sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Marttojen parhaat villasukat-kirja


Marttatorin (14.9.2019) päälavalla kertoivat Marttojen parhaat villasukat-kirjan villasukista, sukkien suunnittelusta ja Marttojen käsityötoiminnasta Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaaran johdolla kirjan ohjeet laatineet Marketta Rahikainen ja Tanja Rantanen sekä Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen totesi, että suomalaiset ovat villasukkakansaa. Hän sanoi, että Novitalle on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Marttojen kanssa.


Marttojen parhaat villasukat-kirjaan on koottu 30 upeaa villasukkaa ohjeineen, jotka ovat Marttaliiton 120-juhlavuoden sukkakilpailuun lähetettyjen sukkien parhaimisto. Kirjassa olevien sukkien upeat kuvat ja sukkien nimet innostavat; Puolukkapuuro, Kevättuuli, Koukussa, Puutarhuri, Lumihiutaleet, Langanloppu, Rakkaudesta...

Kirjan sisällyksessä villasukat ovat otsikoitu vaikeusasteittain (helpot, melkohelpot, keskivaikeat, vaativat) sekä pinta- ja kirjoneulesukkiin. Sopivia malleja on siis niin aloittelijoille että sukkia aiemmin neuloneille. Kirjassa on neulonnan yleisiä ohjeita kuten lyhenteiden ja sanasto sekä sukan koot ja silmukoiden määrät. Kirjan alussa on Novitan ohje perusvillasukkaan.

Ostin kirjan Marttatorilta. Olimme kaikki niin innoissaan uudesta kirjasta, että voitte uskoa, että vilskettä torikojussa riitti!


Tein Marttojen parhaat sukat-kirjasta jyväskyläläisen Pirjo Liukkosen suunnittelemat Taivaansini-sukat. Ihastuin sukkien resoriin ja pitsineuleeseen.


Kerroin aiemmin Novitan Marttaraita-postauksessani, että neuloin Martan juhlasukat käyttäen Marttaraita-lankaa kirjoneuleessa.

#marttaraita

Muistathan, että voit osallistua arvontaan jakamalla kuvia Marttaraita-käsitöistäsi Instagramissa tunnisteella #marttaraita. Kaikkien 30.11.2019 mennessä kuvansa jakaneiden kesken arvotaan kolme Marttojen parhaat villasukat-kirjaa.

Joulu lähestyy! Neulo lahjaksi villasukat tai anna lahjaksi Marttojen parhaat villasukat-kirja!

6 kommenttia:

 1. Martat järjestivät ihanan tapahtuman Jyväskylässä. Työttömille illanviettoja joissa lahjoitettiin halukkaille sukkalangat ja puikot. Samalla sai ohjausta sukan tekemiseen. Oma tyttäreni osallistui innolla tapahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä tosiaan ihana tapahtuma! Sukkien neulominen on kivaa ja hyödyllistä puuhaa. Lämpimiä terveisiä tyttärellesi!

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoinen kirja. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ihastuin kirjaan; sen ohjeisiin ja kauniisiin kuviin.

   Poista
 3. Varmasti ihana kirja ja upeita ohjeita täynnä.
  Kivaa viikkoa sinulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kirja! Paljon uoeita ohjeita sekä kuvia. Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Outi!

   Poista

Ilahdun kommenteista!