tiistai 4. elokuuta 2020

Virkattu tyyny paloista x kaksiIhastuin Novita-lehden kevään numerossa (1/2020 kevät) olevan virkattun Stella-takkin paloihin niin, että virkkasin niistä tyynynpäällisen. Käytin lankoina Novita Nalle-lankaa. 

Väreiksi valitsin Novitan kevät -kesä 2020 lankakartan väreistä valkoisen (lanka nro 011), apilan (nro 506), sahramin (nro 285) ja noen (nro 099). 

Tyynyn takapuolen virkkasin pylväillä. Virkkasin pylväät vaihdellen joko edellisen kerroksen molempiin reunoihin tai takareunaan virkaten. Näin virkkauspintaan sain kivaa eloisuutta. 


Kun olin saanut yhden tyynyn valmiiksi virkkasin samaan tyynyinnostukseeni toisen tyynyn. Tämän toisen tyynyn palat virkkasin isoäidinneliöinä. Tyynyn takapuolen tein aiemmin virkkaamani tyynyn tapaan pylväillä. 

Onko isoäidinneliön virkkaaminen sinulle tuttujuttu? Jos ei, niin Novitan nettisivuilta löydät isoäidinneliön ohjeen videona NovitaTubesta. Novitan sivuilla on isoäidinneliön perusohje tekstinä ja piirroksena. 

Iloista alkanutta elokuuta!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tyynynpäälliset. Menen nyt heti tutkailemaan noita isoäidin neliöiden ohjetta. Toivottavasti ymmärrän ne, olen niin onneton virkkailija :D
  Kaunista tiistaita sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan virkkuukoukku käteen ja isoäidinneliöitä virkkaamaan! Sehän tässä tahtoo olla, että näihin virkkaushommiin jää koukkuun :D Mukavaa viikonloppua, Outi <3

   Poista
 2. Oikein piristävät tyynyt tutuista isoäidin neliöistä! Uutta ilmettä tulee runsaasti tummasta taustasta. Sieltä neliöt nousevat koristeellisesti. Onko tässä virkkaamisessa jotain erikoisesti huomioitavaa! Vai onko tyyny virkattu ihan tavallisesti, kuin esimerkiksi peite virkataan?
  Olisin kiitollinen vinkeistä. En ole kovin kattavasti neliöistä perillä, vauvanpeiton olen joskus tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkasin isoäidinneliöt ja ompelin ne käsin toisiinsa (oikeat puolet vastakkain ja "harsin" reunasilmukoiden molemmista reunoista ommellen kiinni toisiinsa). Eli ihan samalla tavalla kuin peitto. Tuo tumma tausta toimii tällaisten värikkäiden isoäidinneliöiden kanssa tosi hienosti ja värit pääsevät oikeuksiinsa.
   Mukavaa, että ihastuit näihin virkkaamini tyynyihin.

   Poista
 3. Ihanat,tyynyt!'
  KIitos,ohje youtubista;)....funteeraan ??osaisnkohan minä??;))
  Ihania lomapäiviä!Sinulle Tarja:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava lukea kommentistasi, että saatoit innostuakin virkkaamaan isoäidinneliöitä. Viimeinen lomaviikko oli niin puuhakas, että en ole ehtinyt kommentteihin vastailemaan. Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja kivasti meni päivä. Mukavaa viikonloppua, Liisa <3

   Poista
 4. Väritys yhtenäistää kivasti tyynyparin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyissä on kaksi erilaista palamallia, mutta väri yhtenäistää tyynyt setiksi. Mukavaa viikonloppua, Sartsa!

   Poista
 5. Tosi kauniit tyynyt, hieno myös tuo takapuolen kuvio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hensku <3 Ajattelin, että tyynyn etupuoli pääsee oikeuksiinsa, kun takapuoli on tuollainen yksinkertainen ja lähes yksivärinen.

   Poista

Ilahdun kommenteista!