torstai 2. heinäkuuta 2020

Tallink Siljan uutuusristeily Tallinnaan ja Fotografiska & Nudist Winery


Victoria I, Kuva: Tallink Silja

Risteilyt ovat täällä taas! Tai oikeastaan vihdoinkin! Korona-ajan rajoitusten purkamisen jälkeen SiljaTallinkin kesäristeilyt tarjoavat hienon kattauksen erilaisia matkavaihtoehtoja ja mahdollisuuden päästä merelle tuulettumaan.

Tallink Silja kutsui bloggareita ja median edustajia tutustumaan uutuustuotteeseensa 11 h-päiväristeilyyn Tallinnaan. Laiva lähti satamasta aamulla (klo 9.30) ja vietimme klo 12-17 välisen ajan Tallinnassa tutustuen valitsemaamme kohteeseen. Laiva palasi takaisin Helsinkiin illalla (satamassa klo 20). Victoria I liikennöi 11 h -risteilyjä ajalla 8.6.-30.8.2020.

Risteilyjä esitellessään Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi, että 11 h -ostosristeilylle voi varaamalla ottaa auton mukaan laivaan ostoskärryksi ja tilata tuotteet Pre-Order-palvelusta.  Näin esim. kesäjuhlajuomien ostaminen helppoa ja vaivatonta. 

Tallink Siljan kesän 2020  risteilytarjonta saa käden hamuamaan läppäriä matkavarauksen tekemiseksi ja kaivamaan esille korona-aikana vaatehuoneeseen hautautuneen matkalaukun. Uutuuksia ovat mm. päivä Maarianhaminassa-risteily Helsingistä,  päivä Riiassa -risteily Helsingistä, päivä Saarenmaalla -risteily Helsingistä ja päivä Tallinnassa -risteily Turusta sekä Helsingistä. Tutustu ajankohtaisiin risteilyihin Tallink Siljan sivuilta

Lue myös Tallink Siljan sivuilta ajankohtaista tietoa korona viruksen aiheuttamista toimenpiteistä. Ohjeistuksen toteuttamisesta on huolehdittava myös meidän matkustajien. Hyvä on myös käyttää sitä ns. maalaisjärkeä ja eikä esim. lähteä jonottamaan maihin pääsyä pakkautumalla laivan oven eteen odottamaan. Kun odottaa laivan satamaan saapumisen jälkeen vaikkapa 10 minuuttia, niin laivasta pääsee jonottamatta.


Fotografiska Tallinna ja Telliskiven alueValitsin Silja Tallinkin ja Visit Tallinkin mediamatkan tutustumiskohteekseni Fotografiskan ja Telliskiven alueen. 

Telliskivi Loomelinnak on kulttuurikeskittymä, jonka raamit luo vanhat tehdasrakennukset rouheine tiiliseinineen ja upeine seinämaalauksineen. Alueella sijaitsee mm. erilaisia luovan alan yrityksiä ja myymälöitä tasokkaine tuotteineen (esim. lasten ja aikuisten vaateliikkeitä, askartelu- ja maalaustarvikkeita, sisustusliikkeitä) sekä kahviloita ja ravintoloita. Telliskivessä järjestetään myös kulttuuritapahtumia ja kirpputoreja.

Alue on kaikkien yhteinen paikka; alue ei ole vain turistien suosima alue, siellä viihtyvät myös paikalliset asukkaat.

Fotografiska TallinnaFotografiska Tallinna on kansainvälinen valokuvataiteen keskus ja kulttuurikeskus, jossa on näyttelyiden lisäksi tapahtuma-alue, kahvila, ravintola ja myymälä. Ensimmäinen Fotografiska on avattu Tukholmaan ja sen jälkeen toinen Tallinnaan


Bryan Adams Exposed 6.3.-31.8.2020Sir Mick Jagger, Green Shirt
New York, 2008
Brian Adams 


Homeless
Bryan Adams


Sergei Polunin
London, 2013
Brian Adams

"Bryan Adams on laulaja, lauluntekijä, tuottaja ja taitava valokuvaaja. Exposed -näyttely koostuu kolmesta valokuvasarjasta, jotka kuvaavat Adamsia muotokuvien kuvaajana julkisuudesta ja glamourista traumaan ja vaikeuksiin."

