torstai 3. lokakuuta 2019

Farkkupenaali Ihana-lehden ohjeella


Kerroin aiemmin, että kävin Kuopiossa Kädentaitomessuilla ja sain Ihana-lehden esittelypisteestä lehden mukaani. Jo kotimatkalla katselin lehteä ja samalla päätin, että teen ensimmäiseksi teen farkkupenaalin Ihana-lehden ohjeella. Lehti oli täynnä mielenkiintoisia ohjeita eri tekniikoilla tehtäviin askarteluihin ja käsitöihin.

Farkkupenaaliin käytin vanhat, käytössä ei niin muodikkaasti reikiintyneet farkut. Vuorikankaaksi otin kierrätysmateriaaleihin laittamaani lakanakangasta. Ihana lehden ohjeessa oli somisteena farkuista tehty sulka, mutta ajattelin somistaa penaalin kankaanpainantakuvioilla.

Materiaalit penaaliin löytyivät kotoa jopa vetoketjua myöten. Penaalin tekeminen oli helppoa, kun seurasin Ihana-lehden ohjeita vaihe vaiheelta. Lehdessä olevan kaavan jäljensin leivinpaperiarkille.
Somistin penaalin BlockWallahin puuleimasimella tehdyillä kuvioilla. Töpsyttelin kangasväriä leimasimeen ja kohdistin kuvion haluamaani kohtaan.

Tällaisille pussukoille on tarvetta muutoinkin kuin penaalina!

Blogiyhteistyö Ihana-lehti ja Blockwallah.


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös facebookissa Ruusu-unelmia ja -villasukkia sekä instagramissa (ruusu_unelmia).

6 kommenttia:

 1. Oih, miten sulonen siitä tuli. Olen ihan heikkona kaikkiin tuollasiin pussukoihin. Toisaalta, en tiiä, mitä niihin laittasin, niin ei huvita turhaan tehdä. Välillä heikkona hetkenä ostan jostain käsityömyynnistä pussukan, mutta minulla on myös monta ihan käyttämättömänä.
  Toi kuviointi on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukat ovat myös heikkouteni :D Ei pussukoita koskaan ole liikaa. Ihana-lehden selkeillä ohjeilla ompelee pussukoita lisää, vaikkapa joululahjoiksi. Itsekin tykkään näistä kuvioista. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Tulipa siitä kaunis! Olet kyllä hurjan taitava käsitöiden tekijä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava tehdä eri tekniikoilla käsitöitä ja askarrella. Minä aina ihastelen sinun kädentaitojasi blogistasi <3 Mukavaa alkavaa viikkoa, Outi!

   Poista
 3. Kaunis penaali:)
  Mutta mikä on tuo juttu millä painat tuon "lumihiutaleen/kukan?"
  Olet monitaituri!!;)
  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa ,Sinulle Tarja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! Se on BlockWalahin seesampuusta valmistettu leimasin. Selkeillä ohjeilla penaalin tekeminen oli helppoa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Ilahdun kommenteista!