torstai 23. heinäkuuta 2020

Kesäkässät - kesävillasukat ja ViolaCAL palapeitot


Olen tänä kesänä kesäkässäillyt intopinkeänä virkkaamalla ViolaCAL-palapeittoja. Peitto on Novitan yhteisvirkkuupeitto, jonka on suunnitellut Sisko Sälpäkivi. Ohje julkaistiin Novitan nettisivuilla ja Facebookissa pala kerrallaan juhannukseen mennessä.  


Sain ensimmäisen palapeiton valmiiksi Novitan yhteisvirkkauksen aikataulussa. Palat virkattiin Novita 7 Veljestä-langasta neljällä eri värillä. Viola-palapeiton mallissa värit ovat luonnonvalkoinen (010), hiekka (060), syreeni (742) ja munakoiso (796). Erilaisia paloja on yhteensä kymmenen ja peitosta kolme kokoa; pieni, keskikokoinen ja iso. Minä virkkasin tuon isoimman koon eli jokaista eri palaa virkkasin kahdeksan kappaletta. 

Innostuin palojen virkkaamisesta niin, että olen virkannut toista palapeittoa käyttäen ohjeen mukaisen 7 Veljestä lilan (742, syreeni) tilalla pinkkiä  (550, pioni) lankaa. Tämä toinen peitto on reunan virkkaamista vaille valmis.  Eilen satoi pitkin päivää ja ilma viileni alle 20 asteen. Välillä satoi tihuuttamalla ja välillä taivaan täydeltä. Ulkona näytti niin syksyiseltä, että alkoi yhtäkkiä ja villisti villasukattamaan. Otin Marttojen parhaat villasukat-kirjan ja aloitin neulomaan Novitan 7 Veljestä pinkistä langasta (550, pioni) kesäisiä villasukkia. 

Neuloin sukan Nokkonen-villasukan ohjeella, mutta varresta neuloin ohjetta lyhyemmän. Valitsin tämän ohjeen, koska tämä on ihana yksivärisen sukan malli, se on suunniteltu Novitan 7 Veljestä langalle ja tätä lankaa ihanaa pinkkiä oli lankakorissani. 

Tänään on satanut aamusta asti. Oli siis sopiva päivä keskittyä kesäkässäilyyn! 
Oletko sinä kesäkässäillyt tänä kesänä?Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instagramissa - löydät blogini nimellä ruusu_unelmia.

19 kommenttia:

 1. Kauniin palapeiton ja niin ihanan värisen olet virkannut!
  Marttojen kirjoja vain ihaillen katselen:))
  Kaunis sukka sävy sävyyn ruusun kanssa.🌺
  hah´´´´´;))jos ne miljoonat rikkaruohot lasketaan kädentäiksi..joo olen tehnyt kovasti;)),,,,vesisade kasvattanut ainaski nurmea ja rikkaruohoja;))
  Varastoa siivonnu urakalla..kohta ei tunne samaksi huoneeksi;)))
  Väliin vettä roimasti ja pientä tuhnutusta...joka myös petuniat saa näyttämään nuhruisilta;(
  Sinulle toivotan heinäkuun viimeistä viikonloppua!
  Kauniita kesäpäiviä ,!
  Kiitos Tarja 🌺🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Novitan ohjeen mukaan virkkasin ja nuo värit ovat ohjeessa. Moni yhteisvirkkauksessa mukana ollut oli tehnyt eri värisistä langoista ja osa oli käyttänyt palapeittoonsa jämälankoja. Mukava virkata, kun valmistuu pala kerrallaan ja ei tarvitse koko ajan pitää kasvavaa peittoa käsissään.
   Sukkia taas neuloskelen, kun viileni ilmat ja alkoi villasukattamaan.
   Sehän rikkaruohojen nyppiminen on melkoista käsityötä 😉
   Mukavaa viikonloppua ❤

   Poista
 2. Upean peiton olen tehnyt! Ja nuo pinkit sukat ovat kyllä somat kuin karamellit. Silmään pisti myös kirjan kannen valkoiset sukat, joissa on punainen yläosa. Täytyy käydä kurkkimassa kirja. Olen kyllä niin tumpelo, että en osaa mitään tehdä vaikka olisi kuinka hyvät ohjeet, mutta kuviahan passaa aina katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tässä virkkuukoukku ja neulepuikot heiluneet 😊 Kirjassa on ihania sukkia! Ohjeista löytyy myös aloittelijoille sopivia ohjeita ja Novitalla on videoita, joista voi katsoa,miten villasukkia neulotaan. Sehän tässä vaan tahtoo olla, että villasukkainnostus vie mennessään 😊 Mutta villasukkia ei ole koskaan liikaa ❤ Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kaunis tuo peitto ja kauniit sukat! Minun kesäkässäilyäni on ollut pitsiliinan virkkuu. Minulla on tallessa paljon käsityölehtiä 80-luvulta ja yhdestä niistä ilmaantui kivannäköinen liina virkattavaksi. Se on pyöreä, ohjeen mukaiselta kooltaan n. 55 halkaisija, että en kyllä tiedä onko sillä käyttöä, jää nähtäväksi sitten kun liina joskus valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pitsiliinat ovat ihania. Käsityölehtien virkkausohjeet eivät vanhene ja siksi hyvät ohjeet kannattaa säästää. Liinalle löytyy varmasti paikka. Liinasta tulee mahtavan kokoinen.

   Poista
 4. Onpa kiva tuo palapeitto, mainio kesäkässä.
  Ehkä minäkin vielä joskus opettelen virkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapeiton virkkaaminen on kivaa, kun ei tarvitse reissuilla roijata koko työn alla olevaa peittoa mukanaan. Vinkkaan, että isoäidinneliön virkkaaminen on kiva malli, jolla on kiva opetella virkkaamaan paloja - ja koukuttua virkkaamiseen <3

   Poista
 5. Oi oi miten ihana tuo palapeitto. Raikas tuo violetti väri. Ihanat sukatkin olet tukutellut. Olet ollut huippuahkerana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon olen tosiaan kaikkea puuhaillut ja ehtinyt myös kesäkässäilemään :) Minä innostuin palapeiton virkkauksesta. Kiva työ, kun voi virkata pala kerrallaan, eikä tarvitse pitää koko työtä reissuilla mukana.

   Poista
 6. Kaunis palapeitto ja iloisen väriset sukat.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Hieno tuo palapeitto! On tuossa urakkaa virkattavaksi ja yhdistelväksi, mutta hienosti olet jaksanut. Minulle sopiva koko olisi varmaan nukenpeitto :D

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä kyllä puuhaa virkata ja yhdistää palat. Tällaisista paloista tulisi kyllä sievä nukenpeittokin :D

   Poista
 8. Olen virkannut kolme koria, muuta en ole kässäillyt tänä kesänä.
  Aivan ihania kässäilyjä taas kerran täällä!
  Kaunista viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korisi ovat tosi kivoja <3 Virkatut korit ovat kivoja sisustusjuttuja ja oivallisia säilyttää kaikkea tarpeellista. Ihanaa viikon jatkoa, Outi <3

   Poista
 9. Oi kun on kauniita kudonnaisia.
  Ihanat värit.
  Hyvää pyhäpäivää sinne teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi <3 Minustakin nämä värit ovat ihania. Ihanaa viikonjatkoa sinulle <3

   Poista
 10. Kiitos, Marja-Terttu <3 Hyvältä kuulostaa kässäilyt! Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!