sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Maukas tee - irtoteen käyttö (teevinkkejä)

Olen hurahtanut irtoteehen. Ilokseni sain blogiyhteistyönä Teekauppa Veitsrömistä irtoteemaistiaisia. Teekauppa Veiström on suomalainen, kansainvälisesti palveleva teen ja teetuotteiden erikoisliike, joka verkkokaupan lisäksi palvelee asiakkaita myymälä- ja myyntipisteissä.


Tämän idean nappasin ollessamme aamiaisella Hotelli Verson ravintolasali Silmussa Jyväskylässä. Irtoteen käyttö on helppoa, kun laittaa irtoteetä valmiiksi teesiiviläpalloihin.

Laitoin teesiiviläpallot IKEA 365+ -sarjan kannellisiin lasipurkkeihin. Askartelin purkkien kylkeen etiketit, joista näkee, mitä teetä missäkin purkissa on sekä veden lämpötilan ja haudutusajan. Etiketit somistin ruusukiiltokuvilla.

Tee tulisi säilyttää auringingonvalolta suojassa, mutta teetä käytetään meillä useamman kerran päivässä (vaihtuvuus suuri) ja purkit eivät ole suorassa auringonvalossa.


IRTOTEEN VALMISTAMINEN TEEKANNUSSA TAI TEEMUKISSA


Tarvitaan irtoteetä, oikean lämpöistä vettä, haudutusastia ja teesiivilä.

Veden lämpötila riippuu teelajikkeesta; musta tee n. 80 – 95 astetta, vihreä/valkoinen tee 70 – 80 astetta. Haudutusastiaksi sopivat esimerkiksi teekannu (jota ei ole käytetty kahvin tarjoiluun) tai teemuki. Teesiivilällä otetaan haudutuksen jälkeen teen lehdet pois vedestä.


Teekauppa Veiströmin irtoteepusseissa on ohjeet teen valmistukseen; kuinka paljon ja minkä lämpöiseen veteen irtoteetä laitetaan hautumaan ja kuinka pitkäksi aikaa sekä kuinka monta kertaa samoja teelehtiä voi hauduttaa.


NÄIN SAA HELPOSTI 1 LITRAN 80 ASTEISTA VETTÄ

1. lämmitä 8 dl kylmää vettä kiehumispisteeseen
2. lisää sekaan 2 dl kylmää vettä

Tutustutaanpa nyt Teekauppa Veiströmistä saamiini teemaistiaisiin.


MUSTA APPELSIINI-LAKRITSITEE, LUOMU

Täydellinen yhdistelmä tuoretta appelsiinia, ruandalaista mustaa teetä ja aitoa lakritsia. Haudutetun teen luontaisesti makea maku on monikerroksinen ja siinä makeaa appelsiinia seuraa pehmeä lakritsisuus.

Aineosat: musta TEE (luomu, Rukeri/Ruanda), LAKRITSI (luomu, Iran), APPELSIINI (luomu, Espanja)

4 tl irtoteetä 1 litraan vettä tai 1 g 1 desilitraan vettä.
Haudutetaan 80 asteessa 2 minuuttia. Samat lehdet voi hauduttaa 2 kertaa.


PU'ER-IRTOLEHTITEE, KYPSENNETTY

Vahvempi kypsennetty (shu) tee Yunnanin maakunnasta Kiinasta. Haudutetun teen maku on maukas, luontaisesti makeahko sekä pehmeä ja siinä on selkeä pu'er-teelle ominainen maanläheinen vivahde.

4 tl irtoteetä 1 litraan vettä tai 1 g irtoteetä 1 desilitraan vettä.
Haudutaan 95 asteisessa vedessä 2 minuuttia. Samat lehdet voi hauduttaa 4 kertaa.


VIHREÄ INKIVÄÄRITEE, LUOMU

Herkullinen yhdistelmä Kiinalaista kevätsadon sencha-teetä ja aitoa madagaskarilaista inkivääriä. Haudutetun teen maku on täyteläinen, maanläheisen inkiväärinen ja luontaisesti makea.

