keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Helppo ja nopea marjahillo

Kaupallinen yhteistyö: Dansukker 


Lakka, hilla, suomuurain, muurain, valokki, linttu, rahkamarja - rakkaalla lapsella monta nimeä. 


Keräsin eilen lakkoja ja tein niistä nyt aamulla hilloa Dansukker Minihillosokerilla. Olen käyttänyt aiemmin Hillosokeria ja Hillo-marmeladisokeria, mutta tämä Minihillosokeri on ihan uusi tuttavuus. 


Hillon tekeminen ei kyllä tämän helpommaksi voi oikeastaan mennä. Siis huom. kun tuon lakkojen keräämisen osuuden lakkahillon tekemiseen käytetystä ajasta jätetään pois. Lakkojen keräämiseen kuluu aikaa ja askelia suolla tulee reippaan treenin verran. Jos lakkojen kerääminen lähtee ns. lapasesta (niinkuin herkästi lähtee), niin seuraavana päivänä tietää suolla tarponeensa. 


Hilloa voi tehdä oman maun mukaisista, saatavilla olevista marjoista.Tutustaan ensin tähän Minihillosokeriin. Dansukker Minihillosokerilla tehty hillo sisältää ohjeen mukaan tehtynä noin 20 % lisättyä sokeria (vrt. perinteisessä hillossa noin 30-50%). Minihillosokerissa käytetty sokeri on 100% kotimaisista sokerijuurikkaista. Lisäksi hillossa on hedelmistä saatavaa hyytelöimisainetta, pektiiniä, ja säilyvyyden parantamiseksi kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa.


Minihillosokerilla tehty hillo on koostumukseltaan säilyy jääkaapissa noin 6 kuukautta. Alhaisemman sokerimäärän vuoksi myös hillon väri voi muuttua säilytyksen aikana.Marjahillo Minihillosokerilla (Dansukker)


1 kg marjoja (tuoreita tai pakastettuja marjoja)
1pkt Dansukker Minihillosokeria

1. Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita, kokonaisia marjoja, lisää 2-3 ruokalusikkaa vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Anna kiehua kevysti sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat)keittoaika on 10-15 minuuttia.

3. Kuori vaahto pinnalta  Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa. Säilyvyys avaamattomana noin 6 kuukautta. 

Valmistatko sinä marjahilloja? Mikä on sinun lempi marjahillosi? 


14 kommenttia:

 1. Oih nam!!!
  Toivon todella, että Sallatunturista löytyy parin viikon päästä hilloja myynnissä, kun mieheni tekee viikon kalastusmatkan ja lupasi tuoda edes pari kiloa.....

  VastaaPoista
 2. Hilloista hilloa :) Rakastan lakkahilloa, mutta lakkoja ei täällä meillä päin kasva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilloista hilloa :D Rakkaalla marjalla on monta nimeä. Niin tosiaan! Siellä on maasto sellaista ettei hinnat kasvakaan.

   Poista
 3. Kiitos hillo-ohjeesta! Voisin tehdä mustikkahilloa äidilleni tällä ohjeella.
  Herkullista loppuviikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että marjahilloinspis iski <3 Mustikkahilloa Minihillosokerilla pitää minunkin tehdä. Mustikat eivät vielä ole täällä meidän huudeilla kypsiä. Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 4. Villivadelmahillo kuulostaa niiiiin herkulliselle! Itsetehtyjä hilloja on mukava tehdä ja talvella sitten syödä purkkiim säilöttyjä kesän ja syksyn herkkuja. Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 5. Ollalla lakkoja keräilyetäisyydellä...

  Tähän samaan vastaus kommenttiisi blogissasi...
  moni suosittelee kotimaanmatkailua... se ei vaan ole meille minkään asteinen korvike; tai aikansa kutakin... tähän ikään on ennätetty kiertää niin taajaan (liki 20-vuotisena asuntoauto-kautena) niemet ja notkot... ja asuttuakin eripuolella Suomea. Kaunista katseltavaa Suomessa kyllä riittää, siitä ei kyse... mutta matkoilta/lomalta kaipaamme uusia kulttuureita, -ruokia, -makuja, -tuoksuja, -ihmisiä, -kieltä ja isäntä lisää listaan oluen ;) Mutta ehkä jo syksyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaanmatkailu on korona-aikana noussut uuteen kukoistukseensa. Mukava, että ihmisten silmät ovat auenneet näkemään kotimaan mielenkiintoisena ja monipuolisena matkailukohteena. Toivotaan, että tämä mukava trendi jatkuu. Toki myös nuo miehesi kanssa luettelemat asiat (uudet kulttuurit, ruuat...) houkuttelisivat entiseen malliin. Odotelleen vielä, ehkäpä syksyllä asiat ovat matkailun suhteen paremmalla mallilla.

   Poista
 6. Nam, lakka on niin hyvää ja lakkahillo taatusti vie kielen mennessään. <3

  Ihanaa viikonloppua Tarja. <3

  VastaaPoista
 7. Oi mitä hilloa, nam. Eilen juuri pannukakkua tehdessä totesin, että onneksi pian pääsee itse hillohommiin, kun marjasadot alkavat kypsyä. Täytyypä testata tätä uutta sokeriakin silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tolkuttoman hyvää lakkahilloa! Tämä Minihillosokeri oli minullekin uusi juttu. Maukasta hilloa ja plussaa, että valmistamiseen tarvitaan vähemmän sokrua.

   Poista
 8. Muutaman hillon teen vuodessa. Eilen keittelin vaniljasta tomaattihilloa, jota olen tehnyt jo vuosia.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!