perjantai 21. elokuuta 2020

Neulakirja silmä- ja parsinneuloille

Kaupallinen yhteistyö: Blockwallah, leimasin saatuOmpelin neulakirjan silmä- ja parsinneuloille. Käytin kankaana harmaiden ja valkoisten pellaverhojen lyhentämisestä jääneitä paloja. Neuloja varten ompelin neulakirjaan leveää kangaspitsiä. 

Neulakirjan somistin painamalla kangasvärillä Blockwallahin-leimasimella kuvion kanteen. Tähän neulakirjan kanteen en laittanut pitsiä ja muita somisteita. Ne sopivat paremmin erilaisen kankaan kanssa paremmin. Neulakirja


Näitä tarvitsin:

kangasta
ompelulankaa
pitsiä


Näin valmistin:

Kaikkiin reunoihin lisäsin 1 cm:n saumavarat.

1. Leikkasin harmaasta kankaasta kaksi  cm kokoista palaa (koska kangasta ei ollut tämän kokoista yhtenäistä palaa) ja ompelin palat yhteen (ommel tuli selkämyksen kohdalle). 

2. Sisusta varten leikkasin kolme kangaspalaa. Etukannen sisäpuolen kangaspalaksi leikkasin x cm kokoisen palan. Neulakirjan takakannen sisäpuolta varten leikkasin kaksi palaa (pitsi ompelin näiden väliin).

3. Leikkasin kaksi palaa pitsiä (kannen korkeus + saumanvara).

4. Aloitin ompelemalla sisäpuolen takakannen puoleisen kankaan. Ompelin kangaspalojen väliin pitsit (kankaat oikeat puolet vastakkain ja pitsit väliin oikeat puolet vastakkain). Tikkasin suoralla ompeleella oikealta puolelta pitsit läheltä saumaa, jotta pitsit asettuvat tasaisemmin ja ovat napakammat.

5. Ompelin sisäpuolen etu- ja takakannen sisäpuolen kankaat toisiinsa. 

6. Ompelin neulakirjan ulkopuolen ja sisäpuolen kankaat yhteen kaikista reunoista lukuunottamatta etukannen pitkää sivua. 

7. Sujautin leikkaamani kaksi pahvinpalaa etu- ja takakansiksi. 

8. Ompelin etukannen pitkän sivun käsin.

9. Ompelin  kirjan selkämyksen kohdalle saumaa myöten suoran ompeleen. Näin pahvinpalat pysyvät paikoillaan.

10. Lopuksi somistin neulakirjan painamalla kangasvärillä kuvion kanteen. 


Tutustutaan vielä Blocwallahin yritykseen ja tuotteisiin! 
Olen tavannut Blogwallah-yrityksen Lauran kädentaitomessuilla sekä Kuopiossa että Oulussa. Kuva on Kuopion Kädentaitomessuilta 2019. 

Blogwallah on suomalais-intialainen perheyritys, joka työskentelee suoraan intialaisten maaseutuyritysten kanssa. Yritystä johtaa Intiassa asuva suomalainen Laura ja hänen intialainen kumppaninsa.  
Leimasimet tehdään käsin veistämällä kestävälle, kovalle intialaiselle tiikkipuulle. Leimasinpainotaide juontaa juurensa yli tuhannen vuoden taakse. Leimasimet valmistavat maaseudun ammattitaitoiset käsityöläiset ympäri Intiaa. Yritys perustuu eettisiin työtapoihin ja työn arvostukseen. Ajatuksena on, että 

Leimasimet ovat helppoja käyttää. Kangasväri levitetään superlonpalalla leimasimen kuviolle. Käytön jälkeen leimasin pestään lämpimällä vedellä ja sienellä puhdistaen. Ennen varastoimista leimasimen annetaan kuivaa ilmavassa tilassa, ei siis laiteta esim. säilytysrasiaan. 

Tutustu yritykseen ja sen tuotteisiin Blockwallahin nettisivuilla, facebookissa ja instagramissa.


19 kommenttia:

 1. Ihanuuksia! taas kerran saan todeta, että olisinpa nuorempi! Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä neulakirja on jo pitemmän aikaa ollut tällaisena suunnitelmissani ja tässä se nyt on. Hyvää viikonloppua sinulle, Leena!

   Poista
 2. Kaunista! Niin tuo neulakirjasi, kuin muukin:)

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista pellavasta tyylikkäillä leimasimilla!
  Servetit olisivat myös ihanat samalla idealla.

  Kesäisiä elokuun tunnelmia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leimasimella saa hienon yksityiskohdan kangasväreillä kankaalle tai akryyliväreillä paperille ja kartongille. Näillä saisi myös tosiaan tyylikkäät servietit - kiitos vinkistä! Kauniita elokuun päiviä sinulle!

   Poista
 4. Kaunis neulakirja,ihanat nuo leimasimet.
  Tahtoisin yhden ..käynkin katsomassa netti-kaupasa;)
  Äidilläni oli punaisesta huovasta tehty,muistan siinä oli äimiä,koukeroisia neuloja;))
  KIitos 🧡
  Oikein hyvä sunnuntaipäivää,Sinulle Tarja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulakirjassa säilyvät äimät j akoukeroiset neulat hyvin tallessa :) Ei löydy sohvan uumenista. Eikä jalkapohjasta.
   Leimasimet on tosi hienoja! Kädentaitoja ja perinnekäsitöitä parhaimmillaan.
   Hyvää viikon jatkoa, Liisa <3

   Poista
 5. Kauniita leimasimia!
  Neulakirja ois kyllä aika järkeväkin juttu. Minulla ainakin on neulat missä sattuu ja aina saa ettiä sopivia. Neulosten päättelyyn käyttämäni isommat neulat on kyllä samassa paikassa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tahtoo olla, että neula on siellä ja toinen täällä, mutta missä se sopiva just on. Neulakirjassa kaikki on järkesytylksessä ja ojennuksessa. Tai ainakin samassa paikassa :)

   Poista
 6. Ihastuttava neulakirja ja kuinka kauniita leimasimia. Neulakirja on mahtava idea muutenkin. Aleksi sai sellaisen taannoin lahjaksi ja on ollut jo kovassa käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neulakirja on hyvä lahjaidea. Hyödyllinen lahja, jolle on käyttöä.

   Poista
 7. Onpa hienoja leimasimia!
  Neulakirja olikin minulle ihan uusi juttu. Näppärä apuväline.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä leimasimet ovat kyllä tosi hienoja. Voi vain ihailla, miten taitavia leimasimien tekijät ovat. Leimasimien kuvioita niin paljon, että varmasti löytyy jokaiselle mieluinen leimasin.

   Poista
 8. Kaunis neulakirja ja hienoja leimasimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neulakirjassa säilyvät neulat kaikki samassa paikassa. Leimasimet ovat upeita, oikeita kädentaitojen taidonnäytteitä.

   Poista

Ilahdun kommenteista!