Vaikka olenkin Adamsin biisejä popittanut, en tiennyt hänen olevan näin lahjakas valokuvaaja! Upeat ja puhuttelevat muotokuvat on kuvattu studiossa. Valkoista taustaa vasten katse kiinnittyy henkilöön, hänen ilmeisiinsä, asentoon ja kuvan tunnelmaan. Näyttelyn kuvasarjat vievät tunnelmasta toiseen. Näyttelyn kuvat kiehtovat, viettelevät, hymyilyttävät, tuovat kyyneleet silmiin, saavat pohtimaan ihmisten tarinoita kuvien takana, sisältävät toivon.


Tom of Finland The Darkroom 21.2.-19.7.2020Tämä ainutlaatuinen näyttely esittelee Touko Laaksosen tuntemattomamman puolen - valokuvaajan. Tässä ainutlaatuisessa näyttelyssä on ensimmäistä kertaa esillä yhtä aikaa esillä Laaksosen ottamia valokuvia, kuvakollaaseja, luonnoksia ja piirroksia. 

Näyttelyssä nähdään Laaksosen  työskentelyprosessi; hän otti valokuvia ystävistään ja kumppaneistaan, teki kuvista kuvakollaaseja ja yhdisteli osia kuvista luonnoksissaan ja piirroksissaan. 


Lina Iris Viktor Dark Testament 21.2.-31.8.2020
"I only see yhe absolute beauty and the depth of black...
Black to me is the proverbial `material prima: the first matter 
blackness as source, the dark matter that birthed everything."
Lina Iris Viktor  

Brittiläis-liberialaisen taiteilijan Lina Iris Viktorin teoksissa maalaukset on tehty valokuviin. Dark Testament -näyttelyn teosten väripaletti on intensiivinen ja värien määrä suppea - mustan kauniita sävyjä täydentämässä ripauksella vaaleita sävyjä ja ylellistä symbolista ja aineellista kultaa. Niukasti valaistussa näyttelytilassa, mustia seiniä vasten olevat teokset vetävät puoleensa ja rajaavat kaiken ylimääräiset pois teosten ympäriltä.


Sebastião Salgado Gold 14.2.-31.8.2020 Gold -näyttelyn teokset ovat ranskalais-brasialaisen Sebastião Salgadon ottamia kuvia Serra Peladan kultakaivoksesta Brasiliassa vuonna 1986. Serra Peladan kultaesiintymä oli maailman suurin kultaesiintymä viidakossa 430 kilometrin päässä Amazonilta. Viidakossa työkenteli 52 000 kullankaivajaa epäinhimillisissä olosuhteissa toteuttaakseen unelman paremmasta elämästä itselleen ja perheelleen.

Näyttelyn teokset pysäyttävät, lukematon määrä yksityiskohtia ihmisistä työnsä äärellä, inhimillisyyden rajoilla. Teokset laittavat miettimään ihmisten arvoja ja keinoja saavuttaa onni, ihmisten tasa-arvoa ja epätasa-arvoisuutta. 

"Gold -näyttely on sekä kunniainosoitus ihmisten taistelulle arvokkaasta olomassaolosta että haaste status quoon: eikö todellakaan ole parempia tapoja jakaa maapallon resursseja kestävästi kuin julma kapitalismi?" 
Sebastião Salgado

Valokuvanäyttelykierroksen päätteeksi kannattaa tutustua ajan kanssa Fotografiskan myymälän tuotteisiin. Myynnissä olevat julisteet, taidekirjat, avoimetkirjat ja luonnoslehtiöt sekä Fotografiskan omat designtuotteet ovat hienoja matkamuistoja, sisustustuotteita, lahjoja sekä tuliaisia. 

