maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kaikenlaisia kasvutarinoita


Pääsiäinen meni nopeasti. Sää on ollut loistava - aurinko on paistanut useampana päivänä. Minuun iskee joka kevät vimma jouduttaa kesää. Levitän pihalla olevia lumikasoja, jotta ne sulaisivat nopeammin. Nyt on etupihalta kaikki lumet sulaneet. Takapihalla olen antanut lumen sulaa omaan tahtiinsa (koska en ole vielä sinne ehtinyt lunta levittelemään). Maa on niin routainen, ettei kaikki vesi ole vielä imeytynyt ja marjapensaiden luona on melkoinnen lammikko. Vettä on niin paljon, että saa nähdä milloin vesilinnut alkaa pesiä takapihan lammikon äärellä.


Narsissit ovat kasvaneet jo varsin mukavasti. Kasvupaikka on auringon paisteessa lehtikompostin vieressä.Kävimme sunnuntaina Kuopiossa. Pitkälahden kohdalla oli pakko pyörähtää puutarhamyymälässä. Siellä oli jo myynnissä orvokkeja.


Taisit luulla, että olen ottanut käteeni pihalta pupun papanoita. Nämä ovat viime viikonloppuna Helsingin reissulla ostettuja uusia lemmikkejämme; Kamerunin punapää kukkakuoriaisen (Coelorrhina hornimani) toukka ja koteloita. Saapa nähdä, kuinka kauan kuoriaisten kuoriutumiseen menee.


Moi! Olen tiikerikotilo :)Blogini seuraajilta olen saanut kyselyitä, miten tiikerikotilot ovat kasvaneet. Sanotaanko näin, että oikein hyvin ovat kasvaneet! Punnitsin tänään yhden kotiloista ihan vaan mielenkiinnosta. Tikru painoi 124 g (vaaka oli taarattu niin, että vaaka näytti nollaa lautasen kanssa).


Tällaisilla kasvutarinoilla lähdetään pääsiäisen jälkeiseen viikkoon. Pari seuraavaa viikkoa kuluu kuin siivillä, kun on kaikenlaisia menoja, ja alkava ja seuraava työviikko ovat lyhyet pääsiäisen ja vapun takia.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

6 kommenttia:

 1. Melkoisia tiikerikotiloita! En ole ennen nähnytkään. Ja voi, kuinka muhkeita tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä veijarit ovat kasvaneet hurjasti. Eilen annoin ruuaksi tomaatin puolikkaan ja akvaariokalanruokaa vedellä kostutettuna. Lurjukset skippasivat tomaatin pois ruokakiposta ja söivät vain kalanruuan :D

   Poista
 2. Onpas melkoinen kotilo. Onko teillä niitä useampikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on neljä tikrua (tiikerikotiloa). Lisäksi on kolme ruusukuoriaista, yksi vienamilainen sauvasirkka ja nuo päivityksessä olevat Kamerunin punapääkuoriaisen kotelot ja toukka :)

   Poista
 3. Mun täytyy tunnustaa että mä olen ihan pihalla noista kotiloista, kertokaa nyt mulle.
  Tää vaikuttaa niin mielenkiintoiselta blogilta, että taidan jäädä lukemaan tätä ja liiyyn lukijaksi.
  Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
  Oikein aurinkoista ja keväistä alkanutta viikkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tiikerikotilot ovat mukavia lemmikkejä; suht vaivattomia, mutta vaativat tietenkin päivittäistä hoitoa. Kiitos sinulle - tervetuloa blogini seuraajaksi. Tapaamisiin niin aurinkokujalla ja täällä blogissani. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Ilahdun kommenteista!