tiistai 3. marraskuuta 2020

Muistoja menneestä -peitto-KAL

Innostuin Novitan "Muistoja menneestä"-peiton yhteisneulonnasta. Peitto neulotaan ja kootaan paloista - peitto on siis neulottu tilkkupeitto. Palojen kuviot ovat suunnittelija Minna Metsäsen ja Sisko Sälpäkiven tekemiä löytöjä 1940-luvulla Neovius Oy:n julkaisemista Virkkaus ja neuletyölehdissä olleista neuleohjeista. 

KAL alkoi 19.10.2020 ja kestää neljä viikkoa. Palat julkaistaan yhteisneulonnan aikana maanantaisin ja perjantaisin. Peiton kokoamisohje julkaistaan viimeisenä perjantaina. 

Palan koko ohjeen mukaan on noin 25 x 25 cm, paloja on seitsemän erilaista ja jokaista palaa neulotaan viisi palaa. NovitaKnitsissä kuvaillaan paloja seuraavasti: "Jokainen pala on kuin sukellus menneisyyteen - tiedäthän, siihen tarunhohtoiseen aikaan, jolloin talvet olivat kylmiä, kesät kuumia ja olympialaiset suomalaisurheilijoiden mitallijuhlaa."


Peitto neulotaan Novitan Isoveli-langasta. Jos peiton tekee ohjeen mukaisilla väreillä, tarvitaan lankoja seuraavasti: 061 pellava 600 g, 010 l.valkoinen 500 g, 043 kivi 400 g ja 044 grafiitti 400 g. 


Novitan Facebook-sivuilla on neulojat jakaneet kuvia neulomistaan Muistoja menneestä- peiton paloista. Jotkut ovat neuloneet peiton eri langasta, esimerkiksi 7 Veljestä langasta1. pala "Pujoliivi"2. pala "Jaakon villakko"5. pala "Ruudutettu villatakki" Vielä on tulossa kaksi nostalgista palanohjetta. Tuskin maltan odottaa!


Jos et vielä ole mukana yhteisneulonnassa tai olet löytänyt tämän postauksen arkistojen kätköistä, löytyy peiton ohje NovitaKnitsistä. Vaikka ei yhteisneulonnassa ehtisikään neuloa samaan tahtiin kuin ohjeita tulee, ei se haittaa. Jokainen voi neuloa omaan tahtiinsa, silloin kuin ehtii - pääasia on, että neulotaan! 💓


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olen niin innostunut tästä yhteisneulonnasta! Viikonloppuna en ehtinyt neulomaan, mutta näitä voi neuloa omaan tahtiin.

   Poista
 2. Tuosta peitosta tulee varmasti aivan ihana <3 Minä en ikinä pysyisi muiden menossa mukana, joten tekisin tätäkin omassa tahdissa.
  Ihanaa iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen neulonut osan paloista yhteisneulonnan mukana. Viikonloppuna en peitonpaloja ehtinyt neulomaan, niin ne neulon sitten, kun ehdin. Hyvää viikon jatkoa, Outi <3

   Poista
 3. Nyt näyttää hienolta, ihania kuvioita ja pintoja. Värimaailmakin vaikuttaa oikein harmoniselta. Kiva idea tuo neulotaan yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kivalla ohjeella onnistuu helposti. Värit ovat harmoniset ja siksi valitsin ohjeen mukaiset langat. Neuloessa on kiva ajatella, että samaan aikaan on moni muukin saman peittoprojektin äärellä.

   Poista
 4. Kauniit neulepalat.ja rauhallisen väriset .
  Varmasti koukuttaa:))
  ois hauska nähdä valmiita peittoja..sittn kun valmiina.
  Mukavia neulomis hetkiä,Sinulle Tarja.

  ps.kunpa osaisin???🙃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa <3 Tässä peitonneulomispuuhassa aika kuluu mukavasti. Kivaa on, että samalla voi katsoa telkkaria. Tuntuu, että ei mene aika hukkaan vain telkkaria tuijotellessa :) Laitan johonkin postaukseen kuvan valmiista peitosta. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 5. Boa noite a matéria ficou muito interessante e especial.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!