perjantai 27. maaliskuuta 2020

Virkattu kassiNovitan Kesä 2020-lehti ilmestyi viime viikolla. Kannessa olevat vesimelonisukat ilahduttivat käsitöiden ystäviä. Moni ihasteli hauskoja melonisukkia NovitaKnits-facebooksivulla.

Into pinkeänä selasin lehteä edestakaisin, tutkin ohjeita ja ohjeissa olevia lankoja. Innostuin virkatusta Silja-tunikan pitsistä. Ohjeessa lanka on Novitan Cotton Soft. Koska ilta oli jo pitkällä ja kauppaan ei todellakaan nyt korona-aikana kirmaista ihan jokaisen mieliteon mukaan, etsin omasta lankavarastostani sopivaa lankaa. Ja löytyihän sieltä - kerä Novitan 7 Veljestä, väri nokkonen. Ei yhdestä kerästä tunikaa saanut, mutta kassin kylläkin.

Tunikan pitsin ohje on Novitan kesä 2020-lehden neulekoulussa, jossa pitsin virkkaaminen on neuvottu vaihe vaiheelta kuvien kera.


Virkkasin tuolla neulekoulun pitsiohjeella kassin. Aloitin virkkaamalla ketjusilmukoilla aloitusketjun, jonka suljin piilosilmukalla renkaaksi. Jatkoin kassin virkkaamista neulekoulun ohjeen mukaan. Neuloin pitsiä 23 kerrosta. Laukun reunaan virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita, kerroksen pylväitä ja viimeksi vielä kerroksen kiinteitä silmukoita.


En katkaissut lankaa, vaan jatkoin virkkaamalla laukun olkanauhan. Virkkasin kolme ketjusilmukkaa (=yksi pylvös), virkkasin 3 pylvästä, käänsin työn. Virkkasin kassin olkanauhan kerrokset samalla tavalla. Olkanauhan pituus on 114 kerrosta. Ompelin nauhanpään kiinni kassin reunaan. Käänsin kassin nurinpäin ja ompelin pohjan kiinni. Kassin pohjan voi myös sulkea virkkaamalla.

Tällä pitsillä voisi tehdä myös tyynynpäällisen yksivärisen sisustustyynyn päälle.

Tässäpä on käsityöntekijöille vinkiksi välikässätöitä ja helppoja virkkaustöitä aloitteleville kässäilijöille.

Hyvää viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihastuin tunikan ja neulekoulun pitsin kuvioon. Kuvissani väri ei pääse oikeuksiinsa, mutta tämä nokkosen väri on ihana <3

   Poista
 2. Kaunis malli.virkkauksessa:
  ihanan värinen kassi
  Hyvää viikonloppua!,Sinulle Tarja!!

  VastaaPoista
 3. Kassista tuli nätti. Sinulla on virkkauksessakin kaunis käsiala. Ihailin Novitan uusimmassa lehdessä noita vesimelonisukkia. Kynnys kirjoneuleisiin on edelleen aika korkea.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on neulomistöiden välissä virkkaustöitä. Kannattaa rohkeasti ottaa kirjoneule kokeiluun. Hitaampaa se toki on, mutta kivaa. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Aivan selvästi kirjastolaukku😊
  R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, Katri! Taisi tästä tosiaan tulla kirjastolaukku :)

   Poista
 5. Tulipa siitä kaunis kassi! Vihreä värikin on juuri oikea, sellainen metsäinen. Kaunista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näissä minun kuvissani ei väri pääse oikeuksiinsa. Ihana vihreä väri <3 Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Hirmuisen söpö ja nuo mansulisukat, voi itku miten ihanat nekin. Sydämellistä viikonloppua Tarja. <3

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno virkattu kassi, ihanaa kevättä Sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pitsin ohje oli sievä ja helppo virkata. Aurinkoisia kevätpäiviä!

   Poista
 8. Virkkaaminen on koukuttavaa! Kasseille on aina käyttöä ja ovat mukava tuliainen vaikka vieraisille mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen on koukuttavaa! Minä aloitin nyt toisen samanlaisen kassin virkkaamisen. Tyttärien toiveiden mukaan nyt työn alla oleva kassi on musta. Loistoidea viedä kassi tuliaisena.

   Poista
 9. On aina kiva kun keksii jo olemassa oleville langoille käyttöä. Ja jos saa vinkin jostain , jonka toteuttaa ihan omalla tyylillä. Kiva kassihan siitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Näitä lankoja tahtoo kertyä ja on tosi mukava löytää kiva työ, mihin käyttää jemmalangat. Olen itsekin tyytyväinen kassiin. Nyt virkkaan lähes samanlaista. Tyttärien toiveiden mukaan pikkuisen isompana ja mustasta langasta.

   Poista
 10. Onpa kaunis kassi! Virkkaaminen on mukavaa.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä sait aikaiseksi kauniin kassin! Tuo samainen lehti tuijottaa minua tuosta pöydänkulmalta ja samaisen virkkausmallin olen siitä bongannut ja miettinyt, mihin käyttäisin :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sukkelaan valmistui tämä kassi. Sievä ja helppo pitsinmalli, joka sopii erilaisiin töihin. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

   Poista
 12. Kiitos, Marja-Terttu <3 Väri on nokkosen vihreä väri. Vihreä väri tuntuu nyt ihan parhaalta. Lunta on pihalla vielä niin paljon, että menee tovi sen sulamiseen. Kevään ensimmäiset Lehtivihreät ilahduttavat. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!