joten niitä ei tarvinnut vaihtaa. Pehmusteena istuinosissa on superlon- ja vanulevyä.

Maalasin kalusteisiin ensin pohjamaalin. Laitoin maalia tyhjään jätskirasiaan ja sekoitin maalin joukkoon lirauksen vettä. Näin sain maalista ohuempaa ja sopivaa pohjamaalaukseen. Kun pohjamaali oli kuivunut, maalasin kalusteet ohentamattomalla maalilla.

Pöydän maalasin maalaamalla ensin jalkakehikon. Kun jalkakehikko oli kuiva, nostin pöytälevyn paikoilleen ja maalasin sen. Pöytälevyä en hionut tasaiseksi, sillä halusin pinnassa näkyvän kaikki vanhat pienet kolhut, arjen ja juhlan jäljet.

Pöydän pintaa maalatessa siveltimen vedot on hyvä olla yhtenäiset - pöydän reunasta toiseen reunaan. Muutoin pöydän pintaan jää jälkiä siihen kohti, missä maalaamista on jatkettu.Maalaaminen on koukuttavaa. Olen nimittäin maalannut jo sisäovienkin karmit. Mitähän seuraavaksi maalaisin...


PS. Löydät blogini instagramista nimellä ruusu_unelmia. Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!