maanantai 28. lokakuuta 2019

Kainuun lapaset Marttaraita-langasta


Syyslomalla neuloosi oireili ihan huolella; neuloin loman aikana Kainuun lapaset. Kainuun lapaset kuuluu Taito Pirkanmaan maakuntalapasten kokoelmaan.

Nämä ovat ensimmäiset neulomani maakuntalapaset. Neuloin lapaset Kodin Kuvalehden nettisivuilla olevan ohjeen mukaan. Kuvio olikin helpompi neuloa, kuin etukäteen ajattelin. Taisi iskeä maakuntalapaskipinä. sillä olen jo miettinyt, minkä väriset seuraavista Kainuun lapasistani teen.Neuloin lapaset Novitan 7Veljestä- ja Marttaraita-langasta. Lapasten musta pohjaväri sopii mielestäni hienosti Marttaraita-langan värien kanssa. Katkaisin Marttaraitalangan värit ohjeen mukaan ja yhdestä lankakerästä sain lapasten kuvioon tarvittavan määrän eri värisiä lankoja.


Novita 7 Veljestä Marttaraita on Marttajärjestön 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunniteltu lanka. Novita lahjoittaa jokaisesta myydystä kerästä 50 senttiä kotimaan lapsiperheiden tukemiseen.

#marttaraita

Muistathan, että voit osallistua arvontaan jakamalla kuvia Marttaraita-käsitöistäsi Instagramissa tunnisteella #marttaraita. Kaikkien 30.11.2019 mennessä kuvansa jakaneiden kesken arvotaan kolme Marttojen parhaat villasukat-kirjaa.

Onko Kainuun lapaset sinulle ennestään tuttu juttu?

17 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä kauniit 😍 Ihanat värit! Taidanpa kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita lapaset <3 Tästä muistuikin mieleen, että pitää kaivaa taas omat lapaset esille. Aamulla pyöräillessä meinasi sormet jäätyä.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset ovat tosiaan ajankohtainen juttu. Meillä on nyt maa valkoisenaan lumesta. Olen jo ennen lumen tuloakin käyttänyt lapasia, tällainen vilukissa kun olen :D

   Poista
 3. Kyllä on kauniit lapaset. Toiset ne osaa, toiset (minä) taas ei =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sude! Näitä kyllä oppii tekemään, kun rohkaistuu ja innostuu neulomaan. Lapaset ja sukat ovat siitä kivoja, että ne valmistuvat nopeasti.

   Poista
 4. Erittäin kauniit lapaset!
  Olet taitava kutoja:)
  Minusta tuo lanka on niin ihanaa,tekis mieli ostaa:))ja tehä tupsuja koko kerästä(ne minä osan :))
  Mukavaa viikkoa,Sinulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa <3 Marttaraita-langassa on kivat värit (Martat 120-juhlavuoden värit). Näissä lapasissa värit pääsevät oikeuksiinsa tuon mustan pohjavärin kanssa. Hyvä idea eli sitten vain tupsuja tekemään! <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Liisa!

   Poista
 5. Tosi kauniit! Lanka siis katkottiin värien kohdilla? ajattelin, että tulee suoraan kerältä. Ehdin jo miettiä, että pitää varmaan tarkkaan katsoa, että lähtee toinen lapanen samasta raitakohdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katkaisin langan, niin sain sopimaan ohjeen mukaan. Neuloin ensin yhden lapasen ilman katkaisemista. Siinä ei malli päässyt oikeuksiinsa. Neuloin jämälangoista kuvion villasukan varsiin. Kuvia niistä on uusimmassa blogipäivityksessä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Ei ole ennestään tuttu juttu. Mutta melkein henkeä sai haukkoa kun kuvan näki eka kerran. Todella kaunis malli ja lähikuvista näkee, kuinka siisti käsiala sulla on. Ei mun valkoiset lapaset nyt näytäkkään noiden rinnalla miltään.
  Mukavaa tiistai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainuun lapaset ovat kauniit! Olen nähnyt näistä eri värisiä versioita. Valkoiset lapasesi ovat varmasti ihanat! Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Ilahdun kommenteista!