lauantai 14. maaliskuuta 2020

NiinanKorut - ihastuttavia korvakoruja ja avainkaulanauhoja

Blogiyhteistyö: NiinanKorut


Sain riemastuttavaa postia! Paketissa oli NiinanKorun koruja.

Niina on 40-vuotias luokanopettaja, vaimo ja 10-vuotiaan pojan äiti Siilinjärveltä. Hän harrastaa käsitöitä, leipomista ja tekee puutarhatöitä omassa isossa puutarhassaan. Niinalla on siis varsin marttamaiset mielenkiinnon kohteet ja harrastukset.

Käsityöt ovat aina kiinnostaneet Niinaa. Hän ompeli jo lapsena vaatteita barbeille ja noin 12-vuotiaana aloitti pienimuotoisesti ompelemaan vaatteita myös itselleen. Kesäisin Niina osallistui käsityökursseille, joissa opeteltiin erilaisia uusia tekniikoita. Käsityöt ovat olleet läsnä Niinan elämässä koko ajan - välillä enemmän, välillä vähemmän.Kuva: NiinanKorut

Vuonna 2011 Niina oli työhönsä liittyvässä koulutuksessa. Kouluttajalla oli kaulassaan huovasta valmistettu englanninlakukaulakoru. Niina ihastui kaulakoruun ja valmisti itselleen samantapaisen kaulakorun. Hieno koru sai paljon ihastusta osakseen. Niina koki, että korussa oli kuitenkin muutamia epäkohtia; kesäisin villainen koru ei tuntunut miellyttävältä ja toisaalta lakupalat nuhraantuivat helposti. Ajatus lakukoruista jäi hautumaan.

Kului useampi vuosi, kunnes Niina löysi uunissa kovetettavan polymeerimassan - ja siitä se idea sitten lähti. Niina tilasi vuonna 2015 hiihtolomalla verkkokaupasta sopivan värisiä massoja. Massat eivät tuolloin vielä jalostuneet koruiksi, vaan jäivät odottamaan sopivaa hetkeä. Heinäkuun lopulla, kun sade esti lähtemästä läheiseen mustikkametsään, kaivoi Niina lopulta massat esille. Massailun tuloksena syntyi helmiä, jotka jalostuivat korviksiksi ja kaulakoruiksi. Niina oli tuotteisiinsa todella tyytyväinen ja hän innostui tekemään lisää sekä kehittelemään uusia ideoita. Massaherkkujen lisäksi oli saatava terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten marjoja ja sieniä.

Niina koukuttui massailuun heti ihan täysillä. Muovaileminen toimii hyvänä vastapainona ajoittain hyvinkin raskaalle työlle. Kun Niina saa massat eteensä, huolet ja murheet unohtuvat.


Kaulakorut jalostuivat avainkaulanauhoiksi, jotka ovat osoittautuneet varsin käteviksi Niinan työssänikin. Myöhemmin koruihin ovat päässeet myös monissa kuvituksissa ja kuoseissa suosikkeina nähdyt pöllöt, ketut, yksisarviset ja sulat (heijastavina ja nahkaisina), joista Niina on muokannut itsensä näköisiä, omia, tuotteita. Niina pyrkii olemaan tarkka tuotteiden laadusta. Jokaisen “helmen” on miellytettävä Niinan silmää, jotta hän voi sen laittaa myyntiin. Tästä huolellisuudesta hän onkin saanut asiakkailta positiivista palautetta.

Vähitellen alkoi kertyä korviksia ja avainkaulanauhoja jo melkoinen joukko. Ensimmäiset ostajat olivat Niinan Fb-kavereita. Aluksi Niinan oli tosi vaikea määrätä hintaa tuotteilleen, kun hän ajatteli vaatimattomaan suomalaiseen tapaan, että "nämähän ovat vain tämmöisiä näpertelyjä". Niina ilmoittaa myyntinsä verottajalle ja maksaa verot saamistaan tuloista, joten korujen hintoja voisi periaatteessa nostaa. Niina kuitenkin ajattelee, että edulliset hinnat ovat aika sopivat monen lompakolle, mikä lisää sitten myyntiä. Tämä hinnoitteluhan lienee sellainen ikuisuuskysymys käsityöläisten kohdalla, tuumailee Niina.


Kuvat: NiinanKorut

Mutta palataanpa siihen, mistä homma lähti liikkeelle. Niina esitteli avainkaulanauhojaan muutamissa Fb-ryhmissä. Siellä avainkaulanauhoja ihasteltiin ja ostettiin kilpaa. Kaikille halukkaille ei Niina ehtinyt tehdä heidän haluamiaan tuotteitaan. Tammikuussa 2016 Niina teki Facebookiin sivuston NiinanKorut. Sivustolla Niina esittelee eri materiaaleista tekemiään korukokeiluja, kuten huovutettuja, käpypitsisiä sekä nahkaisia korviksia sekä huopapohjaisia heijastavia koruja.

Koruissa vallitsevina väreinä näkyvät Niinan lempparivärit vaaleanpunainen ja pinkki eri sävyissään. Nämä samat sävyt toistuvat kesäisin myös Niinan puutarhassa. Lempiväreistään huolimatta Niina pyrkii pitää tarjontaa sellaisena, että sieltä löytyisi mahdollisimman monelle jotain mieleistä. Ja kun katsomme kuvista Niinan korujen tarjontaa, löytää jokainen varmasti oman suosikkinsa! Koruista suosituimpia ovat vaahtokarkki- ja englanninlaku-korvakorut. Kesäkaudella suosituimpia ovat leppäkertut sekä mansikat. Talvikauden suosituimpia ovat lumihiutaleet ja lumiukot. Joulun ajan myyntivaltteja ovat tontut ja heijastavat korut.


