torstai 31. joulukuuta 2020

Vuoden 2020 viimeiset villasukat ja marttailut sekä @ruusu_unelmia top nine 2020Vuoden viimeiset neulomani villasukat

ovat Martan juhlasukat. Aloitin sukkien neulomisen ennen joululomaa. Joululomalla innostuin neulomaan kransseja ja en malttanut neuloa sukkia loppuun. Nyt nämä kuitenkin ovat sukankärkeä vaille valmiit eli valmistuvat tänään, vuoden viimeisenä päivänä.  


Vuoden viimeisiä marttailuja olivat

marttailu Tuulan ja Raijan kanssa suunnittelemalla Yhteisvastuukeräykseen kuvattavia videoita. Siis mitä että? Variskankaan Martat tekee Kajaanin seurakunnan kanssa yhteistyössä Yhteisvastuukeräykseen liittyen ruoanvalmistusvideoita, joihin linkit  julkaistaan sitten kampanjan aikana seurakunnan nettisivuilla.

Tällä viikolla teimme osuutemme rungon, jaoimme tehtävät ja laadimme kauppalistan. Ensi viikolla käymme katsomassa surakuntatalolla tilan, missä ruoanlaittoamme kuvataan ja seuraavalla viikolla on sitten on itse kuvaussessio. Tämmöisiä kuvioita siis ensi vuoden alussa.


Vuoden viimeisiä marttailuja tällä vuoden viimeisellä viikolla oli haastattelu Yle Kajaanin alueuutisten suorassa lähetyksessä (ke 30.12.2020) aiheesta jouluruokien tuunaaminen. Radiotuottaja Ville Kinnusen kanssa juteltiin ruokahävikistä ja jouluruokien tuunaamisesta. 

Sanoin, että tulevien päivien ruokien suunnittelu etukäteen ja ostoslista auttavat osaltaan vähentämään ruokahävikkiä. Ilman ostoslistaa tehdyn kauppareissun aikana ostoskärry täyttyy vaikka millaisista jännittävistä tuotteista. Ville totesi, että Variskankaan Martat siis kehoittavat hankkimaan jännitystä muulla tavalla kuin kauppareissuilla :D

Haastattelun jälkeen Tanja Heikkonen soitti ja keskustelimme mihin muuhun joulukinkkua voi käyttää kuin hernekeittoon ja mitä ruokia joululaatikoiden lopuista voisi tehdä. Tanja kokosi Ylen uutissivuille listan jouluruokien tuunausvinkeistä.

Tanja Heikkonen tiivistää ruokahävikin luvuiksi: "Luken (Luonnonvarakeskus) arvion mukaan suomalainen heittää 20–25 kiloa vuodessa ruokaa hävikkiin. Nelihenkisessä perheessä se tarkoittaa 80–100 syötävän ruokakilon hukkaan heittämistä vuosittain, ja rahassa se on 125 euroa henkilöä kohti vuositasolla." 

Tässä on myös tänne blogin puolelle vuoden 2020 yhdeksän tykätyintä IG-kuvaani mahdollisine kuviin liittyvine postauslinkkeineen:

VILLASUKAT - Pupujen juhlat Novitan KAL-yhteisneulontasukat (290 tykkäystä). 

RUUSU - puutarhaan istuttamani äitienpäiväruusu (259 tykkäystä). 

NEULONTATYÖ - neulottu kranssi (392 tykkäystä). Kranssin ohje löytyy blogistani klikkaamalla tästä KLIK.

LUONNONTUOTE - lakat (383 tykkäystä). Heinäkuinen luonto tarjosi parastaan - mikäpä sen mukavampaa jumppaa kuin lakkojen kerääminen suolla. Lakka, hilla, suomuurain... rakkaalla lapsella on monta nimeä. 

VIRKKAUSTYÖ - Viola-palapeitto, Novitan KAL-yhteisvirkkaus (277 tykkäystä). Peiton näet koottuna klikkaamalla tästä KLIK.

PUUTARHA - takapihan terassilla kasvattamani tomaatit (306 tykkäystä). Tomskut olivat vielä kuvaa ottaessani vihreitä, mutta punastuivat elokuun aikana.

RESEPTI - joulutorttutuutit (349 tykkäystä). Sain mukavia kommentteja ja viestejä, kuinka reseptipostaus oli innostanut joulutorttutuuttien tekoon.

