tiistai 15. joulukuuta 2020

Paperienkeli


Koulullamme vietetään MOK-päiviä. MOK tarkoittaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia, joita toteutetaan koulullamme toiminnallisissa työpajoissa teemalla M
eidän LyseoLuokat kiertävät kolmena päivänä erilaisissa työpajoissa. 

Minä olen askartelutyöpajassa. Pajassamme neulotaan yhteistä pitkää kaulaliinaa, väritetään väritystehtäviä, askarrellaan paperienkeleitä, solmitaan makrameekuusia ja kootaan palapelejä.

 Oppilaat voivat askarrella Meidän Lyseon joulukuuseen koristeeksi enkeleitä ja solmia pieniä makrameekuusia. Askartelupajan tavoitteena on yhteisöllisyyden lisääminen, yhdessä tekeminen, koko koulun iloksi. Työpajassamme on toteutetaan kestävän elämäntavan mukaista toimijuutta - paperienkeleiden tekemisessä hyödynnetään kierrätysmateriaaleja.


Paperienkeli

Tarvikkeet:

paperia (vanha kierrätykseen menevä kirja tai sarjakuvalehti)

sakset

liimaa (liimapuikko ja kuumaliimaa - voit toki käyttää haluamaasi liimaa, mutta nämä havaitsimme käteviksi)

narua

massapallo tai puuhelmi

lankaa hiuksiksi

                    tussi, jos haluat piirtää enkelille kasvot

              1. Repäise/leikkaa kirjasta kaksi sivua ja taittele sivut pituussuunnassa haitariksi. Näin saadaan enkelin vasen ja oikea puoli. 
2. Taita kumpikin puoli yläreunasta siivet.

3. Liimaa enkelin vasen ja oikea puoli yhteen lähes kaulaan saakka. Tämä liimaus tapahtuu kätevästi liimapuikolla.
4. Pujota ripustuslenkki massapallon läpi. Pujottaminen sujuu helposti parsinneulalla. Tee päälaelle solmu, niin pää pysyy paikoillaan.

5. Liimaa enkelin pää vartaloon (laita ripustuslenkin päät vartalon puolikkaiden väliin) ja liimaa samalla enkelin yläosa. Käytäppä tässä kuumaliimaa, niin liimaaminen sujuu näppärästi.
6. Tee enkelille hiukset: Avaa lanka kierteistään, leikkaa sopivan mittaiseksi ja liimaa hiukset. 

7. Halutessasi voit piirtää enkelille kasvot.

8. Liimaa siivet kylkiin. Ja tässä käytetään sitä liimapuikkoa.Tämä enkeli on tehty Aku Ankka -lehden sivusta. Enkelille ei välttämättä tarvitse piirtää kasvoja, eikä liimata hiuksia.

Ensimmäinen MOK-päivä on nyt takana ja edessä vielä kaksi puuhakasta päivää työpajoissa ja oman luokan tunneilla. Ei siis ole enää montaa työpäivää, kun joululoma koittaa.

Enkelin siipien havinaa ja iloa onnea syvää viikkoosi!

19 kommenttia:

 1. Kauniita ja helppoja kaikille.
  Kirjojen ystävänä en voi sanoa, että tykkään kun kirjoja revitään ;) , mutta toisaalta on jotenkin "kirjarakasta" kun turhista kirjoista voi tehdä jotain ihan muuta ja kuitenkin kirja ja lukeminen ovat läsnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja materiaalit ovat edullisia. Minä en raski myöskään kirjoja repiä, joten katsoin, että kirja oli kierrätykseen menossa. Tekstit jäävät kauniisti elämään enkeleissä. Hyvää joulun odotusta, Sartsa <3

   Poista
 2. Ihania enkeleitä, yksinkertaisia, selkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on kaunis malli. Materiaalikustannukset ovat pienet ja enkelien tekeminen on helppoa ja kivaa. Hyvää joulun odotusta, Kristiina <3

   Poista
 3. Ihan tässä jo mietin pitäisikö tehdä näitä kivoja enkeleitä. sinulta löytyy useinkin mukavia ideoita ohjeineen, kiitos niistä:) Tuuttimuotit kävin jo tilaamassa ja ostin samalla niitä parille kaverillekin joululahjaksi. Kokeilin tehdä tuutteja ohjeen mukaan ja hyviä tuli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos blogipalautteesta, Irma <3 Tuuttimuotit ovat mahtava joululahja. Tuutit sopivat leivontaan läpi vuoden ja täytevaihtoehdot ovat ns. mielikuvituksesta kiinni. Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

   Poista
 4. Boa tarde. Esse enfeite natalino ficou lindo, maravilhoso e ecológico. Parabéns pelo seu excelente trabalho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boa noite. Obrigado pelo seu comentário. O anjo de papel é fácil de fazer e ecológico quando feito com livros reciclados ou desenhos animados antigos.

   Poista
 5. Tuollaiset erilaiset koulupäivät tuo mukavaa vaihtelua niin oppilaille kuin muullekin koulun väelle. Ja lisänä vielä valmistuu kivoja asioita:) Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Tällaiset päivät tuovat mukavaa vaihtelua tavallisiin koulupäiviin ja on mukava tapa oppia uusia asioita. Tällaiset pajapäivät sopivat hienosti viimeiselle kouluviikolle ennen lomaa. Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

   Poista
 6. Voi miten kiva saada ohje tälle kauniille enkelille! Ostimme nimittäin lasten koulun joulumyyjäisistä näitä samanlaisia enkeleitä ja annoimme niitä lahjaksikin. :) Tai siis viime vuonna ostimme. Ehkä ensi vuonna taas ihania joulumyyjäisiä yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä klassikkomallista on varmasti useampia erilaisia ohjeita, mutta näin me enkelit teimme. Paperienkelit ovat ihania lahjoja. Tänä vuonna ei tosiaan joulumyyjäisissä käyty. Tapana on ollut kiertää useimmissa lähiympäristön joulumyyjäisissä. Ensi vuonna sitten! Olin vuosi sitten marttamatkalla Strasbourgissa ja voi valtava, miten hienoja joulutoreja siellä olikaan <3

   Poista
 7. Kiva idea. Paperia vaihtaen tulee erilaiset enkelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aku Ankka-lehden värikkäät sivut sopivat hauskasti enkelien tekemiseen. Laulukirjojen nuottisivuista saa sieviä enkeleitä.

   Poista
 8. Ihania enkeleitä. Minulla on vielä yksi enkeli täällä kotosalla, samalla tyylillä toteutettu. Ihania pajapäiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtavat pajapäivät! Nämä paperienkelit ovat kivoja tehdä ja ekologisuudelle plussaa. Ihanaa joulun odotusta, Outi <3

   Poista
 9. Paperienkeli on todella kiva ja kaunis joulukoriste. Meilläkin on näitä tehty lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperienkelit ovat joulun klassikkoaskartelu. Mukavaa yhteistä joulupuuhaa.

   Poista
 10. Paperienkeli on vaatimattoman kaunis!.ja tuo akuenkeli..jotenkin ihan iloinen hauska enkeli.🧚‍♂️🧚‍♀️

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!