Fotografiskan kattobaariFotografiskan kattopuutarha on kulttuurielämysten lomassa mitä sopivin paikka katsella upeaa  Tallinnan kaupunkinäkymää. Coctaileja ja ruokia nauttiessa voi samalla ihastella vaikuttavan näköistä baari-ravintola kokonaisuutta ja sen sisustusta.

Ravintolassa ja baarissa noudatetaan zero waste -periaatetta eli raakaaineet käytetään huolellisesti - "käytetään kaikki kukasta juureen ja nenästä häntään, niin ruuissa, leivonnaisissa kuin juomissa".  

Nudist Winery sijaitsee Telliskiven alueella, vanhassa juomatehtaalle restautoidussa tehdasrakennuksessa. Tilat ovat kahdessa kerroksessa; alakerrassa on baari ja yläkerrassa asiakkaille tilaa nauttia juomista sekä juomatehtaan toimisto. Yläkertaan on rakenteilla myös tila tehtaan juomien valmistuslaitteistolle.

Juomatehdas valmistaa mm. kuohuviinejä ja niiden alkoholittomia versioita,  siidereitä ja Mihkel-olutta. Raaka-aineena käytetään raparperia, karviaismarjoja, metsämasikkaa ja vadelmia. Valmistuksen periaatteena on käyttää vain luonnollisia ja käsittelemättömiä raaka-aineita.

Baarin yhteydessä olevasta myymälästä voi ostaa juomatehtaan valmistamia juomia mukaan ja Nudist-brändin tuotteita. Juomatehtaaseen voi halutessaan varata tutustumiskierroksen ja tuotteiden maistatuksen. Kokemuksena tämä kyllä kruunasi Nudist Winery-kokemuksen, sillä näin kuulimme tarinat niin yrityksen kuin tuotteidenkin taustalla.


Nudist Wineryn Rabarbra Sparkling Rhubarb Dry tulee myyntiin isompiin Alkoihin eri puolilta Suomea heinäkuun aikana. Alkon sivuilla juomaa kuvaillaan kuivaksi, keskihapokkaaksi, raparperiseksi, kukkaiseksi ja hedelmäiseksi. Siis juhlajuomaa parhaimmillaan!


Hienon mediaristeilyn päätteeksi nautimme yhteisen illallisen Grill House -ravintolassa. Katsotaanpa, mitä illalliseemme kuului!


Tomaattikeittoa ja vuodenjuustotoast


Taimenta, parsan ja tomaattikirsikoiden kera sekä taimenen mäti-valkoviinikastiketta


Brownie, marjoja ja piimävaahtoa somisteena ja makuna tuoretta minttua


Ja mikäpä sen mukavampaa on ennen viimeisiä laivalla tehtyjä ostoksia, kuin levätä hetken hytissä ja katsella näkymää merelle. Hyttien hinnat ovat alkaen +10 € ja hytti on käytössä koko matkan ajan.  

Matkan suurta antia olivat myös matkaseura! Kiitos matkaseurasta uudet blogiystäväni Bistroemon Terhi ja Kotigourmeeta & elämän hiukkasia Hanna!

Mediamatkan tarjosivat Tallink Silja ja Visit Tallinn.

21 kommenttia:

 1. Onpas paljon uutuuskohteita, päivä Saaremaalla on minusta niistä kiinnostavin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava risteilytarjonta tänä kesänä! Saarenmaa kiinnostaa myös minua, kuten myös Riika ja Saarenmaa :D Laivalla matkustaminen on nukavaa; merimaisema, herkullinen ruoka, shoppailut, ohjelma laivalla. Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle ❤

   Poista
 2. Tuo fotografiska täytyy kyllä kokea! Tässä jo ukkelia höykytän reissuun ��. Kiitos seurasta vielä tätäkin kautta ja ihanaa kesän jatkoa ♥️☀️��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle matkaseurasta ❤ Kyllä ehdottomasti ukkelin kanssa yhdessä seuraavaa reissua varaamaan! Mukava Reissa Tallinnaan ja niin vaivatontakin vielä. Aurinkoista kesää teille ❤