MATKAILUKOHDE - Taivaskero (257 tykkäystä). Kiersimme juhanuksena Taivaskeron kierroksen. Taivaskero on oivallinen paikka taivasteluun!

TAPAHTUMA - Paakinmäen jouluvalot (368 tykkäystä). Koronan vuoksi ei tapahtumaa tänä talvena järjestetä, mutta muistellaan ja tunnelmoidaan tätä talven helmihetkeä Paakin jouluvalot-postaukseni kautta. 

Kiitos tykkäyksistä ja kommenteista <3

Blogini löytyy instagramista nimellä @ruusu_unelmia.


Onnea, iloa ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2021 <324 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle innostavasta vuodesta 2020. Toivotan paljon onnea uudelle vuodelle 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle blogiystävyydestä <3 Tapaamisiin blogien äärellä! Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen 2021½

   Poista
 2. Hienot villasukat! Minä olen nyt siitä onnekkaassa asemassa, että joudu ihmettelemään lainkaan, että mitä tehdä jouluruokien lopuille. Ei jäänyt kuin 2-3 siivua graavilohta tähteeksi :)

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä Martan juhlasukkien kuvio on kiva neuloa. Näissä sukissa kivasti yhdistyvät kirjo- ja pitsineule. Olet onnistunut hyvin suunnittelemaan joulun ajan ruuat. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen 2021!

   Poista
 3. Liikaa ei voi muistuttaa tuosta ruokahävikistä ja siitä miten sitä voi vähentää. Ihanat sukat sulla valmistumassa.
  Hyvää uutta vuotta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja onhan se ihan huikea määrä, mitä ruokaa menee hävikkiin henkilöä kohden. Minustakin nämä Martan juhlasukat ovat ihanat. Kikkailen näitä neuloessani väreillä :) Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen 2021!

   Poista
 4. Tarja K, nuo villasukat tuossa kesken: Mitkä värit♥

  Kaikkea hyvää sinulle vuodelle 2021♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen mukaan Martan juhlasukat ovat sini-valkoiset. Neuloessani aina vähän kikkailen värien kanssa. Olen neulonut tällä mallillauseita erilaisia väriyhdistelmiä. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaseen vuoteen 2021!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle, Liisa <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle, Leena <3

   Poista
 7. On kyllä kauniit sukat! Sullapa on mielenkiintoista tuloillaan tänä vuonna ruokajuttujen tiimoilta. Ja kappas, se Ylen joulun hävikkiruokajuttu liittyi sinuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martan juhlasukat ovat niin sievät, että olen neulonut näitä useamman parin viime vuonna. Ihan mahtavia marttajuttuja on tosiaan tulossa jo heti vuoden alussa. Mukava, että olet bongannut Ylen hävikkiruokajutun. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle!

   Poista
 8. Uutta vuotta taas uutterasti (tai rennosti) käynnistelemään ja kohti uusia haasteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan kovin rennosti käynnistelty uutta vuotta :D Tästä se viimeinen lomaviikon puolikas alkaa. Uusia haasteita kohti tosiaan - semmoista se on, elämä. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle <3

   Poista
 10. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2021 sinulle! Tapaamisiin blogien äärellä!

  VastaaPoista
 11. Onpa ihanat värit noissa Marttasukissa. Minäkin olen tehnyt ne jossain vaiheessa. Monenlaista olet sinäkin vuoden mittaan tehnyt. Hyvää uutta vuotta 2021!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon mahtui vuoteen 2020 ja vauhdikkaasti on vuosi 2021 alkanut. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää sinulle alkaneeseen vuoteen <3

   Poista
 12. Beautiful knitted socks and I like the sweet pink rose. Wishing you all the best for the new year.

  VastaaPoista
 13. Niin ihania ruusu-unelmia!
  Kyllä sitä vuoteen on mahtunut paljon hyvää. Nuo sukat on niin kauniit. Minä intoilen kun sain alkuvuodesta lahjaksi polvimittaiset villasukat. Juuri niin sopivat että yllättätyin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja uusi vuosi on alkanut vauhdikkaissa marttamerkeissä! Vaikka eletään korona-aikaa, niin kyllä se siitä - toimitaan rajoitusten ja suositusten mukaan.
   Polvimittaiset villasukat ovat ihan parasta näin talvella <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!