maanantai 28. joulukuuta 2020

Jouluisia hävikkiruokia ja marttakuulumisia


Joulua edeltävien kiireiden laannuttua, oli joulu todellista lomaa.
Joulun peruspikkupuuhien lisäksi on huolella nautittu jouluruuista, hyggeilty kynttilöiden valossa, katsottu elokuvia ja syöty joulukarkkeja. Yhtään villasukkaparia en joulun aikaan neulonut, kun niin innostuin neulomaan kransseja. Liikussakin käytiin pari kertaa, mikä on todellakin aivan liian vähän syömiseen nähden. Joulu on kerran vuodessa vaan, joten näillä kuvioilla mentiin joulu.

Nyt laskeudutaan joulun jälkeiseen arkeen. Loma on tehnyt tehtävänsä ja akut ovat latautuneet. Siirtelimme tänään huonekaluja huoneesta toiseen. Tämä siivousprojekti on vielä ns. vaiheessa ja jatkamme mööbleeraamista huomenna.

Viimeisestä lanttulaatikon jämästä tein joululaatikkorieskoja. Kinkusta teen tänään päivälliseksi kinkkupizzaa ja huomenna leivon vielä maittavan kinkkupiirakan. Kinkkupiirakassa sovellan Korpelan Myllyn homejuustopiirakan ohjetta.

Ideoita ja reseptejä joulun hävikkiruokiin löydät klikkaamalla tästä KLIK.Nyt on etsittävä varaston perukoille hautautuneet kävelysauvat. Sain nimittäin sähköpostiini ilmoituksen Variskankaan Marttojen vuoden 2021 ensimmäisestä marttaillasta. Marttailtamme teema on sauvakävely ja oppaanamme illan aikana on Kajaanin Ladun Kirsi. Odotan innolla ensimmäistä marttailtaa, sillä on tässä on alkanut tulla ikävä muiden marttojen kohtaamisia ja yhdessä tekemistä - jutustelua ja ajatusten vaihtoa. Vapaaehtoisuus on koetuksella, kun ei oikein pysty tekemään sitä, mitä haluaisi - tehdä asioita yhdessä muiden kanssa. 


Sain ihanan tehtävän jakaa vapaaehtoismartta Marjukan tervehdyksen meille ja teille kaikille! Ruokamartta Marjukka Mikkola on tehnyt koronavuotena asioita, jotka mahdollistivat erilaisen marttailun. Nyt hän lähettää jouluterveiset kaikille martoille eripuolille Suomea ja rohkaisee toimimaan poikkeusolosuhteista huolimatta. Lue Marjukan tervehdys kaikille martoille ja marttailusta kiinnostuneille klikkaamalla tästä KLIK!


Vuosi kääntyy kohti vuoden vaihdetta ja uutta vuotta 2021! 

Uusi vuosi ja uudet kujeet <3

17 kommenttia:

 1. Tänään päivällä ajattelin, että kohta siä varmaan kirjotat hävikkiruuista ;) OIkeassa olin. Jossain nimittäin jo aiemmin näin laatikoiden uusiokäytöstä linkkauksia ja katse on kiinnittyny noihin meiän laatikonjämiin, josko niistä jotain tekis. Perunarieskat näyttää mielenkiintosilta. Porkkanalaatikkoakin olis. Jossain näin porkkanapihvien ohjeen. Niitähän vois tehä vaikka pakkaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hävikkiruokien sesonkiaikaa :D Ei kannata nakata biojätteisiin hyviä ruokienjämiä, joita ei sellaisenaan enää hotsita syödä. Porkkanapihvien reseptin näin minäkin jossakin aiemmin, mutta rieskat tekevät meillä hyvin kauppansa ja valmistuvat nopsasti vaikka näin aamupalalle.

   Poista
 2. Meille ei jäänyt mitään hävikkiruokaa sillä oltiin osattu tehdä juuri sopiva määrä jouluruokia, kerrankin. Hyvältä tuntuu.
  Oikein mukavaa vuodenvaihteen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lipsahti onneksi vain vähän, niin ihan lystikseenkin näitä hävikkiruokia tekee. Hyvää uutta vuotta 2021!

   Poista
 3. Meillä ei jäänyt tänä vuonna hävikkiruokaa ollenkaan, josta olenkin todella tyytyväinen. Rieskoja tein viimeksi perunamuusin jämistä.
  Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunamuusirieskat ovat niiiin hyviä <3 Hyvää uutta vuotta 2021!

   Poista
  2. Outi, meillä sama koska olimme kahdestaan! Olen tähän tyytyväinen...

   Tarja, ihana vaaleanpunainen amaryllis♥

   Poista
 4. Hävikkiruokaa ei ole jäänyt pari pakettia savukalkkunaa laitoin pakkaseen.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Hävikkiruokavinkit ovat aina tervetulleita. Vaikka sitä kuinka laskee ja miettii, että mitä ja paljonko ruokaa kannattaisi ostaa, silti voi mennä pieleen. Ja sitten pitää keksiä muita juttuja. Hyvä niin. 🙂❤ Vuoden viimeisiä viedään...Toivon kaikille parempaa uutta vuotta 2021! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän miettiä, minkä verran ruokia tarvitaan. Silti tahtoo tulla välillä hävikkiä. Usein hävikki tulee käytettyä seuraavana päivänä, kun otan lopun mukaan töihin. Hyvää alkanutta vuotta 2021 ❤

   Poista
 7. E se, em vez de você esperar por 2021,  2021 esperasse por você?
  Em vez de: "2021 vai ser melhor", use: "Eu serei melhor em 2021".
  Em vez de: "Que 2021 seja um ano excelente", use: "Eu serei uma pessoa excelente em 2021".
  Em vez de: "o que 2021 me reserva?", use: "O que eu reservo para 2021?"
  Em vez de: "tomara que 2021 me traga...", por ,  o que é que você pretende levar, entregar, oferecer em 2021?

  *_Te desejo um excelente VOCÊ para 2021._* FELIZ ANO NOVO.

  *Luiz Gomes*

  VastaaPoista
 8. Meillä tänä vuonna jouluruokaa oli juuri sopiva määrä. Ainoastaan porkkanalaatikon jämät käytin sämpylätaikinaan. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu jouluruuat. Joululaatikot sopivat hienosti leivontaan. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää vuoteen 2021 <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!