Kuva: NiinanKorut

Niina käy pienimuotoisesti kauppaa Fb-sivustonsa kautta, missä kaupoista sovitaan viestien välityksellä. Välillä Niina tekee tilaustöitä, mikäli hänen aikataulunsa antaa periksi. Niinan koruja on myynnissä paikallisella kirpparilla ja noin viitisen kertaa vuodessa lähialueella olevilla eri markkinoilla. Korut on pakattuna pahviin ja sellofaaniin - sopivat siis vaikkapa lahjaksi. Niinan suunnitelmissa on käydä kesäaikaan myymässä koruja lähipaikkakunnilla ja haaveena on yksi/kaksi jälleenmyyntipaikkaa lähikunnista. Tämän kokoiset tulevaisuuden suunnitelmat ovat sopivia, sillä korujen tekeminen on Niinalle harrastus.

Mieltä lämmittävät erityisesti sellaiset asiakkaat, jotka palaavat ostoksille uudestaan, mikä osoittaa, että he ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiini. Näitä “vakioasiakkaitakin” on kertynyt mukava joukko.

NiinanKorut löytyvät facebookista ja instagramista!


Niina luonnehtii korujaan hyvänmielen koruiksi, sillä useimman tarkastelijan suu on kääntynyt hymyyn koruja katsellessa. Niina käyttää töissä itsekin paljon tekemiään koruja, ja ne ovat olleet Niinan oppilaista hyvin kiinnostavia. Varovaisesti kuuluu käytävällä keskustelua: ”Opella on taas uusi koru!”, ”Minä niin haluaisin syödä nuo!”. Silloin tällöin Niina tekee myös oppilaidensa kanssa koruja, mikä on ollut kovin mielestä puuhaa.

Tutustu koruihin, löydä oma lempikorusi ja käy tykkäämässä NiinanKorut sivustosta!

33 kommenttia:

 1. kauniita! Minulla on 60 luvun mekkolle kaavat, olisi kiva saada kesäksi 60 luvun mekko, kukahan ompelisi sen, taitaa olla pitkä matka mainitsemallesi ompelijalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Taitaa olla turhan pitkä matka ja nyt vielä, kun pitää reissaamisia muutoinkin jättää väliin koronan takia. Hyvää viikon jatkoa sinulle, Piritta <3

   Poista
 2. Nämä ovat todellakin hyvänmielenkoruja. Kun hoksasin nuo lakritsakorut niin tosiaankin hymyilytti. Kiitos kivasta esittelystä ja onnea Niinalle. Korujen tekeminen on varmasti mukavaa vastapainoa muulle työlle.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ihania! Näitä katsoessa tulee hyvä mieli ja hymy huulille. Hyvää viikon jatkoa sinulle, Johanna <3

   Poista
 3. Jostain syystä alkoi tehdä mieli englannin lakuja😁! Ihailtavaa kädentaitoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkullisen näköisiä koruja :) Niina on taitava korujen tekijä. Hyvää viikon jatkoa sinulle, Ansku <3

   Poista
 4. Aivan ihania! Mukavaa viikonloppua 💕

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat kyllä aivan ihania ihan kaikki. Ja tosi kivasti avasit korujen (ja Niinan :) ) historiaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania koruja! Niina on taitava ja hänellä on ns. silmää tehdä koruja. Minusta oli mukava tutustua Niinaan ja hänen yritystoimintaansa. Hyvää viikon jatkoa sinulle, Satu <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ihania! Paljon erilaisia herkullisia koruja. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin! Valikoimasta löytyy englanninlakuja, nallekarkkeja, vaahtokarkkeja... <3

   Poista
 8. Aivan ihania koruja! Mä erityisesti rakastan englanninlakun näköisiä koruja ❤

  VastaaPoista
 9. Nuo korut ovat kyllä syötävän hyvännäköisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olisi korviskoukkuja, niin saattaisipa vahingossa napata suuhunsa:D

   Poista
 10. Niin makeita koruja, että on vaikea sanoa kauneinta. Tällaiset korut voisi pitää esillä, jotta näkisi ne aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en osaa suosikkiani valita. Käytän päivittäin eri korviksia. Niin ovat ihania, että ovat kulhossa pianon päällä.

   Poista
 11. nam!herkullisia koruja:))
  Mukavaa viikkoa .Sinulle Tarja!
  Kiitos kun olet siellä!:))

  VastaaPoista
 12. Tykkään sekä koruista että seuraan ig.ssä. todellinen herkkupläjäys sinulla. Nami nami.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköstä vain olekin herkullisia koruja! Tänään minulla on nallekarkki-korvispäivä :)

   Poista
 13. Kiitos, Tarja, julkaisusta! Ja kiitos ihanaiset kommentoijat ❤ Käykäähän tykkäämässä sivuistani Facebookissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle blogiyhteistyöstä, Niina <3 Facebook-sivuillasi näkee hienosti, miten paljon erilaisia ihania koruja valmistat! #naisyrittäjä #ostakotimaista #kotimainenkäsityö

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin näihin sieviin koruihin! Tänään oli nallekarkki-korvakorupäivä ja huomenna on leppäkerttu-korvispäivä <3 Iloista viikonloppua <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!