Aineosat: vihreä TEE (luomu, Kiina), INKIVÄÄRI (luomu, Madagaskar)

6 tl irtoteetä 1 litraan vettä tai 1 g 1 dl
Haudutetaan 80 asteisessa vedessä 2 minuuttia. Samat lehdet voi hauduttaa 3 kertaa.

Teekauppa Veiström on suomalainen, kansainvälisesti palveleva teen ja teetuotteiden erikoisliike. Teekauppa Veiströmin tuotteet eivät sisällä mitään keinotekoisia tai luontaisenkaltaisia lisä-, aromi- tai makuaineita.

Otetaan hetki itselle, istutaan rauhassa ja nautitaan kuppi maukasta teetä!


15 kommenttia:

 1. Irtoteetä on tullut käytettyä vain vähän, mutta olen kuullut monen hurahtaneen monipuoliseen irtoteevalikoimaan. Teesihti löytyy itseältäkin, joten pitäisiköhän taas kokeilla:) Kivaa alkavaa maaliskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tuumasteli, että irtoteen käyttö on niin vaivalloista. Kun tutustuu irtoteen käyttöön, niin rutiinilla menee. Irtoteevalikoima on tosiaan monipuolinen. Ei muuta kuin teesihti käyttöön ja kokeilemaan <3 Hyvää maaliskuuta sinulle <3

   Poista
 2. Tänään juuri hauduttelin siskolleni hedelmäistä mangoteetä. Noita tee sihvilöitä voi muuten hyvin käyttää myös tomusokerin ripotteluun leivonnaisten päälle :)
  Ihanaa iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmäinen mangotee kuulostaa maukkaalle! Siiviläpallot sopivat tosiaan hyvin tomusokerin ripotteluun. Sain myös toisen hyvän vinkin - kaakaon sekoittamiseen veteen tai maitoon. Hyvää alkanutta uutta viikkoa <3

   Poista
 3. On noita vaihtoehtoja teelle paljon, nykysin olemassa. Harvoin vuan tulloo teetä haudutettuu, kahvin juoja kun oon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole kahvin juontia "oppinut" (niin kuin täällä meilläpäin tuumataan), mutta teen juonnin osaan ;D Monta kuppia päivässä teetä menee päivässä! :)

   Poista
 4. Oi joi, mitä teelaatuja! Haudutan joka aamu teetä ja yleensä vihreää. Töissä tulee juotua pussiteetä, koska sitä on tarjolla. Olen kyllä tullut melko krantuksi, koska halvat pussiteet eivät yksinkertaisesti maistu kovin hyvälle haudutetun teen jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haudutetun teen valmistamista turhaan arastellaan, sillä se on kovin helppoa ja vaivatonta. Pussiteetä käytän, kun sitä tarjotaan. Maku on niissä miedompi ja usein niissä taitaa olla niitä luontaisenkaltaisia aineita. Kesällä kerään luonnonyrttejä ja kuivaan niitä teeksi.

   Poista
 5. En ole koskaan juonut kahvia, en edes maistanut niin tee ollut pitkään minun lempparini. :) Juon myös päivittäin vaikka useamman kupin. Todella kivat teemaistijaiset olet saanut. :) Mukavaa tiistaipäivää sinne teekupposen äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kahvia maistellut ja joskus kupposen juonutkin. Ei ole kaffe se minun juttu. Teetä kyllä juon senkin edestä. Nämä teet olivat kyllä maukkaita! Iloista viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 6. Oi tämä postaus pitää näyttää teehöperölle aikuiselle tyttärelle. <3 Suloista viikon jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät terveiset teehöperölle tyttärelle <3 Ihanaa viikon jatkoa <3

   Poista
 7. Kiitos kivasta postauksesta.Juu kyllä tee on hyvää.Kivoja päiviä ja kevättä sinne.

  VastaaPoista
 8. Irtoteellä ja pussiteellä on kyllä maussa eroa. Juon molempia, mutta kotona aina irtoteetä. Töihinkin kyllä otan yleensä aina irtoteetä mukaan. Kiitos, Marja-Terttu <3 Nautinnollisia teehetkiä sinulle <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!