   Poista
 3. Olipas kiva reissu 🤍
  Ja upeita kuvia!
  Kaunista heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mahtava reissu; loistava kohde (Tallinna, Telliskivi, Fotografiska ja Nudist Winery) ja ihana matkaseura ❤ Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle, Satu ❤

   Poista
 4. Vautsi, olipa paljon tietoa.
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen paikka tuo Tallinna. Pari kertaa olen siellä käynyt ja mieli tekisi taas. Mutta kun tuo korona hiukan mietityttää. Maarianhaminastahan pääsisi suoraan laivalla Tallinnaan......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua mietitytti vähän ennen reissua, mutta itse matkalla ei enää. Turvatoimet olivat selkeät ja toimivat. Maarianhaminasta olisi tosiaan helppo lähteä laivalla Tallinnaan. Aurinkoista alkanutta viikkoa, Kristiina ❤

   Poista
 6. Upea yhteenveto mahtavasta päivästä! Ihanaa kesää Tarja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Käykää muutkin blogini seuraajat lukemassa Terhin upea postaus (Bistroemo) Tallinan matkasta. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ❤

   Poista
 7. Kuulostaapa kyllä todella kivalta risteilyltä. Tuon valokuvanäyttelyn haluaisin itsekin nähdä, vaikuttaa niin upealta.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi hieno reissu! Valokuvanäyttelyt olivat upeita. Tekivät vaikutuksen ja olen teoksien teemoja miettinyt vielä jälkeenkin on päin. Hyvää alkavaa viikkoa, Outi ❤

   Poista
 8. Risteilymatka kuulosti tosi kivalta reissulta. Hienoa, että Tallinnaankin on saatu Fotografiska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut käynyt aiemmin käynyt Fotografiskassa. Hieno kulttuurikokonaisuus. Valokuvanäyttelyt olivat upeita!

   Poista
 9. Onnistunut reissu piristää, tosi kivoja kohteita!
  Passi happani toukokuussa ja ajattelin uusia sen vasta loppuvuodesta, ehkä vasta ensi kesänä. Sen verran olen vielä korona-kammoinen, että ulkomaanmatkat eivät nyt houkuta. Sen sijaan noita uusia Maariahaminan "herkutteluristeilyjä" jo vähän katselin sillä silmällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallista oli käydä Tallinnassakin. Tallink Siljan sivuilla on tietoa toimenpiteistä liittyen koronaan. Maarianhamina, Riika ja Saarenmaa - tosi mielenkiintoisia kohteita!

   Poista
 10. Upeat kuvat, herkut ja kaikki. Tuo rapsuskumppa on ihan parasta. Olisipa ollut hauska treffata tällä reissulla, jos olisin päässyt lähtemään mukaan.

  Ihanaa uutta viikkoa❤️😘❤️

  VastaaPoista
 11. Hih, ensinnäkin tuli nälkä ja toisekseen tietämätön olo...
  mitä kaikkea naapurimaa kätkeekään... upea postaus!
  Kolmanneksi tuli matkalaukun kaivamisen haikeus....
  menojalkaa polttelisi jo niin, mutta muutaman päivän kuluttua alkava loma ei taida viedä minnekään... tänä kesänä! Yhtään uutta maata ei ole auki ja se melkein laittoi maabongaritgin tilaamaan lentoliput Osloon - mutta ei sittenkään... odottelemme vielä, josko sittenkin pääsisi jonnekin uuteen maahan seikkailemaan...
  Risteilyutarjonta on kyllä todellakin ihan uutta, mutta tässä sataman "vieressä" asuessa nuo kotoiset paatit on jotenkin tullut kulutettua loppuun jo työmatkoilla - ehkäpä entistä enemmän laatuaikaa lastenlasten kanssa: ei sekään ole huono loma!!
  Iloa päiviisi - aktiivisuutta ei tarvitse toivotella, niin energisiä ovat postauksesi, että niitä on ilo lukea!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!