torstai 27. elokuuta 2020

Marttojen valtakunnallinen kässäkahvilapäivä, sadonkorjuukortit ja kuvahaaste

 

Materiaalit valmiina sadonkorjuu-kortteihin.

Tänään (27.8.2020) monissa marttayhdistyksissä eri puolilla Suomea vietetään Marttojen kässäkahvilapäivää. Tavoitteena on kertoa marttojen toiminnasta ja innostaa ihmisiä mukaan kässäilemään ja marttailemaan. 

Kaikille avoimet tapahtumat järjestetään ajankohtaiset koronarajoitukset ja ohjeistukset huomioiden. Esimerkiksi Riihimäellä auringonpaisteessa harjoitellaan makrameen tekoa kesäkahvilassa ja Pirkanmaan Marttojen kässäryhmä järjestää kässätyöpajoja kulttuuritalo Laikkussa. 

Virtuaalinen kässäkahvila


Kässäkahvilapäivään voi osallistua myös virtuaalisesti 27.8.2020 klo 17-19. Virtuaalitapahtumaa johdattelevat Petra Alijärvi ja Marttaliiton kansalaistoiminnanjohtaha Reija Salovaara.

Virtuaalisen kässäkahvilan työpajoissa Laura Hakkaraisen, Riikka Karppisen ja Sanna Peltoluhdan johdolla askarrellaan sadonkorjuukortteja, tuunataan kirjailemalla ja tehdään makrameetöitä. Filosofian tohtori, kansatieteen tutkija Anna Rauhala puhuu aiheesta Rakas ja raskas neulonta. Virtuaalimarttaillassa laitetaan välillä yhdessä Mia Palosen kanssa käsityöharrastajan sormet ja hartiat liikkeelle. Tapahtuman lopuksi kerrotaan Marttojen vuoden 2021 kässätempauksesta.

Innostuitko, kiinnostuitko? Lue lisää klikkaamalla tästä KLIK.

Napeista saa hauskan mustaherukkakotin.

Osallistu Kässäkahvilapäivän kuvahaasteeseen! 

Martat haastaa Kässäkahvilapäivään osallistujat: Ota tai ottakaa kuva kässäkahvilastanne tai kässäkahvilapäivän ohjeilla tehdyistä käsitöistä ja niiden tekemisestä. Jaa kuva Instagramiin, Facebookiin tai Twitteriin aihetunnisteilla #kässäkahvila ja #martat. Käy myös tykkäämässä muiden kuvia. 

Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan 5 kpl Marttojen parhaat villasukat -kirjaa ja 3 kpl Novitan lankapakettia. Lankapaketissa on 5 kerää Novitan 7 Veljestä Horisontti-uutuuslankaa, 1 kerä kutakin uutuusväriä eli yhteensä 500g/voittaja.

Aurinkoista kässäkahvilapäivää sinulle!

4 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäitä nappeja! Martoilla tuntuu olevan tosi monipuolista toimintaa.
  Mukavia loppukesän päiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin ihania nappeja! Olen laittanut napit lokerikkoihin ja tämähän ei ole ainoa nappilaatikkoni 😊
   Marttojen toiminta on todella monipuolista, joten jokaiselle löytyy se oma marttajuttu.
   Aurinkoisia elokuun päiviä sinulle <3

   Poista
 2. Ihana idea tuollainen kässäkahvila ja hienoa, että sellainen järjestyy myös virtuaalisesti!
  Kaunista viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaalikässäkahvila oli todella onnistunut juttu! Oli kiva viettää iltaa yhdessä kässäillen. Ihanaa viikonjatkoa sinulle, Outi <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!